ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/7/16

Δυο ασθενοφόρα στη βάρδια καλύπτουν όλο το νομό Δράμας-Προβλήματα στην ασύρματη επικοινωνία του ΕΚΑB


Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του «Ενωτικού Σωματείου ΕΚΑΒ Δράμας»  Παναγιώτης Αγάογλου στον proinos-typos.gr

Δυο ασθενοφόρα στη βάρδια καλύπτουν όλο το νομό Δράμας Προβλήματα στην ασύρματη επικοινωνία του ΕΚΑB
proinos-typos.gr

Προβλήματα στην ασύρματη επικοινωνία του ΕΚΑΒ Δράμας από το τηλεφωνικό κέντρο της Καβάλας
Δυο ασθενοφόρα στη βάρδια καλύπτουν όλο το νομό Δράμας

Επείγοντα περιστατικά και διακομιδές ασθενών ακόμα και δευτερογενείς μεταφορές ασθενών!

Σύντομα δύο νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Δράμας ίσως και προσωπικό

Τα Κέντρα Υγείας δουλεύουν μόνο καθημερινές

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ από ένα χρόνο, που το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Δράμας έφυγε στην Καβάλα, με αποτέλεσμα, κάθε τηλεφώνημα στο 166, να απαντάται από εκεί. Από εκεί, το κέντρο της Καβάλας δίνει σήμα στο ΕΚΑΒ Δράμας μέσω ασυρμάτου με οδηγίες για την κίνηση του ασθενοφόρου σε ένα επείγον περιστατικό. Όλη αυτή η κατάσταση όμως δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν λυθεί.

Μιλώντας χθες το μεσημέρι στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δράμας κ. Παναγιώτης Αγάογλου, αναφορικά με το τηλεφωνικό κέντρο κατ’ αρχάς, σημειώνει ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα με τους μετασχηματιστές και δεν υπάρχει καλή κάλυψη: «Δυστυχώς δεν μας έχει βοηθήσει ο καιρός και σε περιοχές που είναι οι μετασχηματιστές έπεσαν κεραυνοί, έχουν πέσει αναμεταδότες και η αντικατάσταση αναμεταδοτών λόγω οικονομικής συγκυρίας είναι πολλή δύσκολη.»

Αυτό σημαίνει ότι αναγκαστικά γίνεται ακόμα και χρήση των προσωπικών κινητών τηλεφώνων τους και αναφέρει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Είχαμε ένα περιστατικό που κάνει εντύπωση. Ήταν ένα τροχαίο 100 μέτρα από το Νοσοκομείο της Δράμας και ο ασύρματος δεν μας έπιανε στην εμβέλεια. Με αποτέλεσμα να επικοινωνήσουμε με κινητά τηλέφωνα στο κέντρο να στείλει δεύτερο ασθενοφόρο για να παραλάβει κι άλλους τραυματίες.

Πιστεύω ότι αν ο ασύρματος ήταν στη Δράμα, επειδή είχε δρομολογηθεί να έρθει και το καταγραφικό και οι μετασχηματιστές οι σωστοί δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα ώστε να απειληθεί η ζωή κάποιου συμπολίτη μας εξαιτίας τέτοιων ζητημάτων.»

Συνάδελφοι στην Καβάλα

Με την μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου στην Καβάλα, χάθηκαν και δύο εργαζόμενοι από τη Δράμα, όπως λέει ο κ. Αγάογλου: «Εδώ και ένα χρόνο που έχει φύγει από τη Δράμα το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ και έχει πάει στην Καβάλα,  μας έχουν φύγει δύο συνάδελφοι με το σκεπτικό να πάνε για λίγο καιρό στην Καβάλα, ώστε να τους ενημερώσουν για τις δυσλειτουργίες και τις ιδιαιτερότητες του Νομού Δράμας. Δυστυχώς, αυτή η μετακίνηση ενός-δύο μηνών, έχει καταντήσει να είναι 12 μηνών, με αποτέλεσμα η δύναμη της Δράμας, από 29 άτομα, έχει μειωθεί στα 22 άτομα στην κίνηση. Λόγω φόρτου εργασίας έχουμε συναδέλφους που έχουν παραιτηθεί και το πρόβλημα είναι μεγάλο στη Δράμα.»

Έλλειψη οχημάτων

Προβλήματα εντοπίζονται και στα οχήματα. «Η προηγούμενη διοίκηση του ΕΚΑΒ Δράμας, είχε κάνει μια διευθέτηση των οχημάτων και είχε στείλει σε άλλους τομείς και άλλα παραρτήματα κάποια οχήματα της Δράμας. Με αποτέλεσμα, η Δράμα, να δουλεύει με παλιά οχήματα. Τα καινούρια που είχαν μεταφερθεί σε άλλες περιοχές επειδή ήταν συνεχώς στους δρόμους έχουν τρακάρει και έχουν αχρηστευθεί ή είναι στα συνεργεία και η Δράμα δεν έχει καινούρια οχήματα. Και ξαφνικά έχουμε μια υποβάθμιση της Δράμας εδώ και 12 μήνες, φοβερή και τρομερή.»

Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, είχε δώσει πέρυσι, υποτίθεται, από δύο ασθενοφόρα σε κάθε Κέντρο Υγείας του Νομού. Για το τι έγιναν εκείνα τα ασθενοφόρα, ο κ. Αγάογλου λέει ότι, «τα οχήματα αυτά έμειναν στα Κέντρα Υγεία. Η προηγούμενη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Καβάλας – Δράμας – Σερρών, πήρε δύο οχήματα, ένα από το Παρανέστι και ένα από την Προσοτσάνη για να τα έχουμε στον τομέα της Δράμας. Το ένα από αυτά όμως το παραχώρησε στις Σέρρες. Ο δήμαρχος Προσοτσάνης ενημερώθηκε γι’ αυτό ώστε να γίνει μια προσπάθεια να γυρίσει πίσω, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι.»


O πρόεδρος του «Ενωτικού Σωματείου ΕΚΑΒ Δράμας»  Παναγιώτης Αγάογλου

Νέα οχήματα

Ο νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ στην Αθήνα κ. Καρακατσιανόπουλος, μπόρεσε και ξεκόλλησε ένα διαγωνισμό για οχήματα που είχε κολλήσει τα τελευταία χρόνια. Από αυτόν τον διαγωνισμό, η Δράμα σύντομα αναμένεται να έχει δύο καινούρια ασθενοφόρα.

«Έτσι, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και τους πρόσφυγες στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, αλλά και τους άτυπους μετανάστες στο Παρανέστι. Επίσης, έχουμε ενημέρωση ότι θα μας έρθουν κάποιες μεταθέσεις στη Δράμα, που ελπίζουμε ότι θα μας λύσει το πρόβλημα που έχουμε με το προσωπικό και θα μπορέσουμε να βγάλουμε και ένα τρίτο ασθενοφόρο, ώστε να εξυπηρετήσουμε την κοινωνία της Δράμας.»

Ζητήματα προσωπικού

Με όλα αυτά, με την έλλειψη ασθενοφόρων και την έλλειψη προσωπικού, οι εργαζόμενοι πιέζονται σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα ωράριά τους: «Ένα θέμα ακόμα, είναι ότι οι άδειες και τα ρεπό μας έχουν πλέον ξεφύγει. Το σκεπτικό των συναδέλφων όλων είναι να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία και για κάποια πράγματα να βάλουμε ακόμα μια φορά πλάτη, όχι στην κυβέρνηση, αλλά στην τοπική κοινωνία. Μας ενδιαφέρει η τοπική κοινωνία της Δράμας», εξηγεί ο κ. Αγάογλου.

«Να σκεφτείτε ότι χρειάζονται 12 άτομα για να βγει ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση και αυτή τη στιγμή έχουμε 22 άτομα στην κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν παίρνουμε τα ρεπό μας, δηλαδή πέντε μέρες και 2 ρεπό, τις άδειές μας και έχουμε φοβερά υπόλοιπα. Αυτά τα προβλήματα είναι γνωστά, όμως προσπαθούμε να βάλουμε λίγο πλάτη στην τοπική κοινωνία.»

Στα Κέντρα Υγείας

«Αυτή τη στιγμή δύο ασθενοφόρα λειτουργούν σε κάθε βάρδια. Τα Κέντρα Υγείας του Νομού λειτουργούν μόνο καθημερινές δύο 8ωρα. Νύχτες, αργίες και Σαββατοκύριακα δεν λειτουργεί ούτε το Κ.Υ. Παρανεστίου, ούτε το Κ.Υ. Νευροκοπίου, ούτε το Κ.Υ. Προσοτσάνης. Με αποτέλεσμα με δύο ασθενοφόρα στη βάρδια, καλύπτεται όλος ο Νομός, συν όλες τις δευτερογενείς μεταφορές που είναι οι διακομιδές ασθενών προς μεγαλύτερα κέντρα όπως Θεσσαλονίκη ή Αλεξανδρούπολη.»

Με σκέψη προς την απεργία

Αυτές τις μέρες, η Πανελλαδική Ομοσπονδία του ΕΚΑΒ  έχει κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας και επαναλαμβανόμενες απεργίες. Το Σωματείο της Δράμας προς το παρόν δεν συμμετέχει σ’ αυτές και ο πρόεδρός του κ. Αγάογλου μας εξηγεί τους λόγους:

«Το Τριτοβάθμια Όργανό μας, η Ομοσπονδία μας, η ΠΟΠ-ΕΚΑΒ, έχει κηρύξει απεργία για τα δεδουλευμένα που μας χρωστάνε και άλλα ζητήματα. Ως τοπικό σωματείο κάναμε μια γενική συνέλευση και αποφασίσαμε αυτή τη στιγμή να μην συμμετέχουμε, παρ’ όλο που τα αιτήματά μας είναι δίκαια. Θεωρούμε ότι η τοπική κοινωνία αυτή τη στιγμή, δεν θα μπορέσει να αντέξει μια τοπική απεργία, όταν μονάδα με δύο ασθενοφόρα καλύπτει όλο το Νομό Δράμας, να σταματήσουμε τις δευτερογενείς μεταφορές.

Θα δούμε αυτή την εβδομάδα πως θα κυλήσει και θα περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα ώστε να συμμετέχουμε και εμείς. Θα δούμε πως θα γίνει να βρούμε κάποιες λύσεις, ώστε κάποιοι συμπολίτες μας να μην χάσουν τις μεταφορές τους.»

Δημοσιεύτηκε 4/7/2017

Πηγή: proinos-typos.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews