ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/7/16

Δώδεκα τουλάχιστον διασώστες χρειάζεται το ΕΚΑΒ ΒόλουΔευτέρα, 25 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Δώδεκα τουλάχιστον διασώστες χρειάζεται το ΕΚΑΒ Βόλου «Θ»
e-thessalia.gr

Τουλάχιστον δώδεκα άτομα σε προσωπικό διασωστών χρειάζεται το ΕΚΑΒ Βόλου για να μπορέσει να καλύψει τα κενά που έχει, αλλά και να αντιμετωπίσει το πλήθος των περιστατικών που προκύπτουν στον νομό. Το ενδιαφέρον είναι πως άλλοι θεσσαλικοί νομοί με λιγότερο πληθυσμό έχουν περισσότερο προσωπικό διασωστών σε σχέση με τον Βόλο.

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ Βόλου ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 57 άτομα, εκ των οποίων οι 42 είναι διασώστες και οι άλλοι δραστηριοποιούνται στο τηλεφωνικό κέντρο και στις διοικητικές υπηρεσίες.
Ωστόσο, όπως εξήγησε ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Βόλου κ. Κώστας Σταμνάς «οι ανάγκες σε προσωπικό είναι μεγάλες και μπορούμε να πούμε πως χρειαζόμαστε τουλάχιστον άλλα δώδεκα άτομα για να καλύψουμε τα κενά. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να καλυφθούν τα κενά με την πρόσληψη προσωπικού αυτή την περίοδο».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Μαγνησία με μεγάλο πληθυσμό που το καλοκαίρι αυξάνεται κατά πολύ έχει λιγότερο προσωπικό από άλλους νομούς όπως η Καρδίτσα με λιγότερο πληθυσμό.
Ειδικότερα το καλοκαίρι που με την έλευση των ξένων τουριστών ο πληθυσμός στη Μαγνησία αυξάνεται σημαντικά, η έλλειψη διασωστών γίνεται ακόμη πιο έντονη.
Το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο του νομού, η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας, αλλά και τα μηχανικά προβλήματα που βγάζουν κατά καιρούς τα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας, κάνει ακόμη πιο σημαντική την ενδυνάμωση του ΕΚΑΒ Βόλου με προσωπικό.


Πλήρωμα στη Σκιάθο
Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει με δραματικό τρόπο η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου εκεί βρίσκεται ουσιαστικά μόνο ένας οδηγός.
Ο κ. Σταμνάς τόνισε πως «εμείς σαν ΕΚΑΒ Βόλου μπορούμε να βοηθήσουμε για να λυθεί το πρόβλημα για το υπόλοιπο του καλοκαιριού και ήδη έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νέστορα Αντωνίου. Όμως για να μεταβεί πλήρωμα διασωστών στη Σκιάθο, θα πρέπει να έχει τακτοποιηθεί το θέμα της δωρεάν στέγασης και σίτισης των ανθρώπων που θα τοποθετηθούν εκεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Αυτό τον όρο έθεσε και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ πανελλαδικά με τον οποίο συναντήθηκα την περασμένη Παρασκευή. Προς το παρόν αυτό το ζήτημα δεν έχει αντιμετωπιστεί και συνεπώς αναμένουμε».

Πηγή: e-thessalia.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews