ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/7/16

Ανταπάντηση του Δήμου Μουζακίου στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καρδίτσας για την δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Μουζάκι


Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ανταπάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καρδίτσας σχετικά με την δημιουργία τομέα Ε.Κ.Α.Β. στο Μουζάκι έχουμε σήμερα από το Δήμο Μουζακίου με την δημόσια υπηρεσία να τονίζει ότι ο Δήμαρχος Μουζακίου ήταν αυτός που φρόντισε να κομίσει το χρόνιο αίτημα των τοπικών φορέων και των κατοίκων στους αρμοδίους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Μουζάκι.

Αναλυτικά η απάντηση του Δήμου Μουζακίου:

Σχετικά με το δημοσίευμα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ για το ΕΚΑΒ στο Μουζάκι έχουμε να παρατηρήσουμε τα κάτωθι:

Αν το πρόβλημα των εκάστοτε διοικούντων, είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο, είναι να εισπράττουν συγχαρητήριες ευχές για τα αυτονόητα, θεωρούμε ότι χάνουμε την ουσία και αναλωνόμαστε σε ευτελείς και μικροπρεπείς καταστάσεις, παντελώς αδιάφορες για τους δημότες και συμπολίτες μας, που ταλανίζονται από σοβαρά προβλήματα. Εξάλλου ως δήμος εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας προς τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, εκτός και αν η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας δεν την υπολογίζει στον κυβερνητικό μηχανισμό.

Η αλήθεια είναι ότι ουδείς αυτόκλητα προέβη στη δημιουργία ΕΚΑΒ στο Μουζάκι, αν δεν είχε προηγηθεί σθεναρά το αίτημα από την ίδια την κοινωνία τους Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής, τους φορείς της και τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της Υγείας. Και ο Δήμαρχος, ως όφειλε, κίνησε όλες τις διαδικασίες, ώστε να εισακουστεί το αίτημα από τους καθ’ ύλη αρμόδιους και είχαμε το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Επειδή ο χώρος της Υγείας πρέπει να αντιμετωπίζεται με την πρέπουσα ευαισθησία, την οποία αναγνωρίζουμε στους κυβερνητικούς παράγοντες, τους προτρέπουμε να συνδράμουν και στην προσπάθεια που καταβάλλουμε, να υπάρχει κάλυψη με εφημερίες σε καθημερινή βάση στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου. Η μετακίνηση τριών γιατρών από το Κέντρο Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και δη ηλικιωμένων και ανθρώπων που προέρχονται από δύσβατες περιοχές.

Ας ελπίσουμε, Αυτοδιοίκηση και κεντρική εξουσία, να συμβάλλουμε από κοινού και στην υλοποίηση αυτού του αιτήματος για το καλό των συνανθρώπων μας.Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας:
Η αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας και η αντιστοίχιση του με τις κοινωνικές ανάγκες αποτελούσε αιτούμενο πριν από την κρίση. Ποτέ δεν δημιουργήθηκε ένα ολοκληρωμένο σύστημα δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η υποχρηματοδότηση και η αναστολή προσλήψεων για πάρα πολλά χρόνια δημιούργησε ένα περιβάλλον κατάρρευσης πολλών υποστελεχωμένων δομών.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έδωσε έμφαση στη διασφάλιση της καθολικής κάλυψης του πληθυσμού από το δημόσιο σύστημα υγείας καταργώντας το πεντάευρο και δίνοντας το δικαίωμα στους ανασφάλιστους να έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική και νοσοκομειακή φροντίδα στα δημόσια νοσοκομεία. Αυξήθηκαν τα κονδύλια για την υγεία στον προϋπολογισμό, έγιναν και γίνονται προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, μειώθηκε η γραφειοκρατία, αντιμετωπίζεται δραστικά η αντιμετώπιση της σπατάλης και της διαφθοράς στο Σύστημα Υγείας.

Στα πλαίσια του εξορθολογισμού και της αναδιάρθρωσης υπηρεσιών του ΕΣΥ ιδρύεται στο Μουζάκι τομέας ΕΚΑΒ. Γι' αυτήν την ενέργεια δεν μεσολάβησε κανένας μεγαλοπαράγοντας του Μουζακίου, καθώς άλλωστε πέρασε ανεπιστρεπτί η περίοδος που τοπικοί παράγοντες, βουλευτές και κλαδικές "κατόπιν ενεργειών" τους, πουλούσαν εκδούλευση, ζητώντας αργότερα εξαργύρωση της εκδούλευσης με ψήφους. Εκτιμώντας, λοιπόν, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την ανάγκη να καλυφθεί μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή με πολύ μεγάλο ορεινό όγκο, αποφάσισε την ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ στο Μουζάκι. Και προς την κυβέρνηση οι ευχαριστίες, κ. Δήμαρχε.

Πηγή: karditsalive.net


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews