ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/7/16

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει Εισαγγελική Έρευνα για τη μη λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου στο Π.Γ.Ν. Λάρισας


Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews


ΠΡΟΣ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΟΙΝ.: 1. Μ.Μ.Ε.
           2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Κύριε Εισαγγελέα,

Παρακαλούμε να διατάξετε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στον πρώην εκτελούντα χρέη Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθυντή του Ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου, κο Φεζουλίδη Ιωάννη, για την μη λειτουργία Αξονικού Τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για το χρονικό διάστημα 18/5 έως 27/5, εξαιτίας του οποίου κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και ταυτόχρονα επιβαρύνθηκαν οικονομικά τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι ασθενείς.
Θα πρέπει να διερευνηθεί εάν ο εκτελών χρέη Διοικητή κος Φεζουλίδης Ιωάννης και ταυτόχρονα καθ’ ύλην αρμόδιος Διευθυντής Ιατρός, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες να αποφευχθεί η βλάβη του παλαιού Αξονικού Τομογράφου, όπως επίσης εάν έλαβε μέτρα για να καταστεί λειτουργικός ο Νέος Αξονικός Τομογράφος.
Η Διοίκηση του Σωματείου έθεσε το ζήτημα της άμεσης λειτουργίας του Αξονικού τομογράφου, ως όφειλε εκ του Ν. 1264/1982 και του καταστατικού του Συλλόγου, για την υπεράσπιση και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.
Δημοσιοποιώντας τα προβλήματα που προέκυπταν από τη μη λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου, επιδίωκαν να επισπευτούν από την Διοίκηση οι διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης και λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου, προς όφελος των ασθενών.
Πράγματι μετά την δημοσιοποίηση του ζητήματος και την παρέμβαση του Δ.Σ. του Σωματείου, ο καινούργιος Αξονικός Τομογράφος λειτούργησε (27/5/2016).
Τακτικά ο εκτελών χρέη Διοικητή κος Φεζουλίδης Ιωάννης, αναστάτωνε το προσωπικό με τις Διοικητικές αποφάσεις που ελάμβανε, με εμφανείς επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Σας κοινοποιούμε Δελτίο Τύπου της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Π.Γ.Ν. Λάρισας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews