ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/7/16

Σε εστία μετάδοσης ασθενειών κινδυνεύουν να μετατραπούν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ


Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Σε εστία μετάδοσης ασθενειών κινδυνεύουν να μετατραπούν τα ασθενοφόρα
life2day.gr

Σε εστία μετάδοσης ασθενειών κινδυνεύουν να μετατραπούν τα  σθενοφόρα του  ΕΚΑΒ αφού δεν καθαρίζονται και δεν απολυμαίνονται λόγω της αδιαφορίας του Υπουργείου Υγείας να συνάψει σύμβαση με συνεργεία για  ειδικές υπηρεσίες καθαρισμού.

Οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας απέναντι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης βοήθεια φαίνεται να μην τηρούνται και κάποιες εκκρεμότητες βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών αλλά και των εργαζομένων όπως αυτή με την καθαριότητα των εγκαταστάσεων της Κ.Υ του ΕΚΑΒ και την απολύμανση-καθαριότητα των ασθενοφόρων. Με αποτέλεσμα τα ασθενοφόρα να μην καθαρίζονται και να μην απολυμαίνονται στο ΕΚΑΒ και αυτό είναι απειλητικό για την δημόσια υγειά.

Άλυτα συνεχίζουν να είναι πολλά και σημαντικά προβλήματα στο ΕΚΑΒ και για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ ταυτόχρονα προκύπτουν νέα ζητήματα.

Προβληματισμός υπάρχει στο ΔΣ του ΕΚΑΒ για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τόσο τα παλαιά όσο και τα νέα προβλήματα.

Οι ελλείψεις υγειονομικού υλικού, αποτελούν επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα για το κέντρο, οι οποίες υπάρχουν πολύ καιρό τώρα δυσκολεύουν τους διασώστες να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά, οι οποίες κυρίως αφορούν στις μάσκες τύπου venturi, ελαστικούς επιδέσμους, υγρό για απολύμανση, όπως και σε άλλα υλικά, σημαντικά για την λειτουργία όλων των τμημάτων που επιχειρούν στα επείγοντα.

Μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων δεν έχουν ένδειξη της ταχύτητας με την οποία κινούνται διότι δεν λειτουργεί ο χιλιομετρητής ώστε να φαίνεται πόσα χιλιόμετρα διανύει ένα ασθενοφόρο καθημερινά για να μπορεί να γίνεται σωστά το σέρβις, η αλλαγή αναλώσιμων ανταλλακτικών (τακάκια, ελαστικά, φίλτρα, κλπ) αλλά και η ακριβής καταγραφή χιλιομέτρων του ασθενοφόρου στο γέμισμα με καύσιμα.

Σημαντικό  πρόβλημα επίσης υπάρχει στο θέμα των στεγάσεων του ΕΚΑΒ, σε πολλούς τομείς δεν υπάρχουν κλιματιστικά εν λειτουργία με αποτέλεσμα τα πληρώματα ασθενοφόρων τον ελάχιστο χρόνο που μπορεί να έχουν για να ξεκουραστούν από τον υψηλό φόρτο εργασίας, να αποφεύγουν να μπουν στις στεγάσεις (τύπου isobox) διότι οι συνθήκες είναι τραγικές από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης αρκετές στεγάσεις δεν έχουν καθόλου εξοπλισμό ώστε να χρησιμοποιηθούν από τους διασώστες.

Οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις που γίνονται με αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας αποδυναμώνουν την Αττική καθώς και άλλους τομείς (π.χ Ιστιαία), δημιουργώντας αίσθημα αδικίας προς εκατοντάδες εργαζομένους που έχουν αιτηθεί μετάθεση και δεν ικανοποιείται και βλέπουν ότι δεν τηρείται καμία αξιοκρατία στις μετακινήσεις, λέει το ΔΣ του ΕΚΑΒ.

«Ειδικά υπάλληλοι που έχουν ξεπεράσει μια δεκαετία χωρίς να τους έχει δοθεί η δυνατότητα να μετακινηθούν στον τόπο συμφερόντων τους ,είναι άδικο να βλέπουν νεοδιοριζόμενους συναδέλφους τους να μετακινούνται αλλά και άλλους να διακόπτουν άδειες άνευ αποδοχών και να μην γυρίζουν στην οργανική τους θέση αλλά να μετακινούνται σε άλλους τομείς, όπως ο τομέας Χανίων» σημειώνουν.

Της Νικολέτας Ντάμπου


Πηγή: life2day.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews