ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/7/16

ΑΔΕΔΥ: Όχι στις νέες περικοπές του ΕΤΕΑ και του ΜΤΠΥ


Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNewsΗ Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη σφαγή  που έγινε  στα μερίσματα  του ΜΤΠΥ. Οι μερισματούχοι  έλαβαν  το μέρισμα του τριμήνου με μειώσεις  από  40% έως 45%,  ενώ τα μερίσματα  του Σεπτεμβρίου  και Δεκεμβρίου  του 2016  θα υποστούν  νέα μείωση λόγω  της αναδρομικής μείωσης τους από 1/1/2016.  Η κατάργηση της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του ΜΤΠΥ, τον οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται να επαναφέρει παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις, οδήγησε στην αδυναμία του ΜΤΠΥ να ανταποκριθείς τις υποχρεώσεις του απέναντι στους συνταξιούχους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει, επίσης,  τη  διοίκηση  του Ενιαίου  Ταμείου  Επικουρικής  Ασφάλισης (ΕΤΕΑ)  για  την απαράδεκτη στάση της απέναντι στους συνταξιούχους και τους εκπροσώπους τους. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της  Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) κατήγγειλε τη  διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης  για την περικοπή  μιας  μηνιαίας  επικουρικής  σύνταξης, που  προκύπτει  ολοφάνερα  από τη μετάθεση της ημερομηνίας  πληρωμής. Την επόμενη μέρα η Διοίκηση του ΕΤΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, σε απαράδεκτο ύφος, εναντίον της Π.Ε.Σ.ΕΚ.

Οι  συνταξιούχοι του ΕΤΕΑ το 2016 θα πιστωθούν στο λογαριασμό τους  11 επικουρικές  συντάξεις αντί 12  που θα έπαιρναν, αν δε γινόταν  η μετάθεση  ημερομηνίας πληρωμής. Στις παρακάτω ημερομηνίες το 2016  έχουν λάβει ή θα λάβουν  τις  εξής   11 επικουρικές συντάξεις: 29/1, 29/2, 31/3, 27/4, 31/5, 4/7, 2/8, 2/9, 2/10, 2/11, 2/12. Με  καμία  αλχημεία  δεν είναι δυνατόν  οι  11  επικουρικές  συντάξεις να γίνουν  12.

Απαιτούμε  την κατάργηση  της απόφασης του Δ.Σ. του ΕΤΕΑ και  την επαναφορά του προηγούμενου τρόπου χορήγησης των επικουρικών συντάξεων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πηγή: adedy.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews