ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/8/16

Στήριξη και αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας-Έγινε η κατανομή των 100 θέσεων διασωστών και απεστάλησαν στο Υπουργείο Εργασίας!


Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Ένα χρόνο μετά την υπογραφή Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (δείτε εδώ) με την οποία εγκρίνεται η εκκίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 2.440 κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 100 θέσεις διασωστών, φαίνεται ότι η προκήρυξη για το ΕΚΑΒ  μπαίνει στην τελική ευθεία…

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας (11/8/2016)«Μετά από προκήρυξη εσωτερικής κάλυψης κενών θέσεων στην περιφέρεια, προκηρύχθηκαν 100 νέες θέσεις διασωστών, για τις οποίες έχει γίνει ήδη η κατανομή και έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Εργασίας και άμεσα θα σταλούν στον ΑΣΕΠ».

Η αποστολή στο Υπουργείο Εργασίας γίνεται για να καθοριστεί ο αριθμός θέσεων εργασίας ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, που πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998.

Η «προκήρυξη εσωτερικής κάλυψης κενών θέσεων στην περιφέρεια» στην οποία αναφέρεται το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας, εκδόθηκε με την απόφαση  ΣΥΝ 5/5-05-2016 του Δ.Σ του ΕΚΑΒ με την δημοσίευση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή αιτήσεων μετακινήσεων –μεταθέσεων για την ενίσχυση τομέων του ΕΚΑΒ (δείτε την ανακοίνωση του σωματείου εδώ).

Η τελική κατανομή των 100 θέσεων διασωστών δεν έχει δημοσιοποιηθεί!


Στήριξη και αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας
Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 11 Αυγούστου 2016

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παραθέτει αδιάσειστα στοιχεία σχετικά με τα πεπραγμένα της για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και προκαλεί τον οποιονδήποτε να τα διαψεύσει ή να τα αντιπαραθέσει με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων 2010-2014.

Όσο αφορά στο ΕΚΑΒ
 • Ορκίστηκαν τον Ιανουάριο 187 νέοι διασώστες.
 • Μετά από προκήρυξη εσωτερικής κάλυψης κενών θέσεων στην περιφέρεια, προκηρύχθηκαν 100 νέες θέσεις διασωστών, για τις οποίες έχει γίνει ήδη η κατανομή και έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Εργασίας και άμεσα θα σταλούν στον ΑΣΕΠ.
 • Έχουν ήδη παραδοθεί στις Περιφέρειες 65 από τα συνολικά 90 ολοκαίνουρια ασθενοφόρα, μέσω του διαγωνισμού που είχε ξεκινήσει το 2007, αλλά παρέμενε στα συρτάρια των αρμοδίων έως και το περασμένο καλοκαίρι. Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο κατάφεραν να ολοκληρώσουν το διαγωνισμό σε χρόνο ρεκόρ. Τα υπόλοιπα 25 ασθενοφόρα θα έχουν παραδοθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.
 • Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την προμήθεια άλλων 115 καινούριων ασθενοφόρων.

Όσο αφορά στη στελέχωση των Δομών Υγείας
 • Ολοκληρώνεται η διαδικασία των προσλήψεων από τους πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 4κ/2015, που αφορούσε 125 νέες μόνιμες θέσεις Π.Ε. και 101 νέες μόνιμες θέσεις Υ.Ε. νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
 • Ολοκληρώνεται η διαδικασία των προσλήψεων από τους πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 5κ/2015, που αφορούσε 690 νέες μόνιμες θέσεις Τ.Ε. και Δ.Ε. νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
 • Δόθηκε παράταση έως τις 30/09/2017 στις συμβάσεις 1.735 ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού.
 • Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί από τις Υ.ΠΕ. οι προκηρύξεις για 585 θέσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού και προχωρά σταδιακά ο διορισμός των επιτυχόντων.
 • Έχουν ήδη σταλεί στον ΑΣΕΠ 1536 νέες θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Από αυτές όσες είχαν προκηρυχθεί στις 4κ και 5κ θα καλυφθούν από τους πίνακες κατάταξης των αντίστοιχων προκηρύξεων, ενώ οι υπόλοιπες θα προκηρυχθούν. Οι θέσεις αυτές αφορούν κυρίως τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιφέρειας, ενώ έχει δοθεί και ιδιαίτερη έμφαση στην στελέχωση δομών Ψυχικής Υγείας (όπως φαίνεται στους πίνακες κατανομής), για την οποία θα κατατεθεί και το σχετικό νομοσχέδιο το Σεπτέμβρη.
 • Εντός του 2016 έχουν τοποθετηθεί στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας τουλάχιστον 643 επικουρικοί ιατροί και αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ικανοποιηθούν άλλα 484 αιτήματα επικουρικών ιατρών.
 • Έχουν διορισθεί από τον Απρίλιο 141 άτομα σε θέσεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μέσω του προγράμματος του ISF, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
 • Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος AMIF και έχουν ήδη προκηρυχθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ περίπου 850 νέες θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, για την αντιμετώπιση των αναγκών του προσφυγικού. Για την υποβολή των αιτήσεων έχει δοθεί παράταση έως 31/08/2016.
 • Έχει ήδη δοθεί έγκριση Π.Υ.Σ. για 1200 νέες μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, για τις οποίες το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τις Υ.ΠΕ. και τους εποπτευόμενους φορείς ολοκληρώνει την κατανομή ώστε ο τελικός πίνακας κατανομής να σταλεί στον ΑΣΕΠ. Οι θέσεις αυτές αφορούν κυρίως στην ενίσχυση νοσοκομείων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την αντιμετώπιση των τεράστιων ελλείψεων αλλά και την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων μετάταξης εργαζόμενων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.
 • Το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε 757 νέες θέσεις μόνιμων ιατρών ΕΣΥ, για τις οποίες τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας ολοκληρώνου σταδιακά την προκήρυξή τους. Οι θέσεις αυτές αφορούν κυρίως δομές της περιφέρειας, απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών, οι οποίες αντιμετώπιζαν σοβαρότατες ελλείψεις. Ως παράδειγμα για δομές νησιωτικών περιοχών που ανήκουν στη 2η Υ.ΠΕ. έχουν προκηρυχθεί ή πρόκειται να προκηρυχθούν άμεσα 91 νέες θέσεις μόνιμων ιατρών ΕΣΥ.
 • Έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία 52 ιατροί και 195 νοσηλευτές/ριες από την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ, για τις ΜΕΘ. Απομένει η ανάληψη υπηρεσίας 10 ιατρών και 9 νοσηλευτών/ριών, από τους πίνακες επιτυχόντων, ενώ οι υπόλοιπες 38 θέσεις ιατρών και οι 196 νοσηλευτών/ριών που δεν καλύφθηκαν θα επαναπροκηρυχθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Καθίσταται λοιπόν σαφής και πλήρως στοιχειοθετημένη η βούληση της Κυβέρνησης την οποία υλοποιεί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ώστε οι πολίτες της χώρας να απολαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

Πηγή: moh.gov.gr



Δείτε στο ΕΚΑΒNews



Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews