ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/7/16

Απάντηση προέδρου Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας Κ. Τσιτσιλικάκη στον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια


Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews


Απάντηση Τσιτσιλικάκη στον αντιπρόεδρο ΕΚΑΒ για τα σεμινάρια
proininews.gr

Τη δικαστική διερεύνηση υπόθεσης σχετικά με την πραγματοποίηση σεμιναρίων στην Καβάλα από προσωπικό του ΕΚΑΒ, ζήτησε την Πέμπτη από τον Εισαγγελέα ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Μιλτιάδης Μυλωνάς. Πρόκειται για σεμινάρια που αφορούσαν στην αναπνευστική αναζωογόνηση, για τα οποία κάθε πολίτης που τα παρακολουθούσε πλήρωνε 10 ευρώ. Η πρώτη απάντηση του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ ήταν ότι περί των σεμιναρίων δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας Κώστας Τσιτσιλικάκης μέσω του ραδιοφώνου της ΠΡΩΙΝΗΣ μας έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση των σεμιναρίων Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), διευκρινίζοντας: «Τα συγκεκριμένα σεμινάρια διοργανώνονται από ιδιωτικές εταιρείες στις οποίες εδώ και χρόνια οι συμμετέχοντες καταβάλλουν ποσό 20 – 25 ευρώ. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης είναι μια ιδιωτική ευρωπαϊκή εταιρεία που οργανώνει μαθήματα ΚΑΡΠΑ σε διάφορες χώρες.

Προ 3 – 4 ετών, αποφασίσαμε ως εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και προκειμένου να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ενημερωθεί ακόμη περισσότερο, όχι εις βάρος του ιδιώτη αλλά επειδή το ΕΚΑΒ είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο για την πραγματοποίηση σεμιναρίων, να παρέχουμε τη δυνατότητα με το δυνατόν μικρότερο κόστος.

Το σωματείο δηλαδή αποφάσισε να διοργανώσει τα σεμινάρια με αντίτιμο 10 ευρώ για τους συμμετέχοντες. Από το σύνολο των 10 ευρώ τα 6 δίνονταν στον ευρωπαϊκό φορέα ώστε να εξασφαλισθεί η πιστοποίηση των γνώσεων στη χρήση εξωτερικού απινιδωτή. Τα 3 ευρώ αφορούσαν στη γραφική ύλη, ντοσιέ, στυλό, κάρτες και το τελευταίο 1 ευρώ πήγαινε ως δωρεά στο σωματείο εργαζομένων. Το 1 ευρώ χρησιμοποιούνταν για συντηρήσεις υλικών. Κανένας δεν πληρώθηκε μαύρα από αυτά τα χρήματα, ενώ το ΕΚΑΒ είναι υποχρεωμένο να καταθέτει φορολογική δήλωση κι άρα τα πάντα εξελίσσονται με διαφάνεια.

Προκάλεσα τον κ. Μυλωνά να διατυπώσει καταγγελία στην εφορία προκειμένου να ελεγχθούμε και να διαπιστωθεί εάν υπάρχει οποιαδήποτε παρατυπία εκ μέρους μας. Εμείς απλά δώσαμε στον κόσμο την ευκαιρία της πιστοποίησης με αποτέλεσμα σε όλη την ΑΜΘ 2.500 – 3.000 άτομα να είναι εκπαιδευμένα στην ΚΑΡΠΑ και στη χρήση του αυτόματου απινιδωτή. Τίποτε το μεμπτό άρα δεν υπάρχει στα σεμινάρια κι αδίκως ο κ. Μυλωνάς απευθύνθηκε στην εισαγγελία. Εξάλλου, πέρα από την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών επόμενη υποχρέωση του ΕΚΑΒ είναι και η εκπαίδευση του κοινού.

Ο κ. Μυλωνάς έφτασε ειδικά στην Καβάλα με επιθετικές διαθέσεις, προχώρησε σε ορισμένες καθαιρέσεις υπαλλήλων όπως εκείνη του υπευθύνου στο γραφείο κίνησης τον οποίον άλλαξε άνευ δικαιολογίας. Ο τρόπος της καθαίρεσης θυμίζει παλιές εποχές. Το ΕΚΑΒ δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό κι αντιθέτως περιμένει τον έλεγχο της εισαγγελίας προκειμένου να επαληθευτεί ο ισχυρισμός μας ότι τίποτε το μεμπτό δεν υφίσταται. Όταν διεξαχθεί το συμπέρασμα τότε κι εμείς θα κινηθούμε αναλόγως έναντι του αντιπροέδρου, που ενοχλείται από την εκ μέρους μας δημοσιοποίηση των σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων».

Πηγή: proininews.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

11 σχόλια :

 1. Σε προηγούμενό μου σχόλιο έγραφα ότι άρχισαν τα γλέντια και μάλλον δεν έπεσα έξω!!!!
  Πέρα από το οικονομικό που αναφέρθηκε δεν καλύφθηκα από την απάντηση!!!!
  Μάλλον ο πρόεδρος εργαζομένων δεν απάντησε σε όλα!!!!
  Πως να απαντήσει άλλωστε αφού εδώ και χρόνια όλοι το είχαν τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!!!

  Κάποιοι απ' ότι βλέπω δεν θα κάνουν καλοκαίρι και τα βράδια θα βλέπουν εφιάλτες!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΡΧΙΔΙΑΣΩΣΤΗ ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ. ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΙ ΑΛΛΑ.ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΕΔΩ ΚΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ?ΕΥΘΥΝΕΣ? ΘΑ ΔΟΥΜΕ. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Gladiator όταν βλέπεις τι γίνεται γύρω σου δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλά για να οδηγηθείς σε κάποια συμπεράσματα!!!!
  Για το ερώτημά σου για προέδρους, αντιπροέδρους και οτιδήποτε έχει σχέση με όλο αυτό το σινάφι δεν μπορώ να σου απαντήσω διότι δεν έχω σχάση (άλλο εάν εσύ ρίχνεις άδεια για να πιάσεις γεμάτα). Αλλά απ' ότι βλέπω εσύ έχεις μεγαλύτερη ενημέρωση για όλους αυτούς, για το συγκεκριμένο θέμα!!! Δεν μας ενημερώνεις λοιπόν γι' αυτά που γνωρίζεις???
  Γι' αυτά που αναφέρθηκες πάντως πάνω στον πρόεδρο ή οποιονδήποτε άλλο ξέρω ότι όποιος γνωρίζει και δεν αποκαλύπτει είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ!!!!!
  Συμβουλή μου πάντως είναι να μην μπεις στο τριπάκι του ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ!!!
  Αποτέλεσμα θα είναι να χάσεις ΜΟΝΟ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάντως συμφωνώ με προηγούμενή σου ανάρτηση - πρόταση για την εκπαίδευση και το πως πρέπει να γίνεται!!!
   Τις προτάσεις φυσικά τις γνωρίζει η εκάστοτε διοίκηση απ' όλους εμάς που έχουμε δώσει την ψυχή μας μέσα απ' αυτήν για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ!!!
   Και όλα αυτά γιατί αγαπάμε το ΕΚΑΒ και βλέπουμε λίγο μακριά!!!!

   Διαγραφή
  2. ο αντιπροεδρος ξερει καλυτερα απο ολους δεν μπορει να μην εχει κατι για να παει στην δικαιοσυνη ετσι δεν ειναι;

   Διαγραφή
 4. Παντως αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι σιγα σιγα ετσι οπως παει και με αυτα που λεει ο αντιπροεδρος σε λιγο καιρο θα ειναι προεδρος.Συνηθες φαινομενο μεσα στο ΕΚΑΒ.Θα ηθελα να σε ρωτησω και κατι ακομα.Πτυχιο bls εχεις;Ως αρχιδιασωστης πρεπει να εχεις φυσιολογικα.Εαν εχεις απο που το πηρες και ποσο πληρωσες για την πιστοποιηση εαν επιτρεπετε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξέρω αν υπάρχουν στοιχεία, πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι ο Εισαγγελέας δεν ασχολείται με κάτι χωρίς να υπάρχουν στοιχεία κατατεθειμένα σε φάκελο!!!
   Φυσικά και έχω BLS και είναι από τα πρώτα που δόθηκαν!!!

   Διαγραφή
  2. Δεν απαντησες τελικα. πληρωσες για να το παρεις;δεν θελεις να πεις.

   Διαγραφή
 5. Καποιοι εδω μεσα εχουν μπερδευτει και νομιζουν οτι γραφουν τις μα.....ς τους μεταξυ τους στο facebook.
  Ρε σεις εχετε παρει χαμπαρι οτι εδω ειναι site για το Ε.Κ.Α.Β? Αντε γιατι μας τα εχετε κανει τσουρεκια. Παρτε τα κουβαδακια σας και σε αλλη παραλια. Αλλες ασχολιες δεν εχετε καλοκαιριατικα, σας βαρεθηκαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διαβασες κατι που δεν εχει σχεση με το ΕΚΑΒ;Η μηπως πειραχτηκες εκ μερους καποιου;ασε τα κουβαδακια κατα μερος αυτα τα παιχνιδια εχουν περασει προ πολλου εαν θες να πεις κατι τουλαχιστον παρε θεση γι αυτα που γινονται εαν οχι απλα μην ασχολεισαι.

   Διαγραφή
 6. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΕΙ ΤΑ "ΥΛΙΚΑ"...... ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΧΕΙ ΤΖΙΦΟΣ Η ΔΟΥΛΕΙΑ !!!!!!!!
  ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ ΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΚΞΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ Η' ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ !!!!!!!!!!! ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΥΛΩΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΛΕΥΡΩΝ ΜΕ ΠΙΤΟΥΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΙΤΟΥΡΑ............!!!!!!!!!!!!!
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΑΡΑΖΕΙ .......!!!!!!
  ΥΓ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ Η ΚΑΝΩ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews