ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/7/16

ΕΣΚΕ ΕΚΑΒ: Παρατυπίες και Μεθοδεύσεις στο διορισμό των μη αιρετών μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ


Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Κ.Α.Β.
26-7-2016

Παρατυπίες και Μεθοδεύσεις στο διορισμό των μη αιρετών μελών του  Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με το άρθρο 30 του Ν. 4369/2016 (ΦΕΚ 33Α/27.2.2016) συγκροτείται από τη Διεύθυνση Συλλογικών Οργάνων του Υπουργείου Υγείας, με ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, το Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ. Το Υ.Σ. είναι πενταμελές και αποτελείται από:
α) Τρεις (3) μόνιμους υπαλλήλους, που ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου Διεύθυνσης, έχουν τον περισσότερο χρόνο άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου Διεύθυνσης, υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και υπηρετούν στην έδρα του ή στο Νομό Αττικής, καθώς το ΕΚΑΒ εδρεύει στο νομό αυτό.
β) Δύο (2) αιρετούς εκπροσώπους των υπαλλήλων.

Στην συνέχεια με το άρθρο 171 του Ν. 4389/2016 (ΦΕΚ 94Α/27.5.2016)  ορίζονται για πρώτη φορά αναπληρωτές  των τριών (3) μονίμων υπαλλήλων, που ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου Διεύθυνσης και απαρτίζουν το Υ.Σ. και καλείται ο Υπουργός να βγάλει νέα απόφαση προς συμπλήρωση της προηγούμενης.

Αυτό πρακτικά για το Υ.Σ. του ΕΚΑΒ σημαίνει (καθώς το ΕΚΑΒ έχει τρεις (3) προϊσταμένους Διεύθυνσης) ότι διορίζονται αναπληρωτές από άλλη δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Και σαν να μην έφτανε αυτό… η προχειρότητα με την οποία συστάθηκαν οι διατάξεις δεν δίνει την δυνατότητα (σύμφωνα με ερμηνεία της διοίκησης του ΕΚΑΒ και του υπουργού) σε προϊσταμένους  Διεύθυνσης του ΕΚΑΒ που δεν ασκούσαν χρέη προϊσταμένου την ημέρα δημοσίευσης του νόμου, να οριστούν μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Για τον υπουργό και την διοίκηση του ΕΚΑΒ αποτελεί λεπτομέρεια… το ότι υπάρχουν προϊστάμενοι  Διεύθυνσης του ΕΚΑΒ που έχουν ασκήσει, πριν την δημοσίευση του νόμου αλλά και λίγες ημέρες μετά, χρέη Δ/ντη στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ.

Έτσι μετά τον ορισμό, ως προς τα αναπληρωματικά μέλη, τριών (3) υπαλλήλων από άλλη δημόσια υπηρεσία εκτός ΕΚΑΒ, έχουμε και τον ορισμό (από τον υπουργό) ως τακτικού μέλους, ενός υπάλληλου ΠΕ Διοικητικού που υπηρετεί στο Γ.Ν. Αθηνών «ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ»!! Η σύνθεση του Υ.Σ. με αυτό τον τρόπο, τακτικούς μαζί με τους αναπληρωτές, διαμορφώνεται ως εξής: Τέσσερις (4) υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες και έξι (6) από το ΕΚΑΒ!!

Δηλαδή σε περίπτωση απουσίας των δύο τακτικών μελών υπαλλήλων του ΕΚΑΒ θα κριθεί ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ από την πλειοψηφία των μελών  άλλων υπηρεσιών;
ή σε περίπτωση που συνταξιοδοτηθούν οι εναπομείναντες Δ/ντες του ΕΚΑΒ, που δύναται να οριστούν μέλη του οργάνου, θα οριστούν και στις τρείς θέσεις των τακτικών μελών, υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες;
Με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζονται και απαξιώνονται έμπειρα διοικητικά στελέχη του ΕΚΑΒ.  Είναι επίσης ολοφάνερη η σκοπιμότητα ερμηνείας κατά το δοκούν της συγκεκριμένης απόφασης. Θέλουν τον έλεγχο του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου (έρχονται και εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών…) καθώς πρέπει να κάνουν τα «ρουσφέτια» που υποσχέθηκαν. Δεν τους φτάνουν οι συνεχόμενες περιοδείες κατασπαταλώντας τους περιορισμένους πόρους που διαθέτει το ΕΚΑΒ, οι τοποθετήσεις υπευθύνων χωρίς κριτήρια, οι εκβιασμοί κ.α. αλλά θέλουν και τον έλεγχο του συμβουλίου καθώς δεν μπορούν όλα τα ρουσφέτια τους να γίνονται από το γραφείο του κυρίου Πολάκη με υπουργικές αποφάσεις!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ εξετάζει όλα τα πειθαρχικά, υπηρεσιακές μεταβολές, μεταθέσεις, μετατάξεις, κρίσεις προϊσταμένων, αναγνωρίσεις τίτλων σπουδών, εκπαιδευτικές άδειες, άδειες άνευ αποδοχών, άδειες άσκησης ιδιωτικής εργασίας κ.α. των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ. Τα μέλη που το απαρτίζουν πρέπει να είναι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ για να αποφασίζουν έχοντας πλήρη γνώση των υπηρεσιακών θεμάτων αλλά και των ίδιων των κρινόμενων.

Καταγγέλλουμε τις παρατυπίες και τις μεθοδεύσεις για τον έλεγχο και την χειραγώγηση που επιχειρείται από την διοίκηση και τους υπουργούς υγείας. Θεωρούμε παράτυπη και ακυρώσιμη την σύσταση με αυτή την σύνθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Ζητάμε την διόρθωση της απόφασης με τον ορισμό και των τριών υπαλλήλων από το προσωπικό του ΕΚΑΒ και την τροποποίηση των κείμενων διατάξεων.

Καλούμε τα συνδικαλιστικά όργανα του ΕΚΑΒ αλλά και τους αιρετούς εκπρόσωπους των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο να πάρουν θέση για τις μεθοδεύσεις της διοίκησης και για την απαξίωση που επιχειρείται στα διοικητικά στελέχη του ΕΚΑΒ προς όφελος κομματικών συμφερόντων.

Facebook ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Δείτε στο ΕΚΑΒNews Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews