ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/7/16

Ιωάννινα: Παρουσία του Αν.Υπουργού Υγείας η τελετή παράδοσης παραλαβής των 11 νέων ασθενοφόρων, Βίντεο


Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ιωάννινα:Παρουσία Του Αν.Υπουργού Υγείας Η Τελετή Παράδοσης Παραλαβής Των 11 Νέων Ασθενοφόρων [Βίντεο-Φωτορεπορτάζ]
epirus-tv-news.blogspot.gr

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ.Παύλου Πολάκη και της κυβερνητικής εκπροσώπου κ.Όλγας Γεροβασίλη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11.00 η τελετή παράδοσης των 11 νέων ασθενοφόρων για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας.

Τελετή παράδοσης παραλαβής 11 νέων ασθενοφόρων στην Ήπειρο


Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλ 2016


Στην τελετή που έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ,οι βουλευτές Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη, Γ.Καραγιάννης, Κ.Μπάρκας, Μ.Κάτσης καθώς και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Ο. Πότσης και Γ. Καραμπίνας.
Στην τελετή παράδοσης και ο Δήμος Ιωαννιτών με τον αντιδήμαρχο κ.Π. Κολόκα, πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων, ο πρόεδρος  και ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας, οι κ. Σκάρας και Σκούρας, καθώς και διοικητικό προσωπικό  αλλά και διασώστες του ΕΚΑΒ.


Αλ.Καχριμάνης
Στη σύντομη ομιλία του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του με από την παράδοση 11 νέων ασθενοφόρων που θα συμβάλλουν σημαντικά στο έργο του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο, σημειώνοντας πως  θα πρέπει να αξιοποιηθούν  κατάλληλα τα κτήρια που διαθέτει το υπουργείο Υγείας στην περιοχή της Ηπείρου, αναφέροντας ως παράδειγμα  το κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Παράλληλα ο κ. Καχριμάνης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ΕΚΑΒ στην Ήπειρο, καθώς ως γνωστόν λειτουργεί υποδειγματικά.


Διεθυντής του ΕΚΑΒ στην Ηπειρο κ.Παπαδιώτης
«Ο κ. Πολάκης μπορεί να έχει έναν εκρηκτικό ενίοτε χαρακτήρα αλλά  είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει το όραμά του πραγματικότητα και να αφήσει εποχή στο Υπουργείο Υγείας» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο διευθυντής του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο, κ. Παπαδιώτης, για να υπογραμμίσει  στη συνέχεια, πως όλα αυτά τα χρόνια είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη.

Αντιπρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας κ.Σκούρας
Τη χαρά του για τη σημερινή μέρα εξέφρασε με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ και ο αντιπρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας κ. Νίκος Σκούρας  και ως διασώστης του ΕΚΑΒ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον υπερβάλλοντα ζήλο  που δείχνουν  όλοι οι διασώστες που βρίσκονται επί 24ωρου βάσεως στους δρόμους, προκειμένου να υπηρετούν τους πολίτες.

Αν.Υπουργός Υγείας κ.Πολάκης
«Το ΕΚΑΒ είχε  διαθέσει το 2004  το ποσό των 94.000 ευρώ  για κάθε ασθενοφόρο, ενώ τα νέα ασθενοφόρα που αποκτήθηκαν από το διαγωνισμό του 2015 κόστισαν μόλις 48.000 ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει τον λάθος τρόπο που λειτουργούσε το κράτος τα περασμένα χρόνια» σημείωσε στην ομιλία του ο αν.υπουργός Υγείας.

«Εμείς γυρίζουμε σελίδα» σημείωσε ο κ.Πολάκης για να υπογραμμίσει στη συνέχεια, πως ο χώρος της Υγείας αποτελεί την πρώτιστη επιλογή της κυβέρνησης.
Προανήγγειλε παράλληλα  και  νέες προκηρύξεις για μόνιμες  θέσεις ιατρών στα νοσοκομεία της χώρας, «καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να σταματήσει η φυγή των ιατρών σε χώρες του εξωτερικού καθώς και  η επιστροφή στην Ελλάδα εκείνων που βρίσκονται ήδη σε κάποια χώρα του εξωτερικού» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Σημειώνεται πως στις 17:30 το απόγευμα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας,  θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Άρτας .
Τον Υπουργό θα συνοδεύουν η Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Βουλευτής του ν. Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη και ο Βουλευτής του ν. Άρτας, Βασίλης Τσίρκας. Εκεί θα συναντηθεί με τη διοίκηση και με εργαζόμενους του Νοσοκομείου ενώ στη συνέχεια  θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στον ίδιο χώρο.Ασθενοφόρα και εξαγγελίες μετά... βαΐων και κλάδων
typos-i.gr

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ

Μια πολύ σημαντική στιγμή για το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων (και γενικότερα για το ΕΚΑΒ) επισφραγίστηκε με έναν κάπως…υπερβολικό τρόπο σήμερα το πρωί στα Γιάννενα. Στο ΕΚΑΒ, στο παλιό Χατζηκώστα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκη, παρουσία βουλευτών, περιφερειάρχη, δημάρχων, αιρετών, στρατιωτικής  ηγεσίας και εκκλησίας που έψαλλε «νίκας της βασιλεύσει» χωρίς αντιδράσεις, παρέδωσε τα 11 νέα ασθενοφόρα που κόντεψαν να… στοιχειώσουν.

Ο κ. Πολάκης έκανε, με το γνωστό του ύφος που πάντως  παραμένει ίδιο από τα χρόνια που ήταν συνδικαλιστής στους γιατρούς, μια αναδρομή στην  ιστορία των οκτώ ετών άκυρων και άκαρπων διαγωνισμών για μαζική αγορά ασθενοφόρων. Είπε χαρακτηριστικά ότι τα ασθενοφόρα αγοράστηκαν τώρα στη μισή τιμή εκείνων που αγοράστηκαν το 2004 (τελευταία μαζική αγορά οχημάτων) και ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν στο γεγονός ότι «δεν τα έβρισκαν στις μίζες», οι φορείς που έκαναν τους διαγωνισμούς, κατηγορώντας και τις Περιφέρειες γι αυτό.


Είπε ακόμα ότι για να προληφθεί φέτος ο διαγωνισμός και να μην ακυρωθεί, ασκήθηκε πίεση στο Ελεγκτικό συνέδριο για να ολοκληρώσει τους ελέγχους μέσα σε 20 μέρες. Ο κ. Πολάκης υποσχέθηκε νέες  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και «στόλισε» ξανά τα ΜΜΕ για τη σχέση τους με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις διαφημίσεις που έπαιρναν από αυτό, κατηγορώντας τα ότι επέλεξαν να προβάλλουν ειδήσεις και δεν ανακοίνωσαν τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Νωρίτερα, ο Αλέκος  Καχριμάνης έβαλε και τη δική του… πινελιά στην ιδιαιτερότητα της τελετής, μιλώντας για την ακαταλληλότητα των υποδομών. «Πήγαμε, είδαμε το ΠΕΔΥ . Τα κουμπιούτερ εκεί είναι από την εποχή του Κούρπασα» είπε από μικροφώνου,  συνεπικουρώντας ουσιαστικά το αίτημα του διευθυντή της 7ης περιφέρειας του ΕΚΑΒ Βασίλη  Παπαδιώτη για μεταφορά του ΕΚΑΒ σε μεγαλύτερο κτίριο και να μη στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες στο παλιό Χατζηκώστα.


Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας εκ μέρους του δημάρχου Θωμά Μπέγκα. Παρόντες ήταν ακόμα η κοινοβουλευτική εκπρόσωποης Όλγα Γεροβασίλη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, Γιάννης Καραγιάννης, Μερόπη Τζούφη, Μάριος Κάτσης, Κώστας Μπάρκας, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, κ.α.

Η εκδήλωση έκλεισε με τα προβλεπόμενα… καναπεδάκια, τα οποία πρόσθεσαν στην γενική υπερβολή: προφανώς και η προμήθεια των νέων ασθενοφόρων ικανοποιεί μια καίρια ανάγκη του ΕΚΑΒ για τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό σύνολο και σηματοδοτεί τη λήξη μιας καθυστέρησης που άγγιξε τα όρια του παραλογισμού. Ωστόσο, η τελετή περισσότερο αποτέλεσε βάση για τις υπουργικές εξαγγελίες  για «αλλαγή σελίδας» στην Υγεία και όχι τόσο για το γεγονός καθαυτό…


Πηγή: typos-i.gr


Τελευταία ενημέρωση 30/7/2016, 17:30 μ.μ.


Π. Πολάκης: Πως φτάσαμε στην αγορά 90 νέων ασθενοφόρωνΔημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλ 2016Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews