ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/7/16

Καταγγελία που «τσακίζει» Κόκκαλα – Έπεσε από το μπαλκόνι με το κεφάλι… και δεν υπήρχε ασθενοφόρο στην Μύκονο


Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Καταγγελία που “τσακίζει Κόκκαλα – Έπεσε από το μπαλκόνι με το κεφάλι… και δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο νησί
cyclades24.gr

Η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια είναι άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Τα προβλήματα στα της χώρας είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς.
Παράλληλα υπολειτουργούν τα Κέντρα Υγείας, ενώ τα ιδρύματα πρόνοιας έχουν καταντήσει ερείπια! Ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, έχουν – δεν έχουν, εξακολουθούν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες, στις δημόσιες μονάδες υγείας.
Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αργοπεθαίνει. Στις Κυβερνητικές εξαγγελίες του αέρα, έρχονται να προστεθούν απλές περιπτώσεις που δυστυχώς τα νησιά μας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.
Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτυπώνει με τον πιο θλιβερό τρόπο η εικόνα, ενός Άραβα οποίος έκανε βουτιά με το κεφάλι απο τα 2,5 μέτρα αλλά το ασθενοφόρο… του ψάχνουν ακόμη.
Το απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Ο άνδρας »καρφώθηκε» στο έδαφος, την στιγμή που όλοι νόμιζαν ότι ήταν νεκρός, όμως εκείνη την ώρα το Κέντρο Υγείας δεν είχε ασθενοφόρο διαθέσιμο και το ασθενοφόρο μιας ιδιωτικής κλινικής, βρίσκεται ακόμα στο δρόμο…σύμφωνα με την καταγγελία ενός Έλληνα στο προσωπικό του προφίλ σου Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί οτι δεν είναι μόνο το κέντρο υγείας της Μυκόνου Κουτσό…η Μύκονος είναι το κερασάκι στην τούρτα για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην υγεία εδώ και χρόνια. Πότε δεν αισθανόμασταν ασφαλής και μην πάρουνε αέρα ούτε οι δεξιοί ούτε οι αριστεροί.

Διαβάστε την απίστευτη καταγγελία:

»Η χώρα αυτή δυστυχώς δεν θα αλλάξει με τίποτα!
Περιστατικό που συνέβη στις 7 το πρωί στη Μύκονο! Το νησί που τα πάντα είναι υπερκοστολογημένα (απλή εξέταση σε κλινική 150 ευρώ αν δουλεύεις στο νησί αντί 30 στην Αθήνα) και είναι το νησί που συντηρεί μεγάλο ποσοστό της Ελλάδας του 2016 απο ανθρώπους που δουλεύουν το καλοκαίρι σε αυτό!!
Ένας Άραβας γύρω στα 30 πέφτει απο ύψος 2,5 μέτρων με το κεφάλι σε μία αυλή στο κέντρο της Μυκόνου! Μέσα σε μία λίμνη αίματος αυτός με ανοιγμένο το κεφάλι τον παρακολουθούν όλοι οι φίλοι του Άραβικής καταγωγής και προσπαθούν να καλέσουν τις πρώτες βοήθειες, για να μην πεθάνει ο φίλος τους και δεν μπορούν να βγάλουν άκρη!
Περνώντας με το αμάξι με σταματάει μια κοπέλα απο την παρέα του κλαίγοντας λέγοντας μου να καλέσω σε βοήθεια γιατί ο φίλος τους πέθανε! Αφού έχω καλέσει το 166 και ζητάω ασθενοφόρο μου δίνουν μια «ευγενικότατη» απάντηση πως το ασθενοφόρο είναι στη ΣΥΡΟ και δεν γίνεται να μου το στείλει!!!! Καλώ κατευθείαν με την βοήθεια ακόμα ενος έλληνα στο κέντρο υγείας και μας λένε έχουμε ενημερωθεί και ερχόμαστε! ( η απόσταση είναι 1 χιλιόμετρο και για τα επόμενα 10 λεπτά κανένα ασθενοφόρο)!
Καλώ κατευθείαν σε ιδιωτική κλινική και μου λένε στέλνουμε αμέσως ασθενοφόρο. Στα επόμενα 5 λεπτά τίποτα. Ξανακαλώ την ιδιωτική κλινική και μου λένε οτι σε 3-4 λεπτά φτάνει εκει! (απόσταση λιγότερο απο 1 χιλιόμετρο). Οι φίλοι του μην μπορώντας να πιστεψουν πως δεν εμφανίζεται ασθενοφόρο και βρίζοντας το σύστημα μας και τη χώρα μας, προσπαθούνε να τον σηκώσουν να τον βάλουν στο αμαξι να τον πάνε σε «νοσοκομείο».
Για να μην μακρηγορώ μετά απο άλλα 4 τηλέφωνα στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ κλινική που παρακαλούσαμε να στείλουνε ασθενοφόρο για να σωθεί ο άνθρωπος , δεν είχε εμφανιστεί ΤΙΠΟΤΑ! Ο λόγος είναι πως δεν εφημέρευε γιατρός ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΗΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ!
Αφού πέρασαν 30 λεπτά εμφανίστηκε το πρώτο ασθενοφόρο του κέντρου Υγείας όπου ο οδηγός του ήταν οδηγός του ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΟΥ του νησιού με έναν γιατρό! Μετά απο 5-6 λεπτά αφού προσπαθούν να τον βάλουνε στο φορείο, φτάνει και το ασθενοφόρο της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, με τον οδηγό του να έχει αγουροξυπνημένα μάγουλα με ραγαδες απο το μαξιλάρι και η μία γιατρός με βαμμένα μπλε μάτια έτοιμη για περιστατικό! Αφού ακούσανε οτι μπορεί να ειπωθεί, απο όλο τον κόσμο που είχε μαζευτεί εκεί γύρω, η δεσποινίς Barbie είχε και το θράσος να ρωτήσει γεμάτη ειρωνεία ποιος είναι ο λόγος που φωνάζουμε!
Αρχικά μακάρι να σωθεί ο άνθρωπος!
Και το βασικό πρόβλημα είναι πως :
Αν δεν είχα πάρει 6 τηλέφωνα φωνάζοντας, δεν υπήρχε περίπτωση να ερχότανε ασθενοφόρο για κάποιους ξένους (ας περιμένουνε να πιάσει βάρδια ο πρωινός)!
Οι φίλοι του που έζησαν όλη αυτη την περιπέτεια πως να εμπιστευτούν για τη ζωή τους αυτό το νησί και αυτη τη χώρα όταν δεν υπάρχει περίθαλψη και δεν μιλάμε για ΔΩΡΕΑΝ!
Αν κάθε μερα γίνεται ένα παρόμοιο περιστατικό, πως να αναπτυχθεί ο τουρισμός ???
Αν εμείς πάθουμε κάτι, να είμαστε αρκετά σίγουροι οτι δεν θα έρθει πρώτη βοήθεια εγκαίρως!
Και όλα αυτά να τονίσω σε ένα νησί που μέσα σε 2 μήνες έρχονται ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ απο τους ξένους και όλο το νησί περιμένει αυτούς για να δουλέψει και να ζήσουν εκατοντάδες οικογένειες στην Ελλάδα! Απλά κάποιοι κοιτάνε μόνο πως θα βγάλουν περισσότερα χρήμα χωρίς να υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή!
Να μην ξεχάσω να ενημερώσω πως η εν λόγω κλινική ήταν το…., σε περίπτωση που το χρειαστείτε! ΠΟΤΕ!
Δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία! Ας έχουμε όλοι υγεία!
Καλημέρα!
Johnny Panopoulos

Πηγή: cyclades24.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews