ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/7/16

iatronet.gr: Κρίσιμη η κατάσταση του ΕΚΑΒ


Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016
ΕΚΑΒNews

Το δημοσίευμα (αναδημοσίευση από iatronet.gr) αναφέρεται στην τελευταία επίσκεψη (6/7/2016) του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κου Μ. Μυλωνά στο ΕΚΑΒ Λάρισας. Το «Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας» κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση και τακτική που ακολούθησε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Μιλτιάδης Μυλωνάς κατά την διάρκεια της επίσκεψης.


Κρίσιμη η κατάσταση του ΕΚΑΒ
iatronet.gr

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και έχουν αντίκτυπο στην άμεση ανταπόκριση προς τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου γιγαντώνονται ταλανίζοντας τον μοναδικό φορέα Επείγουσας Προ-νοσοκομειακής φροντίδας.

Mε καζάνι που βράζει μοιάζει η κατάσταση στο Σωματείο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, καθώς όπως ισχυρίζονται εσκεμμένα παρακάμφθηκε το Δ.Σ των εκλεγμένων αντιπροσώπων των υπαλλήλων του κέντρου από την πρόσφατη ενημέρωση που έγινε στο ΕΚΑΒ Λάρισας, και στην οποία παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου.
Την στιγμή που, όπως ενημερώνουν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και έχουν αντίκτυπο στην άμεση ανταπόκριση προς τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, γιγαντώνονται ταλανίζοντας τον μοναδικό φορέα Επείγουσας Προ-νοσοκομειακής φροντίδας.

Αυτά τα προβλήματα είναι τα εξής:
1. Η Διοίκηση δίνει τη δυνατότητα σε οδηγούς του Δημοσίου(ΟΤΑ-Πυροσβεστική) να οδηγούν Ασθενοφόρα οχήματα χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση. Μόνο οι Διασώστες –Πληρώματα του ΕΚΑΒ έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για να αντιμετωπίζουν επείγοντα και απειλητικά για τη ζωή περιστατικά.
2. Το Τηλεφωνικό Κέντρο του Βόλου έρχεται στη Λάρισα χωρίς να στελεχωθεί το Τ.Κ. της τελευταίας και χωρίς την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.
3. Τα Ασθενοφόρα είναι πλέον πεπαλαιωμένα και επικίνδυνα τόσο για τους Διασώστες όσο και για τους ασθενείς.
4. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έλλειψη υγειονομικής ασφάλειας στο χώρο εργασίας του ΕΚΑΒ λόγω λήξης της σύμβασης των καθαριστριών.

Αν μη τι άλλο τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι οι σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και της διοίκησης κρέμονται από μία κλωστή. Θυμίζουμε ότι το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ έχει ήδη στείλει εξώδικο στην διοίκηση του Κέντρου, αντιδρώντας στην απόφαση να προχωρήσει η στελέχωση ασθενοφόρων με οποιονδήποτε κατέχει δίπλωμα οδήγησης δημοσίου οχήματος, υποβαθμίζοντας έτσι τον ρόλο των πληρωμάτων των ασθενοφόρων στην απλή οδήγηση και τη διακομιδή.

Πηγή: iatronet.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews