ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/7/16

Ο Πολάκης και η διοίκηση του ΕΚΑΒ «αδειάζουν» τον Αλέξη Τσίπρα στην στελέχωση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ-Δείτε την ερώτηση που κατέθεσε το 2011 ως βουλευτής για το ΕΚΑΒ και τους διασώστες

Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο περίπτερο του ΕΚΑΒ κατά την διάρκεια της 79ης  ΔΕΘ στις 13/9/2014

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ως βουλευτής στις 25.10.2011 κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων και στην οποία αναφέρεται στην στελέχωση αποκλειστικά από διπλωματούχους πιστοποιημένους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ των ασθενοφόρων καθώς και ότι το ΕΚΑΒ αποτελεί μια υπηρεσία που η ειδίκευση και η επαρκής εκπαίδευση (και όχι η εκπαίδευση 6 ωρών!!) του προσωπικού του αποτελεί προαπαιτούμενο για την καλή λειτουργία του.

Ο Αν. υπουργός υγείας κος Π. Πολάκης και η διοίκηση του ΕΚΑΒ (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.  Μιλτιάδης Μυλωνάς) πέντε χρόνια μετά στελεχώνουν τα ασθενοφόρα των Κ.Υ. και του ΕΚΑΒ (σε απομακρυσμένες περιοχές και όπου υπάρχει υποστελέχωση…) με οδηγούς των ΟΤΑ και του Πυροσβεστικού Σώματος οι οποίοι δεν είναι καν υπάλληλοι του ΕΚΑΒ!!

Ο Αν. υπουργός υγείας κος Π. Πολάκης έχοντας δεξιά του τον κο Μ. Μυλωνά και αριστερά τον κο Κ. Καρακατσιανόπουλο


Η Υγεία και η ζωή των πολιτών σε κίνδυνο
Με τον Ν. 4368/2016, άρθρο 78 «Οδηγοί ασθενοφόρων κέντρων υγείας», η οποία διάταξη, όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ιδέα του Αν. Υπουργού Υγείας κου Π.Πολάκη και επεκτάθηκε και στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ (απόφαση Δ.Σ. του ΕΚΑΒ ΣΥΝ 25/04/2016) και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν ο Διασώστης – εκπρόσωπος εργαζομένων, ο εκπρόσωπος των ιατρών ΕΚΑΒ και ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου) επιτρέπεται  η στελέχωση των ασθενοφόρων οχημάτων από οποιονδήποτε υπάλληλο των ΟΤΑ και του Πυροσβεστικού Σώματος που κατέχει δίπλωμα οδήγησης δημοσίου οχήματος.

Τόσο ο νόμος 4368/2016 όσο και η απόφαση του Δ.Σ του ΕΚΑΒ υποβαθμίζουν τόσο το πραγματικό έργο του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και του ΕΚΑΒ και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές λόγω της μη στελέχωσης ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ όσο και των Κέντρων Υγείας με πιστοποιημένους Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρων απόφοιτους του ΙΕΚ ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαθέτουν την κατάλληλη κατάρτιση πάνω στην αντιμετώπιση κάθε πάσχοντα και στην μετέπειτα διακομιδή του με ασθενοφόρο.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αριθμός: 1049
Τύπος: Ερωτήσεις
Συνοδος / Περίοδος: Γ' Σύνοδος ΙΓ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα: Διασώστες / Πληρώματα Ασθενοφόρου ΕΚΑΒ
Κόμμα: ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ημερομηνία: 25/10/2011
Ημ. Τελευταίας Τροποποίησης: 25/10/2011
Καταθέτοντες: Κριτσωτάκης Γεωργίου Μιχαήλ
                        Τσίπρας Παύλου Αλέξιος
Υπουργεία: Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργοί: Λοβέρδος Ανδρέας (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

Ρωτάει ο κος Αλέξης Τσίπρας και ο κος Μιχάλης Κριτσωτάκης:

Ποιο είναι ακριβώς το σχέδιο του υπουργείου σε ό,τι αφορά στην ενδυνάμωση και αναβάθμιση του ΕΚΑΒ αλλά και την πλήρη στελέχωση του από πιστοποιημένους-διπλωματούχους απόφοιτους του ΙΕΚ ΕΚΑΒ με ειδικότητα «Διασώστες-Πληρώματα ασθενοφόρων ΕΚΑΒ»;

Απάντηση: Ο κος Πολάκης, με την τροπολογία που εισηγήθηκε στον Ν. 4368/2016 και η διοίκηση του ΕΚΑΒ (πρόεδρος Κ.Καρακατσιανόπουλος-Αντιπρόεδρος Μ. Μυλωνάς) με απόφαση που πήρε στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, δίνει σήμερα την δυνατότητα σε όσους υπάλληλους των δήμων και του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν δίπλωμα οδήγησης και οι οποίοι δεν είναι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ να στελεχώσουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ρωτάει ο κος Αλέξης Τσίπρας και ο κος Μιχάλης Κριτσωτάκης

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε εφεξής οι θέσεις σε ασθενοφόρα του ΕΣΥ να καλύπτονται από διπλωματούχους του ΙΕΚ ΕΚΑΒ με ειδικότητα «Διασώστες-Πληρώματα ασθενοφόρων ΕΚΑΒ»;

Απάντηση: Ο κος Πολάκης με τροπολογία που εισηγήθηκε στον Ν. 4368/2016 δίνει τα δυνατότητα να στελεχώνονται τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας με  υπάλληλους των δήμων και του Πυροσβεστικού Σώματος και μοναδικό κριτήριο την άδεια οδήγησης.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

3 σχόλια :

  1. τα προηγουμενα χρονια υπηρξαν συναδερφοι πουεξαιτιας τους χαθηκαν ανθρωπινες ζωες ναι η οχι και μετΑ τρεχατε να τους γλυτωσετε; μασ βαλατε ολουσς στην ιδια μοιρα τι κανατε γι αυτο; ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H δεύτερη φωτογραφία μάλλον είναι απο το μνημόσυνο του εκαβ γι αυτό βλέπουμε τόση θλίψη και κακομοιριά σε κάποιες φάτσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H δεύτερη φωτογραφία μάλλον είναι απο το μνημόσυνο του εκαβ γι αυτό βλέπουμε τόση θλίψη και κακομοιριά σε κάποιες φάτσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews