ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/7/16

«Το ασθενοφόρο δεν άργησε και δεν ευθύνεται για το θάνατο του 60χρονου στην Κρήτη» - Απάντηση του ΕΚΑΒ


Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

«Το ασθενοφόρο δεν άργησε και δεν ευθύνεται για το θάνατο του 60χρονου στην Κρήτη» - Απάντηση του ΕΚΑΒ
creteplus.gr

Εντελώς ανυπόστατες χαρακτηρίζει τις οι αναφορές περί της μεγάλης καθυστέρησης του ασθενοφόρου στο συμβάν της ανακοπής του Πολωνού τουρίστα στη παραλία Παλαικάστρου Σητείας, η Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ.

Όπως επισημαίνει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από τη στιγμή που εκλήθη και ενώ ο 60χρονος Πολωνός τουρίστας ήταν ήδη σε δύσκολη θέση. Μάλιστα όπως τονίζει η ανακοίνωση μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο είχαν  γίνει πολλαπλές προσπάθειες ανάνηψης από παρευρισκόμενο γιατρό, οι οποίες και δεν απέδωσαν.

«Κατόπιν δημοσιευμάτων σχετικά με συμβάν κατά το οποίο 60χρονος Πολωνός τουρίστας έχασε τη ζωή του στην παραλία του Παλαικάστρου Σητείας, και των ανυπόστατων αναφορών περί μεγάλης καθυστέρησης (μιάμισης ώρας) της άφιξης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ λόγω μη ύπαρξης επανδρωμένου οχήματος στη Σητεία, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 και ώρα 16:12 το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ έλαβε κλήση σχετικά με περιστατικό πιθανής ανακοπής τουρίστα στην περιοχή της παραλίας Παλαικάστρου Σητείας. Η κλήση διαβιβάστηκε άμεσα στο πιο κοντινό διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο, βρισκόμενο στο ύψος του χωριού Χαμέζι (και όχι στον Άγιο Νικόλαο όπως αναφέρθηκε), αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 16:40 (28 λεπτά και όχι μιάμιση ώρα). Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί πως στο χρονικό διάστημα μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ (28 λεπτά λόγω τοποθεσίας) υπήρξαν πολλαπλές προσπάθειες ανάνηψης από παρευρισκόμενο γιατρό, οι οποίες και δεν απέδωσαν.

Παράλληλα, βάσει των επίσημων καταγεγραμμένων στοιχείων του επιχειρησιακού κέντρου του Ε.Κ.Α.Β., δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια κλήση προς το ΕΚΑΒ από τον πρόεδρο των Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου, κου Κοξαράκη, όπως επίσης ποτέ δεν δόθηκε (σε οποιονδήποτε μπορεί να κάλεσε, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα) απάντηση περί αδυναμίας κάλυψης του συμβάντος από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Σητεία λόγω έλλειψης προσωπικού (αναφορές περί μη επανδρωμένου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ).

Κατόπιν αυτών είναι προφανές πως τα όσα αναφέρθηκαν, στα σχετικά δημοσιεύματα, έχουν ως μόνο αποτέλεσμα τη δημιουργία αναίτιων αισθημάτων ανησυχίας και ανασφάλειας στους πολίτες, δεδομένου ότι δεν έχουν σχέση τόσο με τα πραγματικά καταγεγραμμένα στοιχεία του συμβάντος όσο και με την ετοιμότητα αλλά και την υψηλού επιπέδου επιχειρησιακή δράση του Ε.Κ.Α.Β. στη Κρήτη».

Τι συνέβη

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες του διακοπές έκανε ένας 60χρονος Πολωνός που άφησε την τελευταία του πνοή στο Παλαίκαστρο Σητείας.

Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια ερχόταν με την οικογένεια του καθώς αγαπούσε πολύ την Κρήτη και ιδιαίτερα την Σητεία.

Ο άτυχος Πολωνός ήταν λάτρης του  surf και χθες αφού έκανε το αγαπημένο του άθλημα ένιωσε μια αδιαθεσία.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ ενώ και γιατροί που βρίσκονταν στην παραλία έτρεξαν να τον βοηθήσουν

Πηγή: creteplus.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews