ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/8/16

Σε ακινησία τα 7 από τα 14 νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Κοζάνης - Μόνο 3 θέσεις στη Δυτική Μακεδονία από τους 100 διασώστες


Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Σε ακινησία τα 7 από τα 14 νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Κοζάνης - Μόνο 3 θέσεις στη Δυτική Μακεδονία από τους 100 διασώστες
prlogos.gr

Σύμφωνα με το υπάρχον προσωπικό του ΕΚΑΒ Κοζάνης από τα 14 νέα ασθενοφόρα που εγκαινίασε ο Παύλος Πολάκης, μόνο τα μισά θα λειτουργήσουν.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν αναπληρωματικά σε περίπτωση βλάβης, μιας και δεν υπάρχουν διασώστες για να τα κινήσουν. Φυσικά σε αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια δεν αναφέρθηκε ο υπουργός, παρά προτίμησε τις αοριστίες για τις μίζες, όταν ως γνωστόν τρεις εταιρίες για πέντε χρόνια κονταροχτυπιούνταν  στα δικαστήρια για τα εν λόγω ασθενοφόρα. Με αυτοδιοικητικούς και βουλευτές να προπαγανδίζουν τώρα  τις βαρύγδουπες δηλώσεις του. 
Μάλιστα από πλευράς της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διαμήνυσε ότι με ιδίους πόρους θα προσλάβει με οχτάμηνες συμβάσεις διασώστες, όπως είχε υποσχεθεί  και με τους γιατρούς με το περίφημο  επίδομα σίτισης και στέγασης.

Με την κυβέρνηση να προσπαθεί για μια ακόμη φορά με φτηνά μπαλώματα να μεταθέσει οδηγούς των ΟΤΑ στο τιμόνι των ασθενοφόρων, οι οποίοι δεν έχουν καμία εμπειρία και καμία αίσθηση του επείγοντος. Να θυμίσουμε ότι σύντομα θα προκηρυχθούν και 100 θέσεις διασωστών σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων μόνο 3 θα αφορούν τη Δυτική Μακεδονία, 2 την Καστοριά και 1 την Πτολεμαΐδα. Ένας αστείος αριθμός μπροστά στις υπάρχουσες ελλείψεις, οι οποίες ακόμα και με 3-5 μεταθέσεις δεν θα αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση.

Δίπλα σε αυτά τα 14 ασθενοφόρα να προσθέσουμε και δύο ακόμα που είχαν προστεθεί στο Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο, με τον αριθμός τους να κρίνεται πια άκρως ικανοποιητικός χωρίς όμως την ανάλογη στελέχωση σε προσωπικό.

Ι.Π.

Πηγή: prlogos.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews