ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/7/16

ΠΟΕΔΗΝ: Παρέμβαση στον Υπουργό Εργασίας για την ένταξη στα ΒΑΕ


Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNewsΚύριε Υπουργέ,
Πολλές φορές με επιστολές ή σε Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας επιδιώξαμε να σας συναντήσουμε χωρίς αποτέλεσμα, προκειμένου να θέσουμε το μείζον ζήτημα της ένταξης στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ των Υγειονομικών και Προνοιακών Υπαλλήλων, καθώς επίσης των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
Μέχρι τώρα αντί συνάντησης, μας περιποιήθηκαν τα ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις μας υποδέχτηκαν με απίστευτη βία και τρομοκρατία, φυσικά με εντολές του Υπουργείου σας.
Μάλιστα στις 29/6/2016 τα ΜΑΤ τραυμάτισαν συνάδελφο η οποία διεκομίσθη στον Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ με τραύμα στον αυχένα.
Δεν θα σταματήσουμε τις επισκέψεις μας στο Υπουργείο Εργασίας, εάν επιμείνετε στην άρνησή σας να μας συναντήσετε.
Το ζήτημα της ένταξης στα ΒΑΕ το θέσαμε στον Αν. Υπουργό Οικονομικών κο. Γ. Χουλιαράκη που έχει την αρμοδιότητα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο όπως είπε χειρίζεται εξ’ ολοκλήρου τα ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Δεν επιτρέπουμε παιχνίδια σε βάρος των πολύπαθων εργαζόμενων στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ.
Εάν δεν υπάρξει συνάντηση σε εύλογο χρονικό διάστημα θα επιδιώξουμε να επιβάλουμε τη συνάντηση!!! Όπως το πράξαμε με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κο Γ. Χουλιαράκη!!! Ρωτήστε τον!!!
Δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε για τη σωτηρία της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ένταξή μας στα ΒΑΕ.
Πολλά από τα επαγγέλματα Υγείας – Πρόνοιας, στο ΙΚΑ χαρακτηρίζονται Βαρέα και Ανθυγιεινά, εν’ αντιθέσει με το Γ.Λ.Κ. (ασφαλιστικό φορέα Δημόσιο). Στα επαγγέλματα Υγείας – Πρόνοιας του Δημοσίου που χαρακτηρίζονται ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ, χορηγείται το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, εν’ αντιθέσει με την ασφαλιστική ένταξη.
Δεν ανεχόμαστε άλλο την κατάφορη αδικία. Ζητάμε την ένταξή μας στα ΒΑΕ, καθώς επίσης ο ασφαλιστικός χρόνος που διανύθηκε στα εν’ λόγω επαγγέλματα να προσμετράται στα ΒΑΕ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ακόμη και εάν χρειαστεί να την επιβάλλουμε. Καλό είναι να προγραμματιστεί με ειρηνικό τρόπο τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι δυνατόν οι επαγγελματίες Υγείας – Πρόνοιας να εργάζονται έως το εξηκοστό έβδομο (67) έτος της ηλικίας τους ή να συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθούν στο εξηκοστό δεύτερο (62) έτος της ηλικίας τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews