ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/8/16

Κ. Καρακατσιανόπουλος: «Υπάρχει λάσπη κατά του ΕΚΑΒ από πολλά ΜΜΕ», audio


Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη στο stokokkino.gr ο πρόεδρος δ.σ του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος

Κ. Καρακατσιανόπουλος: «Υπάρχει λάσπη κατά του ΕΚΑΒ από πολλά ΜΜΕ»
stokokkino.gr

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), τις ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και τις αλλαγές που επιχειρούνται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μίλησε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος. «Υπάρχει λάσπη κατά του ΕΚΑΒ από πολλά ΜΜΕ» τόνισε.

Αναφερόμενος σε πρόσφατα περιστατικά και καταγγελίες αναφορικά με τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Χαλκιδικής εν μέσω θέρους ο κ. Καρακατσιανόπουλος σημείωσε πως «η δύναμη της Χαλκιδικής είναι μειωμένη κατά 8 άτομα, κάτι που αφαιρεί μια βάρδια ασθενοφόρου το 24ωρο. Πρόκειται για υποχρεωτικές απουσίες των εργαζομένων».

«Για την Χαλκιδική έχουμε ξεκινήσει εσωτερική προκήρυξη στο ΕΚΑΒ για συναδέλφους που επιθυμούν να μεταφερθούν στη Χαλκιδική, ενώ υπάρχουν θέσεις από τον ΑΣΕΠ που θα πάνε στη Χαλκιδική. Για πρώτη φορά έχουμε πιλοτικό πρόγραμμα για τη Χαλκιδική με κάλυψη της περιοχής με ελικόπτερο» δήλωσε ο κ. Καρακατσιανόπουλος.

«Υπάρχει λάσπη κατά του ΕΚΑΒ από πολλά ΜΜΕ» τόνισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, τα κενά αφορούν στη στελέχωση και στον στόλο των οχημάτων ο οποίος ήταν παλιός. «Υπήρξε διαγωνισμός για προσλήψεις από το 2007 και με κόπο πέρυσι καταφέραμε και διασφαλίσαμε τα 90 από τα 186 ασθενοφόρα. Λόγω δικαστικών προσφυγών και λόγω της σχεδίασης του ενός από τους δύο διαγωνισμούς δεν καταφέραμε να έχουμε το σύνολο των οχημάτων. Τα 90 ασθενοφόρα έχουν στην πλειοψηφία τους ήδη παραδοθεί στις περιφέρειες που αναλογούν» τόνισε ο κ. Καρακατσιανόπουλος.

Αναφορικά με το προσωπικό δήλωσε ότι από το 2010 είχαν να γίνουν μαζικές προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, υπήρχε μια προκήρυξη 200 ατόμων που «σερνόταν» και κατορθώθηκε και εκτελέστηκε, ενώ θα προκηρυχθούν 100 θέσεις από το Υπουργείο Υγείας, ενώ παράλληλα και με εσωτερικές διαφανείς διαδικασίες προχωράμε σε ανακατανομή του προσωπικού.

Απαντώντας στον «πόλεμο λάσπης» από πολλά ΜΜΕ ο κ. Καρακατσιανόπουλος τόνισε πως αναπαράγονται ψευδείς ειδήσεις.

Δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξουν προσλήψεις 40 ατόμων μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ σε σχέση με το θέμα της μεταφοράς προσφύγων από τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων δήλωσε πως σε συνεννόηση με το γραφείο του Υπουργού Υγείας, θα υπάρξει εγκύκλιος για τον τρόπο παραλαβής των προσφύγων από τα κέντρα φιλοξενίας.

Τέλος, ο κ. Καρακατσιανόπουλος σημείωσε πως το ΕΚΑΒ προσανατολίζεται και στη λύση μικρών οχημάτων – ασθενοφόρων που θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν περιοχές που δεν μπορούν τα συμβατικά ασθενοφόρα.

Ακούστε: εδώ


Πηγή: stokokkino.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Ασχολούνται όλοι με υποτιθέμενα προβλήματα του εκαβ , τα οποία για την διοίκηση δεν υπάρχουν.Τα έχει λύσει όλα και προσπαθεί τώρα να μαζεύει ψήφους για το υπηρεσιακό τρομοκρατώντας τους απλούς εκαβιτες και τα σωματεία μαζί με κάτι σαρανταποδαρούσες σαν τον arxidiasostis και κάτι άλλους στην δράμα,την αλεξανδρούπολη ,στο ναύπλιο για παράδειγμα.Δεν είναι άχρηστοι όπως λένε οι συνάδελφοι,ούτε ανίκανοι.μια χαρά τα καταφέρνουν για το κόμμα τους.εκαβιτες δεν είναι ούτε θα γίνουν ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews