ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/7/16

Έκκληση για έναν οδηγό ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Άστρους, Βίντεο

Η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους κα Πηγή Περδικάκη

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Έκκληση για έναν οδηγό ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Άστρους (vid)
arcadiaportal.gr

Η υγεία είναι ένα το βασικό αγαθό του ανθρώπου, ανέφερε η κυρία Πηγή Περδικάκη, Γενική ιατρός και Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε για τα προβλήματα τις ελλείψεις αλλά και τις δράσεις του Κέντρου Υγείας.
Το καλοκαίρι αυξάνονται τόσο τα απλά όσο και τα επείγοντα και πιο σύνθετα περιστατικά. Ο πληθυσμός τους Άστρους τους θερινούς μήνες δεκαπλασιάζεται και οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας αυξάνονται.
Προσωπικό υπάρχει, είπε, και, αν και οριακά καλύπτει τις ανάγκες, το Κέντρο Υγείας μπορεί και αντεπεξέρχεται. Το μόνο πρόβλημα το οποίο χρήζει επιτακτικής επίλυσης είναι η στελέχωση του ΚΥ με έναν οδηγό για το ασθενοφόρο, αίτημα πάγιο, όπως ανέφερε η κυρία Περδικάκη.
Το υπουργείο Υγείας έλυσε το θέμα προσωρινά δίνοντας άδεια σε οδηγούς του Δήμου αλλά και της Πυροσβεστικής να μπορούν να οδηγούν το ασθενοφόρο, κάνοντας πρώτα ένα μικρό σεμινάριο λίγων μόλις ωρών, που έχει να κάνει με την οδήγηση ενός ασθενοφόρου και με το πώς πλησιάζει κάποιος τον χώρο του περιστατικού. Η διευθύντρια ξεκαθάρισε ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος ιατρός μαζί του.

Μένουν κενές μέρες χωρίς οδηγό

Τώρα η ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες και η κάλυψη της θέσης δεν έχει γίνει ακόμα,  καθώς μόνο ένας οδηγός μέχρι στιγμής έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Η κυρία Πεδρικάκη μέσω της συνέντευξης απέστειλε ένα κάλεσμα στους οδηγούς να προσφέρουν πρώτα στον συνάνθρωπο και μετά στον τόπο τους, διότι η άμεση διακομιδή ενός ασθενούς μπορεί να σώσει τη ζωή του.

Είναι μια προσφορά που μπορούν να κάνουν «στον θείο τους, στον αδερφό τους, στο παιδί τους ή σε έναν τουρίστα

Καλύπτονται όλες οι βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο οριακά όμως, όπως τόνισε η κυρία Περδικάκη, υπογραμμίζοντας για ακόμα μία φορά ότι η ανάγκη κάλυψης της θέσης του οδηγού είναι επιτακτική.
Με υπεράνθρωπες προσπάθειες το προσωπικό κάνει τα αδύνατα δυνατά για να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας γιατί οι εποχές είναι δύσκολες. Ωστόσο, πάντα υπάρχει η αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.
Οι ιατροί του Κέντρου Υγείας χωρίς κάποια επιπλέον αμοιβή, παρέχουν δωρεάν κατ’ οίκον νοσηλεία στους ασθενείς που για κάποιους λόγους που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Μας ενδιαφέρει ο ασθενής να έχει αξιοπρεπή θεραπεία και όχι να τον μεταφέρουν σαν σάκο

Τέλος, η κυρία Περδικάκη μίλησε για τις δράσεις που γίνονται στο Κέντρο Υγείας, όπως «τα μαθήματα προς τους πολίτες», προκειμένου να αντιμετωπίζουν κάποια περιστατικά, αλλά και άλλες σημαντικές για την υγεία του κοινωνικού συνόλου διοργανώσεις.
Έφη Καστραντά

ArcadiaPortal.gr Μένουν κενές μέρες χωρίς οδηγό ασθενοφόρου στο Άστρος
Βίντεο

Δημοσιεύτηκε 21/7/2016

Πηγή: arcadiaportal.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Απο πότε Κά Περδικάκη σας σας"έπιασε" ο πόνος για τον συνάνθρωπο;20 χρόνια στη δουλειά του μπαμπά μας κανουμε ότι θέλουμε εεε βέβαια!!!! ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ Κα ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ!!!Και να μας πείτε αν στο κέντρο υγείας εφαρμόζεται νόμους δικούςσας η του κράτους σε γιατρούς κ νοσηλευτές.... Οχι πάντα να φταίνε οι άλλοι!!! ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο πότε Κά Περδικάκη σας σας"έπιασε" ο πόνος για τον συνάνθρωπο;20 χρόνια στη δουλειά του μπαμπά μας κανουμε ότι θέλουμε εεε βέβαια!!!! ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ Κα ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ!!!Και να μας πείτε αν στο κέντρο υγείας εφαρμόζεται νόμους δικούςσας η του κράτους σε γιατρούς κ νοσηλευτές.... Οχι πάντα να φταίνε οι άλλοι!!! ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews