ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/7/16

Το ακούσαμε και αυτό!! Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Μιλτιάδης Μυλωνάς κατά Σωματείου Εργαζομένων Καβάλας για...τα σεμινάρια ΚΑΡΠΑ!!!

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Μιλτιάδης Μυλωνάς με τον υπεύθυνο Γραφείου Κίνησης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Αθηνών κο Θεόδωρο Κωνσταντίνου 
στην συνέντευξη τύπου

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Αυτή την φορά ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Μιλτιάδης Μυλωνάς, κατά την περιοδεία στο Παράρτημα ΕΚΑΒ Καβάλας, του έβαλε στο «μάτι»  τα σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και καταγγέλλει!! το Σωματείο Εργαζομένων 6ου ΕΚΑΒ (Καβάλας), που με την βοήθεια που προσέφεραν τα μέλη του, εκπαιδεύτηκαν 3.500 πολίτες στην περιοχή!!

Πριν τις δηλώσεις αυτές, συνεχίζοντας τις «εκκαθαρίσεις», με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές, προχώρησε σε μια ακόμη αντικατάσταση διασώστη, ο οποίος επί χρόνια εργαζόταν λόγω υπηρεσιακών  αναγκών, στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ Καβάλας!!!

Στην συνέχεια υποσχέθηκε προσλήψεις (5 διασώστες στην Θάσο και 2 στην Καβάλα) μέσα σε 15 ημέρες!!!

Και τέλος κατήγγειλε τον δήμο Καβάλας για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, τις οποίες είχε «παραλάβει» (δείτε εδώ)  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κος Καρακατσιανόπουλος Κωνσταντίνος στις 9 Οκτωβρίου 2015!!!Αντιπρόεδρος ΕΚΑΒ κατά σωματείου εργαζομένων Καβάλας για...τα σεμινάρια ΚΑΡΠΑ!!! - Επίκεινται προσλήψεις προσωπικού
kavala-portal.gr

Ένα σεμινάριο που μέχρι τώρα έχει εκπαιδεύσει και πιστοποιήσει πάνω από 3.500 συμπολίτες (μεταξύ αυτών και ο γράφων), όχι μόνο στην Καβάλα και την Θάσο αλλά και στις Σέρρες, την Δράμα, την Ξάνθη και την Ροδόπη, σε θέματα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), με τους εκπαιδευτές του να έχουν μεταβεί ουκ ολίγες φορές σε σχολεία για να εκπαιδεύσουν μαθητές, γονείς και δασκάλους σε θέματα πρώτων βοηθειών, φαίνεται πως έβαλε στο "μάτι" του ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, ο οποίος βρίσκεται από την Τετάρτη στην Καβάλα για να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της διακομιδής ασθενών.

Σε μια χώρα στην οποία τα καρδιαγγειακά επεισόδια είναι από τις πλέον συχνές αιτίες θανάτου, το να βάλλονται τα σεμινάρια που δίνουν την δυνατότητα σε συμπολίτες να εκπαιδευθούν στην παροχή στοιχειωδών πρώτων βοηθειών ώστε να μην χαθεί μια ανθρώπινη ζωή από καρδιακό επεισόδιο είναι τουλάχιστον παράλογο (για να μην πούμε και "ύποπτο")...Την ώρα, δε, που τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι τεράστια, το να ασχολείται κανείς με αυτά τα σεμινάρια που μόνο καλό μπορούν να προσφέρουν σε όλους μας φαντάζει ακόμα πιο παράλογο.

Και όλα αυτά λόγω...του κόστους των 10 € που απαιτείται για την παρακολούθηση του σεμιναρίου. Ενός κόστους που αναλώνεται, στο μεγαλύτερο μέρος του, στα έντυπα των πιστοποιήσεων και τα φυλλάδια πρώτων βοηθειών που διανέμονται στους ενδιαφερόμενους, με μόλις 1 € να παραμένει (και αυτό με απόδειξη) στους εκπαιδευτές!

Για την ιστορία, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο ξενοδοχείο Galaxy ότι προσέφυγε χθες στην εισαγγελία Καβάλας, μετά από το γεγονός που υπέπεσε στην αντίληψή του σχετικά με την «περίεργη», όπως είπε, χρησιμοποίηση του ΕΚΑΒ για εκπαίδευση χιλιάδων πολιτών στην Καβάλα, οι οποίοι, όμως, πλήρωσαν τα σεμινάρια που παρακολούθησαν, την στιγμή που το ΕΚΑΒ κάνει δωρεάν σεμινάρια σε όλους τους ενδιαφερομένους. «Το κουβάρι έχει μάκρος και πάει και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας, φτάνοντας μέχρι την Θεσσαλονίκη. Είναι ένα ζήτημα πάρα πολύ σοβαρό και θα το δούμε αναλόγως», τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Το θέμα, σύμφωνα με τον ίδιο, προέκυψε από μια αλληλογραφία η οποία άφησε έκπληκτο (όπως ανέφερε) τον κ. Μυλωνά «με το θράσος και την κάλυψη που υπήρχε, γι’ αυτό και πήγα άμεσα στον εισαγγελέα με το που έπεσε το θέμα στην αντίληψή μου», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Αντικατάσταση διασώστη - Καταγγελία εργαζόμενων για ενέργεια χωρίς αιτιολογία αλλά με πολιτικά κίνητρα

Λίγο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ είχε προχωρήσει σε μια αντικατάσταση ενός διασώστη που απασχολείτο ως τώρα σε διοικητικές υπηρεσίες του παραρτήματος Καβάλας, με τους συναδέλφους του να καταγγέλλουν περίεργες μεθοδεύσεις και να εκδίδουν την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι τιμητές της διαφάνειας και της αλλαγής ξαναχτύπησαν. Οι εκκαθαρίσεις συνεχίζονται. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά μας. Με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές  και χωρίς καμία δικαιολογία, με απόφαση του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, κ. Μυλωνά Μιλτιάδη, αντικαταστάθηκε διασώστης, ο οποίος επί χρόνια εργαζόταν λόγω υπηρεσιακών  αναγκών, στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ Καβάλας.

Ο λόγος αντικατάστασης;

Όχι πάντως πλημμελή τέλεση καθηκόντων.

Τα πολιτικά του πιστεύω;

Ίσως.

Το σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ 6 ΚΑΒΑΛΑΣ, καταγγέλλει την διοίκηση και τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ για την απόφαση τους αυτή, όπως και κάθε απόφαση που σκοπό έχει την άνευ λόγου δίωξη εργαζομένων.

Συνάδελφοι επιτέλους ενεργοποιηθείτε ,οι διαχρονικές κομματικές ταμπέλες δεν μας οδήγησαν πουθενά. Ως εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οφείλουμε πέρα από κάθε πολιτικό πιστεύω και συμφέρον, να διαφυλάξουμε την ενότητα μας  και να μην αφήσουμε κανέναν, να εφαρμόσει το διαίρει και βασίλευε.

Το ΕΚΑΒ πρέπει έστω και σήμερα, να σταματήσει να χρησιμοποιείται από κάποιους ως χώρος κομματικού  συνδικαλισμού-ρουσφετιού και ανομίας.

Προσλήψεις προσωπικού και κατηγορίες κατά δήμου Καβάλας και αντιπεριφέρειας

Ο κ. Μυλωνάς, πάντως, κόμισε και κάποιες καλές ειδήσεις, λέγοντας αρχικά ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ, τονίζοντας ότι το ΕΚΑΒ διαχειρίζεται καταστάσεις που κληρονόμησε από προηγούμενες κυβερνήσεις και πολιτικές πραγματικότητες. Τα καλά νέα που κόμισε για την Καβάλα είναι ότι θα προσληφθούν άμεσα, το πολύ σε 15 μέρες, 5 διασώστες στην Θάσο και 2 στην Καβάλα, ενώ θα έρθουν και 7 ασθενοφόρα στην ΑΜ – Θ, τα 3 εκ των οποίων στην Καβάλα.

Όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις του παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην Καβάλα, ο κ. Μυλωνάς επέρριψε ευθύνες στον δήμο Καβάλας και στην Αντιπεριφέρεια, λέγοντας ότι «άλλοι δήμοι ενδιαφέρονται για το ΕΚΑΒ στην πόλη τους», ενώ διερωτήθηκε «γιατί φτιάχτηκε το ένα από τα δύο κτίρια, την στιγμή που υπήρχαν χρήματα και για τα δύο;».

Γράφτηκε από τον  Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Πηγή: kavala-portal.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

11 σχόλια :

 1. Άρε γλέντια!!!!!
  Επειδή έχω και μεγάλη φαντασία κλείνω τα μάτια και βλέπω:
  Εισαγγελίες, δικογραφίες, καταθέσεις μαρτύρων, εισπράξεις χρημάτων από ιδιώτες για παροχές μέσω ΕΚΑΒ με την κάλυψη σωματείου το οποίο έκοβε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών χωρίς απόδοση φόρου, πλαστογραφίες, χωρίς έγκριση αποφάσεων για χρήση υλικοτεχνικού υλικού, εκπαιδευτές που θα σκοτώνονται για το ποιός θα κάνει την εκπαίδευση, ρεπό, βάρδιες, μαχαιρώματα, συνωμοσίες, αλληλοκαλύψεις, χαρακώματα ............. !!!
  Πραγματικά κουράστηκα να γράφω!!!

  Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι και καλή διασκέδαση!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ονειρο ζω μη με ξυπνατε εσυ κοιμησου τωρα θα σε ξυπνησουμε οταν πρεπει.

   Διαγραφή
 2. Αντιπροεδρε αμα εισαι μαγκας φτιαχνεις ενιαιο φορεα εκπαιδευσης στο ΕΚΑΒ δεν ριχνεις λασπη στον ανεμιστηρα και οποιον παρει.
  Τα παντελονια δεν ειναι αξεσουαρ


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θλίψη και τίποτε άλλο στην είδηση και την φωτογραφία.Από την μια πλευρά ένας εκδικητικός άνθρωπος, άσχετος με το εκαβ να κάνει τον σερίφη σε όλη την Ελλαδα και από την άλλη ένας συνάδελφος πρώην πρόεδρος σωματείου να κάνει βόλτες με τον άλλον και να αλλάζουν όποιον δεν γουστάρουν.και ο δεύτερος να ξέρετε μάλλον είναι αυτός που έγραψε πιο πάνω ως arxidiasostis και κατά 99% είναι ο συντάκτης των ανακοινώσεων του σφύριζα στο εκαβ. Γι αυτό όπως έγραψε παραπάνω κλείνει τα μάτια και βλέπει εισαγγελείς και δικογραφίες και πράσινα άλογα. Γιατί αυτός δίνει τις πληροφορίες στον θλιβερό δίπλα του και για αυτόν τον λόγο είναι εκεί. Εισαγγελείς για τα ταξιδάκια με χορηγό το εκαβ μήπως βλέπει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΛΛΑΞΕ Κ Ο ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ !!!!!!!!!!!! ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΦΟΥΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ Κ ΤΟ ΦΟΥΞΙΑ ΠΟΛΟ ΕΓΙΝΕ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΟ !!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΡΕ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΛΕΝΕ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ Κ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ !!!
  ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΔΕ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΒΑΛΗΜΑ ...>???????
  ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ????????? ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ Α ΕΘΝΙΚΗ ΞΑΝΑ ???
  ΑΝΤΕ ΦΟΡΤΣΑ ΡΕ ΚΑΒΑΛΑΡΑ !!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ Κ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΖΟΚΕΡ Κ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΕΛΑΦΡΑ Κ ΝΩΡΙΣ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΥΣΤΟΜΑΧΙΑΖΕΙ Κ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΞΕΡΝΟΒΟΛΑΕΙ............ΕΞΑΛΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΘΡΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ .....!!!!!!
  ΥΓ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ Η ΕΚΑΝΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ?????
  #ΦΕΥΓΟΥΝΕ#
  #ΣΥΡΙΖΕΞΙΤ#

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΡΠΑ-ΖΙΩΝ ΘΑ ΤΑ ΕΧΩ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ !!!!!!!!!! ΡΕ ΣΥ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΩΣΤΗ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ???? ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ Κ ΑΝ ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ ΠΟΛΑΚΗ ????? ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ?? ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ........!!!!!!!!!!! ΛΙΩΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΝΙΑ !!!!!!!!! ΘΑ ΤΑ ΣΚΙΣΟΝ ΤΑ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΑ Κ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ............???? ΠΕΣ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥ.....!!!!!
  ΥΓ ΣΩΣΤΑ ΓΡΑΦΩ Η ΕΧΩ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ???????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτά που γράφεις με αφήνουν αδιάφορη!!!!
   Μέσα στο EKABNEWS μπαίνουν κάποια θέματα που ενημερώνουν τους Εκαβίτες και απλώς εμείς έχουμε την δυνατότητα μέσω των σχολίων να καταθέσουμε τις απόψεις μας!!!!
   Πιστεύω στον διάλογο αλλά με τον σωστό τρόπο!!!!
   Αυτό που κάνεις εσύ μάλλον δεν είναι ο σωστός και νομίζω ότι προσβάλλει την νοημοσύνη του συνόλου των Εκαβιτών και γι' αυτό θα παραμείνω αδιάφορη σε οποιοδήποτε σχόλιό σου!!!!

   Διαγραφή
 8. Καποιοι εδω μεσα εχουν μπερδευτει και νομιζουν οτι γραφουν τις μα.....ς τους μεταξυ τους στο facebook.
  Ρε σεις εχετε παρει χαμπαρι οτι εδω ειναι site για το Ε.Κ.Α.Β? Αντε γιατι μας τα εχετε κανει τσουρεκια. Παρτε τα κουβαδακια σας και σε αλλη παραλια. Αλλες ασχολιες δεν εχετε καλοκαιριατικα, σας βαρεθηκαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews