ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/7/16

Τους έστειλαν με ασθενοφόρο τον ασθενή χωρίς ειδοποίηση


Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Του έδωσαν εξιτήριο, αλλά δεν ενημέρωσαν την οικογένεια

Λεμεσός: Ακόμα μια καταγγελία που αμαυρώνει την εικόνα των δημόσιων νοσηλευτηρίων και καταδεικνύει την κατρακύλα που φαίνεται να έχει πάρει ο τομέας της δημόσιας υγείας, βρίσκεται ενώπιον του Υπουργού Υγείας. Το περιστατικό αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και τον τρόπο αντιμετώπισης ιερέα, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η επιστολή-καταγγελία υποβλήθηκε στον Υπουργό Υγείας από τα παιδιά του ασθενούς μέσω του Δικηγορικού Γραφείου Ανδρέα Νεοκλέους & Σία και με αυτήν ζητείται διερεύνηση της περίπτωσης και απόδοση ευθυνών, με κύριο μέλημα την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Όπως καταγράφεται στην επιστολή, ο ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο Λεμεσού στις 26 Μαΐου μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και παρέμεινε για νοσηλεία έως τις 2 Ιουνίου, όταν οι οικείοι του κλήθηκαν από τον θεράποντα ιατρό του, να τον παραλάβουν για να τον συνοδεύσουν στο σπίτι του. Όπως και έγινε. 
Στις 16 του ιδίου μήνα, η κατάσταση του χειροτέρευσε και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία του εγκεφαλικού. Βάσει της διάγνωσης των γιατρών η κατάσταση του ήταν κρίσιμη και μη αναστρέψιμη και παρέμεινε για νοσηλεία στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, τοποθετήθηκε στον ασθενή καθετήρας και του παρασχέθηκε φαρμακευτική αγωγή λόγω λοίμωξης που είχε προκύψει. Επίσης, του χορηγήθηκαν ορροί για να κρατηθεί στη ζωή, αφού δεν ήταν σε θέση να καταναλώσει οτιδήποτε, καθώς είχαν επηρεασθεί οι μύες του οισοφάγου από το εγκεφαλικό. Στις 28 Ιουνίου, γύρω στις 4 το απόγευμα, η κόρη του ασθενούς ειδοποιήθηκε από οδηγό ασθενοφόρου ότι ο πατέρας της βρισκόταν στο ασθενοφόρο και θα μεταφερόταν στο σπίτι του.
Το τηλεφώνημα άφησε κατάπληκτη την κόρη του, αφού δεν είχε ενημερωθεί σχετικά προηγουμένως από το νοσοκομείο και έδωσε οδηγίες για άμεση μεταφορά του πατέρα της σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του, δεν μπορούσε να μεταφερθεί στο σπίτι του, καθώς δεν υπήρχε κανένας από την οικογένεια του για να τον παραλάβει, αφού δεν είχαν ενημερωθεί. Όπως τονίζεται στην επιστολή, ουδέποτε και κανένας από το νοσοκομείο δεν επικοινώνησε με την οικογένεια του ασθενούς.
Ο οδηγός ανέφερε στην κόρη του, ότι θα επιστρέψει στο νοσοκομείο και θα περιμένει οδηγίες από τους ανωτέρους του, ενώ μετά από επικοινωνία που είχε η ίδια με τον Παθολογικό Θάλαμο, όπου νοσηλευόταν ο πατέρας της, πληροφορήθηκε ότι το εξιτήριο υπέγραψε ειδικευόμενος γιατρός. Ζήτησε να μιλήσει μαζί του, αλλά είχε σχολάσει και δεν μπορούσαν, όπως της είπαν, να τον ενοχλήσουν. Επικοινώνησε, τότε, με την υπεύθυνη στο νοσοκομείο Λεμεσού, η οποία μόλις ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα έδωσε οδηγίες για μεταφορά του ασθενούς στο ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία. 
Στο μεταξύ, μέχρι να τελειώσουν οι διευθετήσεις αυτές, ο ασθενής ήταν έξω στην είσοδο των Πρώτων Βοηθειών μέχρι να αποφασισθεί πού θα μεταφερόταν και χαρακτηριστικά ανέφερε στην κόρη του ασθενούς ότι έβγαλε τον πατέρα της από το ασθενοφόρο για να «πάρει αέρα».

Γράφει: Κίκα Κασινίδου


Πηγή: philenews.com

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews