ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/7/16

Επιστολή Διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων στην διοίκηση του ΕΚΑΒ


Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 13-07-2016
Αρ.πρωτ 592                                                                                                          

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Προς : Διοίκηση ΕΚΑΒ
      
Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας υπενθυμίσουμε ότι στο ΕΚΑΒ συνεχίζουν να υπάρχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα, τα οποία παραμένουν άλυτα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται και νέα ζητήματα τα οποία και αυτά μας προβληματίζουν για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται.

Συγκεκριμένα, δεν έχει δοθεί λύση εδώ και πολλούς μήνες με την καθαριότητα των εγκαταστάσεων της Κ.Υ του ΕΚΑΒ και την απολύμανση-καθαριότητα των ασθενοφόρων που σε παλιότερη συνάντησή μας είχατε δεσμευτεί ότι θα επιλυθούν σύντομα. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει γίνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο θέμα των στεγάσεων του ΕΚΑΒ, σε πολλούς τομείς δεν υπάρχουν κλιματιστικά εν λειτουργία με αποτέλεσμα τα πληρώματα ασθενοφόρων τον ελάχιστο χρόνο που μπορεί να έχουν για να ξεκουραστούν από τον υψηλό φόρτο εργασίας, να αποφεύγουν να μπουν στις στεγάσεις (τύπου isobox) διότι οι συνθήκες είναι τραγικές από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης αρκετές στεγάσεις δεν έχουν καθόλου εξοπλισμό ώστε να χρησιμοποιηθούν από τους διασώστες.

Συνεχίζουν να υπάρχουν ελλείψεις  σημαντικών ανταλλακτικών για τα ασθενοφόρα όπως οι αισθητήρες κοντέρ, με αποτέλεσμα αρκετά ασθενοφόρα να μην έχουν ένδειξη της ταχύτητας με την οποία κινούνται αλλά και δεν λειτουργεί ο χιλιομετρητής ώστε να φαίνεται πόσα χιλιόμετρα διανύει ένα ασθενοφόρο καθημερινά για να μπορεί να γίνεται σωστά το σέρβις, η αλλαγή αναλώσιμων ανταλλακτικών (τακάκια, ελαστικά, φίλτρα, κλπ) αλλά και η  ακριβής καταγραφή χιλιομέτρων του ασθενοφόρου στο γέμισμα με καύσιμα.

Ελλείψεις υγειονομικού υλικού. Εδώ και καιρό υπάρχουν ελλείψεις σε μάσκες τύπου venturi, ελαστικούς επιδέσμους,  υγρό για απολύμανση, όπως και σε άλλα υλικά, σημαντικά για την λειτουργία όλων των τμημάτων που επιχειρούν στα επείγοντα. Ταυτόχρονα και άλλα υγειονομικά υλικά τελειώνουν με αποτέλεσμα οι διασώστες να έχουν πρόβλημα στην αντιμετώπιση περιστατικών.

Επίσης θέλουμε να καταγγείλουμε τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις που γίνονται με αποφάσεις σας, αποδυναμώνοντας την Αττική καθώς και άλλους τομείς (π.χ Ιστιαία), δημιουργώντας αίσθημα αδικίας προς εκατοντάδες εργαζομένους που έχουν αιτηθεί μετάθεση και δεν ικανοποιείται και βλέπουν ότι δεν τηρείται καμία αξιοκρατία στις μετακινήσεις. Ειδικά υπάλληλοι που έχουν ξεπεράσει μια δεκαετία χωρίς να τους έχει δοθεί η δυνατότητα να μετακινηθούν στον τόπο συμφερόντων τους, είναι άδικο να βλέπουν νεοδιοριζόμενους συναδέλφους τους να μετακινούνται αλλά και άλλους να διακόπτουν άδειες άνευ αποδοχών και να μην γυρίζουν στην οργανική τους θέση αλλά να μετακινούνται σε άλλους τομείς, όπως ο τομέας Χανίων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος Μπαρκονίκος Χρήστος
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews