ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/7/16

Ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων για τις «Συνδικαλιστικές Διώξεις» από την διοίκηση του ΕΚΑΒΚυριακή, 31 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων η Εύη Χριστοφιλοπούλου αναφέρεται στις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ και της ΠΟΕΔΗΝ  για εκδικητικές μετακινήσεις εργαζομένων, κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού από την διοίκηση του ΕΚΑΒ και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας να αναλάβει την ευθύνη της έναντι των εκδικητικών μετακινήσεων των μελών του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων.

Ερώτηση
Θέμα: Συνδικαλιστικές διώξεις στο ΕΚΑΒ
Κόμμα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)
Ημερομηνία: 28/07/2016
Καταθέτοντες: Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη)
Υπουργεία: Υγείας
Υπουργοί: Ξανθός Ανδρέας (Υπουργός Υγείας)


Κύριε Υπουργέ,

με επαναλαμβανόμενα έγγραφά τους, τόσο το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΕΚΑΒ για εκδικητικές μετακινήσεις εργαζομένων, κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού, και καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας να αναλάβει την ευθύνη της έναντι των εκδικητικών μετακινήσεων των μελών του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων.

Οι παρεμβάσεις του σωματείου με την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων όπως την έλλειψη διασωστών, την κυκλοφορία ασθενοφόρων με 900.000 χλμ, την αδυναμία κάλυψης σε 24ωρη βάση των πολιτών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, την ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή, τον ελλιπή προϋπολογισμό, τις μεγάλες καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις κ.α., οδήγησε την διοίκηση του ΕΚΑΒ σε κινήσεις παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ με απόφαση του προέδρου του Δ.Σ., παρακάμπτοντας την αρμόδια διεύθυνση στην οποία ανήκουν οι εργαζόμενοι, μετακίνησε στις 2/6/2016, τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γ. γραμματέα του σωματείου σε θέσεις εκτός Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ. Οι εν λόγω εργαζόμενοι στις θέσεις αυτές απασχολούνταν μεγάλο χρονικό διάστημα και ήταν απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Επειδή οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να εξασφαλίζουμε την ανεμπόδιστη έκφραση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

1.       Για ποιους λόγους προέβη η διοίκηση του ΕΚΑΒ στις εν λόγω μετακινήσεις των μελών του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων; Πως προτείνονται μετακινήσεις εργαζομένων χωρίς να λαμβάνει γνώση και χωρίς ακολούθως  να εισηγείται η αρμόδια Διεύθυνση, προς τη διοίκηση του ΕΚΑΒ;


2.       Αληθεύουν οι καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων, ότι οι οποιεσδήποτε μεταθέσεις πραγματοποιούνται από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ χωρίς να έχει γίνει πραγματική καταγραφή των ελλείψεων αλλά για κάλυψη ρουσφετολογικών αιτημάτων κατ’ εντολή του Υπουργείου Υγείας;

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη ΧριστοφιλοπούλουΔείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Μην στεκόμαστε μόνο στην Αθήνα. Σε όλη την Ελλάδα διώκουν υπευθύνους και εκαβίτες. Ο σερίφης Αντί μαζί με τους βοηθούς του τρομοκρατούν όλη την Περιφέρεια και στην Βουλή ασχολούνται μόνο με την Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΙΦΗΔΩΝ !!!!!!!!! Κ ΣΥΝΗΘΩΣ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΑΚΟΛΥΘΕΙ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ .......!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews