ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/7/16

Με 800.000 χιλ. και 966.000 χιλ. χλμ ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ επιχειρούν στον νομό Αττικής


Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Με 800.000 χιλιάδες και 900.000 χιλιάδες χιλιόμετρα ασθενοφόρα οχήματα επιχειρούν στον νομό Αττικής

Τους πείραξε το 1.000.000 χλμ και δεν τους πειράζουν τα 800.000-966.000 χλμ.!!

Φωτογραφίες με κοντέρ ασθενοφόρων - απάντηση στον κο Πολάκη και στην διοίκηση του ΕΚΑΒ

Με δελτίο τύπου (2/6/2016) και τίτλο «Απάντηση σε δημοσίευμα για το ΕΚΑΒ» το Υπουργείο Υγείας απαντάει στην ανάδειξη από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ ενός από τα σοβαρότερα προβλήματα, του απαρχαιωμένου στόλου (ασθενοφόρα οχήματα) με περισσότερα από 600.000 χιλιόμετρα, τα οποία αγοράστηκαν την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάποια δε από αυτά στην Αττική έχουν φτάσει τα 1.000.000 χιλιόμετρα…

Για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την διοίκηση του ΕΚΑΒ θεωρήθηκε τότε, ότι ο αριθμός 1.000.000 χλμ δεν υπάρχει… και ότι οι εργαζόμενοι και το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ απαξιώνουν την υπηρεσία αναδεικνύοντας ένα ψεύτικο νούμερο… το οποίο είναι και αυτό «Μαϊμουδιά»… όπως οι κινητοποιήσεις… (δείτε εδώ)

Αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας:
Σε πρόσφατο δημοσίευμα στον ιστότοπο http://www.ekabnews.gr/ καταγγέλθηκαν μια σειρά από ζητήματα, σχετικά με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, τα οποία έχουν ήδη απαντηθεί. Δυστυχώς ορισμένοι θεωρούν ότι η συνεχής «υπενθύμιση» των καταγγελιών θα τους κρατάει στην επιφάνεια της δημοσιότητας….

Και συνεχίζει…
Συμφωνούμε για τον απαρχαιωμένο στόλο, πλην όμως αυτά τα χιλιόμετρα δεν έγιναν το τελευταίο έτος. Παραπέμπουμε στην προηγούμενη επισήμανση.
Ωστόσο, καλό είναι να είμαστε και σωστά πληροφορημένοι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνεργείου Οχημάτων του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, κανένα από τα υπό επισκευή Ασθενοφόρα δεν έχει διανύσει 1.000.000 χλμ., εκτός κι αν περιλαμβάνει αυτά τα οποία προορίζονται για τον ΟΔΔΥ.  Και για να υπάρχει ακριβέστερη εικόνα, τα υπό επισκευή Ασθενοφόρα έχουν διανύσει κατά μέσο όρο 461.690 χλμ.

Δηλαδή ο κος Πολάκης και η διοίκηση του ΕΚΑΒ (Καρακατσιανόπουλος Κ.-Μυλωνάς Μ.) αντί να αποδεχτεί το σημαντικότατο πρόβλημα που υπάρχει με τον απαρχαιωμένο στόλο ασθενοφόρων και να αναζητήσουν τον τρόπο για την γρήγορη προμήθεια ασθενοφόρων και για τις υπόλοιπες πέντε περιφέρειες, στις οποίες διαμένει σχεδόν το 80% των πολιτών της χώρας, προσπαθεί να καλύψει το πρόβλημα και χρησιμοποιώντας την στατιστική (άραγε ποια οχήματα έχουν συμπεριληφθεί για να προκύψει το νούμερο 461.690 χλμ.; Tου ΕΤΙΚ; Τα προεδρικά; Tα ακινητοποιημένα λόγω κινητήρα από το 2013-2014-2015;)

Παραθέτουμε κάποια κοντέρ από ασθενοφόρα οχήματα τα οποία τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει είναι σχεδόν διπλάσια από τα 461.690 χλμ., δεν είναι ακινητοποιημένα, δεν προορίζονται για τον ΟΔΔΥ και τα οποία επιχειρούνε σε καθημερινή βάση στον νομό Αττικής….


Τους πείραξε το 1.000.000 χλμ και δεν τους πειράζουν τα 800.000-966.000 χλμ.!!
Τους πείραξε το 1.000.000 χλμ και δεν τους πειράζουν τα 800.000-966.000 χλμ.!!


Ποιες είναι οι 5 περιφέρειες που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για την προμήθεια 96 ασθενοφόρων οχημάτων
Παρά την ανάληψη πρωτοβουλιών στις αρχές του 2015, από τον τότε Υπουργό Υγείας κο Κουρουπλή, καθώς έφερε το θέμα του διαγωνισμού των 186 ασθενοφόρων στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής (δείτε εδώ), δεν κατέστη εφικτή η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και για τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Απόσπασμα από δελτίο τύπου (22/12/2015) του Υπουργείου Υγείας:

«Σε ότι αφορά την προμήθεια των επιπλέον 96 οχημάτων και κινητών μονάδων για τις λοιπές πέντε Περιφέρειες, δηλ. Αττικής (30 οχήματα και 15 Κινητές Μονάδες), Κεντρικής Μακεδονίας (9 οχήματα και 4 Κινητές Μονάδες), Θεσσαλίας (13 οχήματα), Στερεάς Ελλάδας (10 οχήματα) και Δυτικής Ελλάδας (15 οχήματα) γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διοικητικές πράξεις προκειμένου να  εξασφαλιστεί πλήρως η ένταξη της προμήθειας στα πλαίσια των Περιφερειακών Επιχειρησιακών  Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 με επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές και συμφερότερους οικονομικούς όρους».


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

4 σχόλια :

 1. Φυσικά και τα χιλιομετρα των ασθενοφόρων είναι πραγματικά και η κατάσταση που βρίσκονται σε ότι έχει να κάνει την γενική λειτουργικότητά τους την γνωρίζουν όλοι!!!
  Το δημοσίευμα όμως του αρχισυντάκτη είναι μονόπλευρο χωρίς να αναφέρει την προιστορία του διαγωνισμού (διότι έχει ευθύνες) παρουσιάζοντας την εξέλιξη του παρατημένου ΕΚΑΒ αποτέλεσμα του τελευταίου χρόνου!!!
  Τα 900.000km αγαπητέ αρχισυντάκτη δεν γίνονται σε έναν χρόνο!!!
  Τι έκανες λοιπόν για να μην φτάσουν τα χιλιόμετρα σε αυτά τα ύψη και να μπορεί το ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι του να προσφέρουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες???
  Το μόνο που πρόσφερες ήταν δουλοπρεπής υποταγή στους Σαμαροβενιζέλους που το έφεραν έως εδώ και τωρα ζητάς και τα ρέστα!!!
  Αυτό κάνεις και τώρα!!!
  Αντί λοιπόν να κάνεις ουσιώδης προτάσεις για την ανάκαμψη της δουλειάς μας υποβαθμίζεις καθημερινά οτιδήποτε συμβαίνει γυρω από το ΕΚΑΒ!!!


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να ενημερώσω και εγώ με την σειρά μου ότι αυτός που υπογράφει στο site ως arxidiasostis έχει κλέψει το όνομα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτός εδώ που γράφει και παραπάνω είναι εκπρόσωπος του Σύριζα και ο άλλος δεν έχει σχέση. Αλλά έτσι έχει μάθει ο γυρολόγος των κομμάτων στο Εκαβ, να μην έχει την προσωπικότητα του αλλά να κλέβει από τους άλλους.Πρέπει να είναι και ο ίδιος που γράφει τις ανακοινώσεις του Σύριζα στο Εκαβ.Εχει μάθει τόσα χρόνια να γράφει ανακοινώσεις και να κοροιδεύει τους εκαβίτες για να επιβιώνει.Τι τραβάτε και εσείς στην Αθήνα με όλους αυτούς που μαζέψατε.Οσοι έφυγαν ησύχασαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να ενημερώσω και εγώ με την σειρά μου ότι αυτός που υπογράφει στο site ως arxidiasostis έχει κλέψει το όνομα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτός εδώ που γράφει και παραπάνω είναι εκπρόσωπος του Σύριζα και ο άλλος δεν έχει σχέση. Αλλά έτσι έχει μάθει ο γυρολόγος των κομμάτων στο Εκαβ, να μην έχει την προσωπικότητα του αλλά να κλέβει από τους άλλους.Πρέπει να είναι και ο ίδιος που γράφει τις ανακοινώσεις του Σύριζα στο Εκαβ.Εχει μάθει τόσα χρόνια να γράφει ανακοινώσεις και να κοροιδεύει τους εκαβίτες για να επιβιώνει.Τι τραβάτε και εσείς στην Αθήνα με όλους αυτούς που μαζέψατε.Οσοι έφυγαν ησύχασαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οσο και να ψαχνεις για τα αφεντικα σου δεν θα το βρεις!!!!
  Θα αργισεις να παρεις το ρουφιανοεπιδομα που σου υποσχεθηκαν για τις υπηρεσιες σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews