ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/7/16

Ασθενοφόρο χωρίς οδηγούς και καύσιμα στο Κ.Υ. Φαρσάλων!


Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του Ν. Λάρισας κ. Γιώργος Μπρισίμης

Ασθενοφόρο χωρίς οδηγούς και καύσιμα!
eleftheria.gr

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ Κ.Υ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")
Του Αχ. Μπακαλέξη

Δεν έφθαναν οι τεράστιες ελλείψεις που έχει το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων σε ιατρικό προσωπικό (παιδίατροι, οδοντίατροι κ.λπ.) και με κλειστά ακτινολογικά εργαστήρια, παντελή έλλειψη μαιών προστέθηκε και το πρόβλημα με το μοναδικό ασθενοφόρο που είναι καθηλωμένο, λόγω αδυναμίας της 5ης ΥΠΕ να προμηθεύσει καύσιμα στο ΚΥΦ. Παράλληλα υπάρχει το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών αφού υπάρχει μόνο ένας και χρειάζονται πέντε οδηγοί. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα Σαββατοκύριακα το νοσηλευτικό προσωπικό αναλαμβάνει χρέη καθαρίστριας, αφού η μοναδική που εργάζεται στο ΚΥΦ δεν επαρκεί.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του Ν. Λάρισας κ. Γιώργος Μπρισίμης ανέφερε στην "Ε" ότι "οι υπουργοί Υγείας συνεχίζουν να παραπλανούν τους πολίτες μεταφέροντας εικονική πραγματικότητα, ενώ συνεχίζουν να διαλύουν και να γκρεμίζουν τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση της μεταπολίτευσης που ήταν η ίδρυση του ΕΣΥ και των Κέντρων Υγείας.

Η σημερινή κατάσταση των Κέντρων Υγείας του Ν. Λάρισας είναι η εξής: Μόνο το Κ.Υ. Ελασσόνας καλύπτει την περιοχή ευθύνης του με ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, γιατί υπάρχει τομέας ΕΚΑΒ, τις υπόλοιπες περιοχές ευθύνης των Κέντρων Υγείας τις καλύπτει το ΕΚΑΒ που επιχειρεί από την πόλη της Λάρισας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η 5η ΥΠΕ δεν μπορεί να καλύψει στοιχειωδώς τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας που λειτουργούν σε 24ωρη βάση 365 ημέρες το χρόνο, με πετρέλαιο θέρμανσης με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, με φύλαξη, με αντιδραστήρια, με τις απαραίτητες συντηρήσεις στον πάσης φύσεως ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Δεν πληρώνονται δεδουλευμένα στο νοσηλευτικό προσωπικό, εφημερίες γιατρών, οι καθαρίστριες είναι απλήρωτες. Ζητάμε εδώ και τώρα λύσεις και έχουμε ως σύλλογος καταθέσει στο υπουργείο Υγείας τις προτάσεις μας. Πιστεύουμε ότι η Α΄/βάθμια φροντίδα υγείας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Ευχαριστούμε τους δημάρχους του Ν. Λάρισας για τη συμπαράστασή τους. Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του ΕΣΥ και των Κέντρων Υγείας της μεγαλύτερης κοινωνικής κατάκτησης της μεταπολίτευσης".

Πηγή: eleftheria.gr



Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews