ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/8/16

ΜΕΤΑ Υγειονομικών: «Κάτω από τη βάση» στα μαθηματικά ο κ. Πολάκης»


Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

«Κάτω από τη βάση» στα μαθηματικά ο κ. Πολάκης»

Με μια μαθηματική αλχημεία επιχειρεί να διαμορφώσει μια εικονική πραγματικότητα σχετικά με το ύψος των αποδοχών των εργαζομένων στην καθαριότητα των Νοσοκομείων ο κ. Πολάκης και το Υπ. Υγείας.


Συγκεκριμένα, στον υπολογισμό των αποδοχών των εργαζομένων στις εργολαβικές εταιρίες υπολογίζει τις μηνιαίες αποδοχές όχι με 26 ημερομίσθια αλλά με 22.

Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι με ημερομίσθιο δικαιούνται- μετά την κατάργηση της εργασίας το Σάββατο- 26 ημερομίσθια και όχι 22  όπως «λαθεμένα» αναφέρει ο κ. Πολάκης και το Υπ. Υγείας.

Συγκεκριμένα, το ύψος των ετήσιων καθαρών αποδοχών στις εργολαβικές εταιρίες, εφόσον πληρώνονται με ημερομίσθιο, ανέρχονται στα 7.723 € και όχι στα 6.535 όπως ισχυρίζεται ο κ. Πολάκης.

Αναλυτικά το ύψος των ετήσιων μικτών αποδοχών διαμορφώνεται ως εξής;:

Ημερομίσθιο 26,18 Χ 26 ημέρες = 680,68 € σε μηνιαία βάση

680,68 Χ 14 μήνες = 9529 € σε ετήσια βάση με τον υπολογισμό της καταβολής των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας

Αν συνυπολογιστούν οι κρατήσεις 18,95% οι καθαρές αποδοχές διαμορφώνονται ως εξής:

Μικτές αποδοχές 9529 € μείον κρατήσεις 18,95 % καθαρές αποδοχές 7723 €.

Μετά από αυτό τον υπολογισμό, η ετήσια μισθολογική διαφορά των εργαζόμενων στις εργολαβικές εταιρίες σε σχέση με τις ατομικές συμβάσεις, είναι 1708 € και όχι 2.896€ όπως ισχυρίζεται ο κ. Πολάκης.

Ένα επίσης στοιχείο που δεν υπολογίζει ο κ. Πολάκης, είναι η πρόσθετη αμοιβή  από την εργασία κατά τις Κυριακές, Αργίες και Νύκτες την οποία δικαιούνται οι εργαζόμενοι στις εργολαβικές εταιρίες. Όμως, τη συγκεκριμένη αμοιβή δεν τη δικαιούνται οι εργαζόμενοι με  τις ατομικές συμβάσεις έργου.

Αν λοιπόν συνυπολογιστεί και η αμοιβή για Κυριακές και νυκτερινή εργασία, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι σημαντική, προκύπτει αβίαστα ότι αυτή η μισθολογική διαφορά σχεδόν εξανεμίζεται.

Είναι προφανές ότι ο κ. Πολάκης δεν έκανε λάθος στον υπολογισμό αλλά επιχείρησε να φουσκώσει τα νούμερα για να εμφανίσει ως μεγάλη επιτυχία τις ατομικές συμβάσεις.

Ο κ. Πολάκης ανέλαβε να δικαιολογήσει τις ατομικές εργολαβίες συνεπικουρούμενος και από τα παπαγαλάκια του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού αλλά «πιάστηκε στα πράσα».

Όπως έχουμε επισημάνει σε μια σειρά δημοσιεύματα, ο κ. Πολάκης και η Κυβέρνηση στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις τους για διεύρυνσηκαιστο δημόσιο των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, θα χρησιμοποιήσουν  διάφορες αλχημείες για να ωραιοποιήσουν  αυτή την αντεργατική επιλογή. 

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζει τον αγώνα για την κατάργηση των εργολαβιών, την μετατροπή άμεσα των συμβάσεων σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, την επανασύσταση των οργανικών θέσεων και την κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό.

Ταυτόχρονα απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις θα είμαστε εδώ για να αποκαλύπτουμε και να διορθώνουμε τα μαθηματικά «λάθη» του κ Πολάκη.


Πηγή: ygeionomikoi.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews