ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/8/16

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ: Εξαιρετικά ρευστή η κατάσταση στην Τουρκία


Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

To ΕΚΑΒNews δημιούργησε την στήλη «ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ» με σκοπό την ανάδειξη απόψεων, εργασιών, ερευνών κ.α. οι οποίες δεν έχουν σχέση με τον χώρο εργασίας μας, το ΕΚΑΒ και την δημόσια υγεία, αλλά απορρέουν από την προσπάθεια των εργαζομένων καθώς και των ανθρώπων που άφησαν το στίγμα τους στον οργανισμό μας, οι οποίοι επέλεξαν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους είτε συνεχίζοντας τις σπουδές τους είτε επιδόθηκαν στην μελέτη γενικότερα.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΕΥΣΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο αντιναύαρχος ε.α. και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Δημήτρης Παπαγιαννίδης

Η απόπειρα πραξικοπήματος στην γείτονα ασφαλώς και αναδιατάσσει τις ισορροπίες τόσο στο επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων όσο και στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον. Η Τουρκία εισήλθε σε ένα μείζον στάδιο εσωστρέφειας και ανακαθορισμού βασικών λειτουργιών της. Η διαφαινόμενη συντριπτική ήττα της μέχρι προ ολίγου κρατούσας αλλά μειοψηφικής κεμαλικής συνιστώσας προκαλεί προβληματισμό για την μελλοντική προοπτική της Τουρκίας. Η ισχυροποίηση του πολιτικού Ισλάμ ενδέχεται να απομακρύνει την χώρα από τον ευρωατλαντικό προσανατολισμό της. Ήδη καταγράφονται οξύτατες αντιδράσεις από πλήθος παραγόντων της δύσης εναντίον των μέτρων καταστολής, τα οποία υπό το πρόσχημα της θέσης της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, οδηγούν σε καταβαράθρωση όλου του πλαισίου των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών τα οποία αποτελούν και τη βάση του αξιακού πλέγματος των δυτικών δημοκρατιών.

Οι προκλητικές, δε, αξιώσεις Τούρκων αξιωματούχων για την άμεση έκδοση των επιβαινόντων στο τουρκικό μαχητικό Ε/Π το οποίο προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε βάρος των θεσμοθετημένων νομικών διαδικασιών εξέτασης αντίστοιχων περιπτώσεων, είναι δηλωτικές και της στάσης και κυρίως της νοοτροπίας τους.    

Είναι λοιπόν απολύτως προφανές ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο αφού κανείς δεν μπορεί στην παρούσα φάση να προεξοφλήσει τις κινήσεις της γείτονος. Απαραίτητος δε όρος ετοιμότητας της δικής μας πλευράς δεν είναι άλλος από την συνεχή ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας αλλά και την διαμόρφωση ευνοϊκών συσχετισμών υποστήριξης των εθνικών συμφερόντων στο διεθνές επίπεδο. Και αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό όταν η Τουρκία ξεπεράσει το σημερινό μούδιασμα και ξεκαθαρίσει τα του οίκου της να επανέλθει με μεγαλύτερη ένταση τόσο σε σχέση με τις αξιώσεις της σε διμερές επίπεδο όσο και στην λογική επιβεβαίωσης του ρόλου της ως περιφερειακής δύναμης.

Δημοσιεύτηκε 24/7/2016


Ο Αντιναύαρχος ε.α. και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Δημήτρης Παπαγιαννίδης


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews