ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/7/16

Ασύλληπτο! Ως... μη επείγον περιστατικό χαρακτηρίζει το ΕΚΑΒ την γαστρορραγία!


Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ασύλληπτο! Ως... μη επείγον περιστατικό χαρακτηρίζει το ΕΚΑΒ την γαστρορραγία!
ygeia360.gr
Από Βασίλη Βενιζέλο

Είναι ασύλληπτος ο αθέμιτος τρόπος με τον οποίον επιχειρεί η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) να δικαιολογήσει το φαινόμενο της διακομιδής ηλικιωμένου ασθενή με... αγροτικό αυτοκίνητο, περιστατικό το οποίο έλαβε το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουλίου χώρα στην περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας!


Συγκεκριμένα, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα ευκόλως κατά τα λοιπά δικαιολογήσιμα, η διοίκηση του ΕΚΑΒ εξέδωσε αργά το απόγευμα ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει - κρατηθείτε - ως ΜΗ ΕΠΕΙΓΟΝ το περιστατικό του ηλικιωμένου ασθενή, ο οποίος, όμως, σύμφωνα με την ενημέρωση την οποία έλαβε το ygeia360.gr από το υπουργείο Υγείας, είχε υποστεί ΓΑΣΤΡΟΡΡΑΓΙΑ, δηλαδή επρόκειτο για ΕΠΕΙΓΟΝ περιστατικό...

Καλύτερα να μη μιλά η διοίκηση του ΕΚΑΒ, εάν είναι να εκτίθεται με τέτοιον οφθαλμοφανή τρόπο!

Για την ιστορία, ιδού η ασύλληπτη ανακοίνωση του ΕΚΑΒ:

"Κατόπιν δημοσιεύματος σχετικά με το περιστατικό διακομιδής ασθενούς προς το Κ.Υ Ιστιαίας με ιδιωτικό μέσο, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως τη χρονική στιγμή που το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. κλήθηκε για διακομιδή του εν λόγω περιστατικού, από την περιοχή Ελληνικά Ιστιαίας, το ασθενοφόρο όχημα του Τομέα κάλυψης της περιοχής πραγματοποιούσε μία επείγουσα διακομιδή ασθενούς προς τη Χαλκίδα.
Στη συνέχεια, αφού πραγματοποιήθηκε η επιβεβλημένη εκτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης του ασθενούς (μη επείγον), ενημερώθηκαν οι οικείοι του ασθενούς (από το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ) ότι θα υπάρξει μία εύλογη καθυστέρηση για την τελική διακομιδή του προς το ΚΥ Ιστιαίας. Βάσει αυτής της ενημέρωσης (προς τους οικείους του ασθενούς), ζητήθηκε η ακύρωση κλήσης του ασθενοφόρου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε (αυτοβούλως από τους ίδιους) η μεταφορά του, με ιδιωτικό μέσο, στο ΚΥ Ιστιαίας.
Συμπληρωματικά των παραπάνω θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε πως η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειάς της για τη πληρέστερη παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας ειδικά στις περιοχές της περιφέρειας, επέσπευσε τις απαιτούμενες υπηρεσιακές διαδικασίες έτσι ώστε ο Τομέας του ΕΚΑΒ Ιστιαίας να καλύπτει επιχειρησιακά με ασθενοφόρο, όλες τις όμορες περιοχές σε 24ωρη βάση, εν αντιθέσει με το πρόσφατο παρελθόν που η περιοχή καλυπτόταν μόνο κατά ένα ή δύο οκτάωρα την ημέρα".

Πηγή: ygeia360.gr
Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews