ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/7/16

Σε επιχειρησιακή ασφυξία το ΕΚΑΒ Καβάλας-Τα εξιτήρια του νοσοκομείου «περνάνε» στον δήμο, Βίντεο


Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Σε επιχειρησιακή ασφυξία το ΕΚΑΒ Καβάλας

Συνέντευξη ο πρόεδρος του «Σωματείου Εργαζομένων 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας Κώστας Τσιτσιλικάκης


Σύσκεψη για ΕΚΑΒ: Τα εξιτήρια του νοσοκομείου "περνάνε" στον δήμο - Σπεύδουν να επιδιορθώσουν τον αξονικό τομογράφο
kavala-portal.gr

Σε απόγνωση βρίσκονται πλέον οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας, καθώς το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει το παράρτημα (29 διασώστες στα ασθενοφόρα, 4 διασώστες στο τηλεφωνικό κέντρο, εκκρεμούν 2 μεταθέσεις για τον Νόμο Καβάλας τις οποίες δεν υπογράφει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ) καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει ένα πολύ μεγάλο σύνολο περιστατικών σε έναν νομό με μεγάλη γεωγραφική κατανομή. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας Κώστας Τσιτσιλικάκης στην διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου,

"Υπάρχει υποστελέχωση σε σχέση πάντα βέβαια μα τα περιστατικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Μπορεί κάποιος να πει ότι ουσιαστικά έχουμε περίπου 3 με 4 άτομα λιγότερα σε σχέση με πριν από 2 – 3 χρόνια, αλλά τα τελευταία 2 – 3 χρόνια επιβαρυνθήκαμε με περιστατικά που δεν είναι της αρμοδιότητάς μας όπως τα εξιτήρια των νοσοκομείων. Καταργήθηκαν οι ειδικότητες των οδηγών που υπήρχαν στα νοσοκομεία, συγχωνεύτηκαν αυτοί οι οδηγοί με το ΕΚΑΒ. Ως Καβάλα εμείς πήραμε μόνο δύο οδηγούς από τους οποίους ο ένας έφυγε στη Θάσο. Όταν χωρίς να έχεις ενισχυθεί επιβαρύνεσαι με άλλα περιστατικά, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο είναι. Τον τελευταίο χρόνο μεταφέρθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Δράμας στην Καβάλα κι απαντούμε σε κλήσεις των πολιτών της Δράμας και στέλνουμε από κει το ασθενοφόρο βέβαια, αλλά εμείς είμαστε αναγκασμένοι να διαχειριζόμαστε τις κλήσεις αυτές. Για να βγει λοιπόν το τηλεφωνικό κέντρο οι βάρδιες χρειάζονται έξτρα 5 με 6 άτομα, άλλα 5 με 6 χρειάζονται για το τηλεφωνικό κέντρο της Καβάλας, τα πράγματα στενέψανε"

Πρόσθεσε δε πως «Από κει και πέρα βέβαια είναι και τα αυτοκίνητά μας τα οποία αυτή τη στιγμή είναι δανεικά. Δηλαδή είναι παραχωρημένα από τα Κέντρα Υγείας. Περιμένουμε κι εμείς όπως όλη η υπόλοιπη Ελλάδα να παραλάβουμε αυτοκίνητα. Σε μια ενημέρωση που είχα είπαν ότι μέσα στον Ιούλιο ίσως αρχές Αυγούστου το πολύ θα πρέπει να παραδοθούν κι αυτά, που για τον Ν. Καβάλας είναι συνολικά 5. Κι εμείς είμαστε σε στάση αναμονής. Θα συνεχίσουμε πάντως εμείς τις κινητοποιήσεις και τις επαφές που έχουμε. Έχω διαπιστώσει ότι δημιουργούνται τομείς στην Ελλάδα σε μέρη στα οποία ίσως δεν έπρεπε να δημιουργηθούν, καθώς υπάρχουν άλλα μέρη που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για να δημιουργηθούν τομείς. Για τους τομείς χρειάζεται προσωπικό. Για παράδειγμα να λέμε ότι φτιάχνουμε τομέα στη Θάσο αλλά να μην υπάρχει ούτε ένας διασώστης κι ούτε να υπάρχει πρόγραμμα ενιαίο στο ΕΚΑΒ στη Θάσο, γίνεται κατανοητό ότι αυτός δεν είναι τομέας Θάσου. Θα θέλαμε η Θάσος να έχει τομέα ΕΚΑΒ που θα δουλεύει αυτόνομα με 24ωρη βάρδια, με διασώστες πληρώματα ασθενοφόρου εξειδικευμένους, κι όλα αυτά που ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή έχουν οι πολίτες του χερσαίου τμήματος του νομού».

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν:

  • ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Μακεδονίας-Θράκης, Στρατής Πλωμαρίτης
  • οι δήμαρχοι Καβάλας, Θάσου και Παγγαίου, καθώς και εκπρόσωπος του δημάρχου Νέστου,
  • ο εκτελών προσωρινά καθήκοντα διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας, Ευάγγελος Καμπουρίδης,
  • ο διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Θέμης Ζεκερίδης, και
  • οι βουλευτές Καβάλας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου και Νίκος Παναγιωτόπουλος
Ο κ. Ζεκερίδης έκανε αναφορά στην έκθεση που θα παραδώσει στην κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ προτού αποχωρήσει από την θέση του διευθυντή. Ορισμένα από τα βασικότερα σημεία της έκθεσης είναι:

  • η ίδρυση Βάσεων και όχι νέων Τομέων στην Καβάλα, στην Ελευθερούπολη, στη Χρυσούπολη και στην παραλία Οφρυνίου,

  • στην σωστή διαχείριση του προσωπικού και των μέσων που διαθέτει το Ε.Κ.Α.Β., και

  • στο ότι, υπό ιδανικές συνθήκες, το ΕΚΑΒ θα πρέπει να διαθέτει 62-64 διασώστες σε ολόκληρο τον νομό.
Παράλληλα εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον του κ. Τσιτσιλικάκη λέγοντας ότι πολλά από τα προβλήματα που θα μπορούσαν να λυθούν με μια ορθότερη διαχείριση του προσωπικού ή με άλλες λύσεις (όπως π.χ. με χρήση οδηγών από τους δήμους) δεν βρίσκουν λύση λόγω της άρνησης των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Οι δήμαρχοι Θάσου και Παγγαίου μίλησαν για τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών (το ΕΚΑΒ Θάσου και το πολυϊατρείο στην παραλία Οφρυνίου, αντίστοιχα), με τον κ. Πλωμαρίτη να ενημερώνει τον μεν δήμαρχο  Θάσου ότι "το θέμα της αλλαγής του ασθενοφόρου στο πορθμείο της Κεραμωτής με άλλο όχημα που θα μεταφέρει τον ασθενή μέχρι την Καβάλα είναι διαχειρίσιμο" και τον δε δήμαρχο Παγγαίου ότι εγκρίθηκε ο οργανισμός λειτουργίας και ότι από τις 15 Ιουλίου 2016, το ιατρείο του Οφρυνίου θα επισκέπτονται δύο γιατροί κάθε εβδομάδα, πλην του Σαββατοκύριακου.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Καβάλας κατέθεσε την πρόταση να αναλάβει ο Δήμος Καβάλας την μεταφορά των ασθενών που παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο, αν και εφόσον δοθεί ένα ασθενοφόρο όχημα -στην περίπτωση αυτή η δημοτική αρχή θα μπορεί να προσλάβει 2 άτομα, πιθανόν άνεργους διασώστες, με σύμβαση εργασίας διάρκειας δύο μηνών.

Γράφτηκε από τον  Αναστάσιος Μαρκουλίδης


Σύσκεψη φορέων στο γραφείου του αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ

Βίντεο

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλ 2016
www.videotex.gr | www.enachannel.gr
Copyright © ENA Channel


Σύσκεψη φορέων στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου σχετικά με τα προβλήματα του ΕΚΑΒ στον Νομό Καβάλας μετά από το αίτημα του Σωματείου ΕΚΑΒ Καβάλας, θέτοντας το πρόβλημα υποστελέχωσης του τμήματος τους αλλά και της παλαιότητας του στόλου των ασθενοφόρων.

Το παρόν έδωσαν τρεις από τους τέσσερις βουλευτές του νομού, καθώς και οι δήμαρχοι Καβάλας, Θάσου και Παγγαίου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ κ. Τσιτσιλικάκης έκανε γνωστό ότι «έχουμε μιλήσει στα Δημοτικά Συμβούλια όλων των δήμων του χερσαίου τμήματος, έχουμε στείλει υπόμνημα στο Θάσο και την Πέμπτη επισκεφθήκαμε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο για να τον ενημερώσουμε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα, όπως η υποστελέχωση και η έλλειψη ασθενοφόρων. Καταληκτικά και μετά τις τοποθετήσεις των δημάρχων και των βουλευτών αποφασίστηκε να ασκηθούν πιέσεις στο υπουργείο για να δοθεί λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ, καθώς κατά γενική ομολογία η κατάσταση στον συγκεκριμένο φορέα κρίθηκε κρίσιμη.

Δημοσιεύτηκε 11/7/2016

Πηγή: videotex.grΔείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews