ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/8/16

Το άρθρο 78 περί στελέχωσης ασθενοφόρων και η κόντρα Δημάρχου Δεσκάτης - Βουλευτή Γρεβενών


Πόλεμος δηλώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον δήμαρχο Δεσκάτης Δημήτρη Καραστέργιο  και τον Βουλευτή Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μπγιάλα.

Μήλο της έριδος..  το άρθρο 78 του νόμου 4368, το οποίο δίνει την δυνατότητα σε προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και σε προσωπικό των Ο.Τ.Α. να οδηγεί τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας

Και οι δυο (δήμαρχος και βουλευτής) διεκδικούν σθεναρά τα πνευματικά δικαιώματα του εν λόγω άρθρου, το οποίο μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο από τα Σωματεία Εργαζομένων, τόσο του ΕΚΑΒ, όσο και της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημήτρης Καραστέργιος , σύμφωνα με δημοσιεύματα, οδήγησε το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης και στην συνέχεια προχώρησε σε δηλώσεις, ζητώντας την άμεση εφαρμογή της παραπάνω διάταξης, περί στελέχωσης ασθενοφόρων. 
Διαβάστε το επίμαχο άρθρο εδώ: Ο δήμαρχος οδήγησε το ασθενοφόροτου Κ.Υ. Δεσκάτης για να σωθεί μια ζωή, Αναγκαία η ενίσχυση του ΕΚΑΒ Γρεβενών

Ακολούθησε ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Καραστέργιου  στον Star-fm 933. όπου ανέλυσε τα προβλήματα του κέντρου υγείας και τους λόγους που τον ανάγκασαν να ανέβει στο τιμόνι του ασθενοφόρου. 
«Οδήγησα το ασθενοφόρο γιατί δεν είχα άλλη επιλογή, το ΕΚΑΒ θα έκανε πάνω από μια ώρα για να έρθει»..  «Έχω ζητήσει την δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή αλλά δυστυχώς δεν εισακούσθηκα».. «Όπως έγινε για το Μουζάκι να γίνει και για εδώ» είπε συγκεκριμένα..
Ανάφερε επίσης ότι το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας  είναι παλιό και χρειάζεται αντικατάσταση.. «ζήτησα να μου δώσουν ένα από τα παλιά του ΕΚΑΒ αλλά δυστυχώς τα πήραν όλα στην Αθήνα»  
Κλείνοντας την ραδιοφωνική του συνέντευξη, ανέφερε ότι  ο βουλευτής της περιοχής κ. Χρήστος Μπγιάλας γνωρίζει το θέμα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν αποτελέσματα.
Μετά την συνέντευξη του Δημάρχου Δεσκάτης κ. Δημήτρη Καραστέργιο στον Star-fm 933, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, ο Βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας απάντησε με ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, κατηγορώντας τον δήμαρχο ότι επέλεξε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα για να κάνει φθηνή πολιτική προπαγάνδα.
Είπε μάλιστα ότι με προσωπική του πρόταση στον Υπουργό Υγείας, ψηφίστηκε το άρθρο 78 του νόμου 4368, το οποίο δίνει την δυνατότητα  σε προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και σε προσωπικό των Ο.Τ.Α. να οδηγεί τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας και πως με ευθύνη του δημάρχου δεν έχει εφαρμοστεί μιας και κανείς οδηγός του δήμου δεν έχει δηλώσει ενδιαφέρων..


Ο δήμαρχος ανταπάντησε με νέα επιστολή στον βουλευτή, λέγοντας του ότι, περιορίζετε σε αυθαίρετες διαπιστώσεις και δεν ασχολείτε με την ουσία του προβλήματος, που είναι η έλλειψηι οδηγών ασθενοφόρου..
Καταλόγισε ακόμη στον βουλευτή ότι διεκδικεί δάφνες που δεν του αναλογούν, μιας και ο Νόμος 4368 προέκυψε από το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης με αριθ. πρωτ.: 9829 το οποίο κοινοποιήθηκε στον Υπουργό και Προτείνει ως έσχατη λύση «να μπορούν πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δεσκάτης να οδηγούν το ασθενοφόρο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης έπειτα από σχετική νομοθετική ρύθμιση.»

Με νέα επιστολή απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον δήμαρχο λέγοντας του ότι  «Όσον αφορά το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, έγινε, αφού πολύ πριν σε είχα ενημερώσει ότι είχα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την ψήφιση του σχετικού άρθρου, για τους εθελοντές οδηγούς ασθενοφόρων και σου είχα πει να κάνεις τις σχετικές επαφές για να υπάρξει η εκδήλωση ενδιαφέροντος, ενέργειες τις οποίες προφανώς δεν έκανες.»


Και ενώ η κόντρα των δυο πολιτικών ανδρών συνεχίζετε για το ποιος τελικά εμπνεύστηκε το καταπληκτικό αυτό άρθρο που λύνει ως  δια μαγείας τα προβλήματα στελέχωσης των ασθενοφόρων, οι αντιρρήσεις που εκφράζουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συνεχίζονται..

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των εργαζομένων, η πρόχειρη «λύση» που επιχειρεί το άρθρο  78 του νόμου 4368, σε καμιά περίπτωση δεν βελτιώνει τις παρεχόμενες  υπηρεσίες υγείας που οφείλει το κράτος να εξασφαλίσει προς τους φορολογούμενους πολίτες, απεναντίας προσπαθεί να καλύψει βασικές ανάγκες με μέτρα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τους πολίτες όσο και τους ανθρώπους που θα δεχτούν να στελεχώσουν τα ασθενοφόρα,  την ίδια ώρα που στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 2000 εξειδικευμένοι, άνεργοι, διασώστες απόφοιτοι της σχολής του ΕΚΑΒ..


Για το  ΕΚΑΒNews : Χουλιάρας Βασίλειος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews