ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/8/16

Επιστολή του Δημάρχου Σητείας προς το ΕΚΑΒ για αντικατάσταση ασθενοφόρου


Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Επιστολή Δημάρχου προς ΕΚΑΒ για αντικατάσταση ασθενοφόρου
sitiapress.gr

Κύριε Διευθυντά
Όπως γνωρίζετε, η Υπηρεσία σας έχει παραχωρήσει το υπ’ αριθμ. κυκλοφορίας ΚΗΟ 3237 ασθενοφόρο, μάρκας FORD TRANSIT, για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Ιτάνου, το οποίο είναι και το πλέον απομακρυσμένο Δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου μας.
Τα έξοδα κυκλοφορίας και συντήρησης του εν λόγω οχήματος καλύπτονται αποκλειστικά από το Δήμο Σητείας, στο σύνολό τους, ενώ για την οδήγησή του έχει ήδη εκπαιδευτεί ένας δημοτικός υπάλληλος και πρόκειται να εκπαιδευτεί σύντομα άλλος ένας. Επίσης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, έχουν δηλώσει επιθυμία και ήδη το κάνουν στην πράξη, να συνδράμουν με τις γνώσεις τους και την προσφορά τους οι εθελοντές διασώστες της Σητείας.
Το εν λόγω ασθενοφόρο, είναι σταθμευμένο στην τοπική κοινότητα Παλαικάστρου και όποτε έχει χρειαστεί στο παρελθόν, έχει πραγματικά προσφέρει μεγάλη βοήθεια, στον τομέα της αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών υγείας στην ευρύτερη απομακρυσμένη περιοχή του Δημ. Διαμερίσματος Ιτάνου.
Παρ’ όλα αυτά, το εν λόγω ασθενοφόρο, τέθηκε σε πρώτη κυκλοφορία, σύμφωνα με την άδεια κυκλοφορίας του, στις 23/06/1995, έχει κάνει 622.000 χιλιόμετρα και όπως καταλαβαίνετε έχει πλέον κλείσει τον κύκλο ζωής του, τα έξοδα συντήρησής του είναι πλέον πολύ μεγάλα και η αξιοπιστία του αμφισβητήσιμη για την επιτέλεση του έργου για το οποίο προορίζεται.
Μετά από τα παραπάνω, παρακαλούμε όπως φροντίσετε για την αντικατάσταση του παραπάνω ασθενοφόρου, με κάποιο νεώτερο σε έτος κατασκευής και κυκλοφορίας και καλύτερα εξοπλισμένο, καθότι όπως προαναφέραμε, η περιοχή του Δ. Δ. Ιτάνου είναι ίσως η πλέον απομακρυσμένη περιοχή της Κρήτης από το κοντινότερο νοσοκομείο και κέντρο υγείας και το δικαίωμα των κατοίκων και των επισκεπτών για την όσο το δυνατόν ταχύτερη πρόσβαση στα κέντρα θεραπείας, αποτελεί για μας αξία αδιαπραγμάτευτη.

Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Πηγή: sitiapress.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews