ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/7/16

Ανακοίνωση-Καταγγελία του «Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ» για την διοίκηση του ΕΚΑΒ


Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 28-07-2016
Αρ.πρωτ 593

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες αλλοπρόσαλλων ενεργειών από πλευράς Διοίκησης που στόχο έχουν να «τρομοκρατήσουν» αλλά και να κάμψουν το φρόνημα των εργαζομένων και των κατά τόπων πρωτοβάθμιων Σωματείων τους, τα οποία προσπαθούν να αναδείξουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ, ώστε να επιλυθούν για να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά ο Οργανισμός αλλά και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

Η αδιαλλαξία και η αυθαιρεσία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ έχουν ξεπεράσει, πλέον, κάθε προηγούμενο, αφού κατά παράβαση της υπ’ αριθμ. Υ4β/9919/Φ25/1993 (ΦΕΚ Β 125/1993) Υπουργικής Απόφασης, με την οποία ορίζεται η νόμιμη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και παρά το γεγονός ότι αυτός έχει την ευθύνη της ορθής λειτουργίας του, έθεσε προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως σωρεία σοβαρών θεμάτων, που αφορούν την λειτουργία του Οργανισμού και υπηρεσιακά ζητήματα των συναδέλφων. Μεταξύ δε των θεμάτων, ήταν και η επικύρωση των αποφάσεων του ιδίου του Προέδρου, που αφορούσαν στην παράνομη μετακίνηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη με την ισχνή πλειοψηφία των τριών παριστάμενων μελών, καθώς μειοψήφησαν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και ο εκπρόσωπος των ιατρών ΕΚΑΒ. Επί της ουσίας, η απόφαση για επικύρωση των παράνομων μετακινήσεων ελήφθη από τρία εκ των οκτώ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ένας εκ των οποίων ήταν ο εκδότης των αποφάσεων που επικυρώθηκαν!

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τις αποφάσεις του Προέδρου του ΔΣ του ΕΚΑΒ, με τις οποίες χωρίς καμία αιτιολογία, εν μία κυριολεκτικά νυκτί, μετακινήθηκαν από τις θέσεις στις οποίες υπηρετούσαν τρία από τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου, με προφανή στόχο την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής τους δράσης και τον εκφοβισμό τόσο των ιδίων όσο και του συνόλου των εργαζομένων.

Για την μετακίνηση αυτή, που παραβιάζει κάθε έννοια νομιμότητας, το Σωματείο πέραν των άλλων ενεργειών του, έχει υποβάλλει μήνυση για παράβαση των διατάξεων του ν.1264/1982 και η υπόθεση πήρε ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Πρόκειται για «καινοφανή» φαινόμενα αδιαλλαξίας και παραβίασης της Νομιμότητας. Ωστόσο, δεν έλαβαν υπόψη τους τα δύο αυτά μέλη, που ελαφρά την καρδία συναίνεσαν στις ενέργειες του Προέδρου, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος, ότι «και οι κριτές κρίνονται» και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να παραμείνουν απλοί θεατές αυτού του θεάτρου αλαζονείας, που εκτυλίσσεται τον τελευταίο καιρό σε ένα τόσο κρίσιμο για τη παροχή δημόσιας υγείας Φορέα.

Εν αναμονή των σκληρών αντιεργατικών και φορολογικών μέτρων αλλά και του νέου εργασιακού νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση για το φθινόπωρο, γίνεται μια προσπάθεια σε όλο το Δημόσιο για την φίμωση της εκπροσώπησης των εργαζομένων, ώστε να περάσουν όλα τα σκληρά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι και όλες αυτές οι ενέργειες που δρομολογεί η Διοίκηση του ΕΚΑΒ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος           Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος    Μπαρκονίκος Χρήστος
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. ΡΕ ΣΕΙΣ ΜΠΡΑΤΣΟΝΙΚΟΜΑΘΙΟΠΟΛΑΚΗΔΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ??? ΕΙΝΑΙ Ο ''ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ'' ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΜΕ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ Κ ΤΟΥ ΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΜΦΑΝΗ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ?????? Η Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ''ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ'' ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ ΩΣ '' ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ '' Κ ΩΣ ''ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ '' Κ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Κ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΣΧΕΤΟΥ ΜΟΥΖΑΛΑ !!!!!!!!!!!!
  ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΙ ΕΒΛΕΠΕ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ .....??????? ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ !!!!!!
  ΠΑΝΤΩΣ ΕΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ''ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΕΣ'' ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ Κ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΑΣ ΕΓΚΛΗ... ΕΕΕΕΕΕ ΣΧΕΔΙΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ !!!!ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ Κ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ....!!!!ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΣΥ ''ΣΤΡΑΤΗΓΕ'' ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Κ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΩΚΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ 17ο ΒΑΘΜΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ ΚΙ ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ Κ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ .......!!!!!!!!!!! ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΑΙ!!
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝ ΜΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΧΩ ΤΑΙΣΕΙ ΤΗ ΓΑΤΑ Κ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΚΙ Η' ΤΗ ΓΛΑΣΤΡΑ !!!!!!!!!!
  ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ Κ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Κ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΕΡΧΕΤΑΙ .......!!!!!!!!!!!!
  #ΦΕΥΓΕΤΕ#
  #ΣΥΡΙΖΕΞΙΤ#
  ΥΓ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΩΣΤΑ Η' ΚΑΝΩ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ??????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews