ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/8/16

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Π. Πολάκη και Α. Μπέζα για τον διαγωνισμό και τις τιμές των ασθενοφόρων οχημάτων, Βίντεο


Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

«Γυρνάμε σελίδα στην υγεία»: Ο Π. Πολάκης για τις πολιτικές της κυβέρνησης

Αντώνης Μπέζας : «Πολιτικός τυχοδιωκτισμός οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τα ασθενοφόρα ενώ η Κυβέρνηση εκτίθεται καθημερινά με τις φιέστες και τις κορδέλες».

Όλη η αλήθεια για τον διαγωνισμό και τις τιμές των ασθενοφόρων

Ο Αν. υπουργός υγείας κος Πολάκης κατήγγειλε από τα Ιωάννινα, τις πολύχρονες καθυστερήσεις ανανέωσης του στόλου των ασθενοφόρων οι οποίες για τον ίδιο, οφείλονταν στη «διαπραγμάτευση για τις μίζες».
Αναφέρθηκε στους διαγωνισμούς που έχουν γίνει  μέχρι σήμερα και έχουν κριθεί άκυροι και έφτασε τον Ιούνιο του 2015 να υπάρξει η κατακύρωση για τα 90 ασθενοφόρα με τιμή 48 χιλιάδες ευρώ το ένα, και τα άλλα 95 (το σωστό είναι 96!) με μικρές διαφορές στις προδιαγραφές, έναντι 63 χιλιάδων ευρώ το ένα.
Μάλιστα, διευκρίνισε «ότι πρόκειται για τα ίδια ασθενοφόρα που αγοράστηκαν έναντι 94 χιλιάδων ευρώ το 2004, για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων».

Η απάντηση από τον πρώην υπουργό υγείας Αντώνη Μπέζα:
Το σπάσιμο του διαγωνισμού σε δύο ομάδες ασθενοφόρων, δεν έγινε επειδή «τα έσπασαν μεταξύ τους για τις μίζες» όπως ισχυρίστηκε ο κ. Πολάκης αλλά γιατί  στις 26/3/2014, μετά από προσφυγή των εταιρειών που συμμετείχαν,  εκδόθηκαν σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που καθόριζαν ότι στους διαγωνισμούς κάποιων Περιφερειών δικαιούνται να συμμετέχουν ορισμένες εταιρείες και στους διαγωνισμούς άλλων Περιφερειών της χώρας δικαιούνται να συμμετέχουν άλλες εταιρείες.
Το τότε ΔΣ του ΕΚΑΒ με  απόφασή του στις 31/3/2014 έκανε, όπως όφειλε, αποδεκτό το διατακτικό των συγκεκριμένων αποφάσεων  και συμμορφώθηκε σπάζοντας τον διαγωνισμό. Στην πρώτη ομάδα 90 ασθενοφόρα  για 8 Περιφέρειες μεταξύ των οποίων και της Ηπείρου, και  στη δεύτερη ομάδα  77 ασθενοφόρα για τις υπόλοιπες Περιφέρειες και οι 19 κινητές ομάδες.  Τώρα αν  ο κ. Πολάκης ισχυρίζεται  ότι τα «έσπασαν  μεταξύ για τις μίζες» οι Δικαστές, ας ενημερώσει τον υπουργό Δικαιοσύνης!!!».
«Δεν μπορεί να συγκρίνονται ανόμοια πράγματα. Η τιμή ανά ασθενοφόρο το 2004 και η αντίστοιχη τιμή σήμερα. Δεν υπερασπίζομαι τους χειρισμούς  που ακολουθήθηκαν τότε για την προμήθεια των ασθενοφόρων γιατί δεν τους γνωρίζω, πολύ περισσότερο που έγιναν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Διαφορετικές όμως ήταν οι συνθήκες της οικονομίας  και οι τιμές των οχημάτων τότε και διαφορετικές σήμερα.
Το κυριότερο όμως δεν είναι αυτό. Το κυριότερο  είναι, και εδώ ψεύδεται ο κ. Πολάκης, ότι η τιμή των 48.650 ευρώ ανά ασθενοφόρο, με την οποία έγινε η προμήθεια των 90 ασθενοφόρων μεταξύ των οποίων και της Ηπείρου, κατοχυρώθηκε την περίοδο της δικής μας κυβέρνησης με την από 31/10/2014 απόφαση του τότε ΔΣ του ΕΚΑΒ.
Και καταλήγει ο κος Αν. Μπέζας: Ποια χαμηλή  τιμή λοιπόν πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν η τιμή αυτή  εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΕΚΑΒ πριν τις εκλογές του 2015;».


Όλη η αλήθεια για τον διαγωνισμό και τις τιμές των ασθενοφόρων
Ο διαγωνισμός προμήθειας 167 ασθενοφόρων οχημάτων και 19 κινητών μονάδων συνολικού προϋπολογισμού 13.590.000€ στα πλαίσια των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007-2013 αφορούσε και τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Καταθέσανε προσφορά 3 εταιρείες με τιμές ανά ασθενοφόρο (όχι ΚΙΜ):
Α ΕΤΑΙΡΕΙΑ: 59.300,00 (ΠΡΟ ΦΠΑ)
Β ΕΤΑΙΡΕΙΑ: 56.900,00 (ΠΡΟ ΦΠΑ)
Γ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: 48.650,00 (ΠΡΟ ΦΠΑ)

Μετά από προσφυγές των εταιρειών που συμμετείχαν,  εκδόθηκαν σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (26/3/2014) που καθόριζαν ότι στους διαγωνισμούς κάποιων Περιφερειών δικαιούνται να συμμετέχουν ορισμένες εταιρείες και στους διαγωνισμούς άλλων Περιφερειών της χώρας δικαιούνται να συμμετέχουν άλλες εταιρείες.

Στην πρώτη ομάδα (περιφέρειες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας) η οποία αφορούσε 90 ασθενοφόρα οχήματα, η διαδικασία προχώρησε γιατί αποκλείστηκε η εταιρεία με την μεγαλύτερη προσφορά. Έτσι με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ στις 31/10/2014 κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός στις παραπάνω 8 περιφέρειες και  περατώθηκε ουσιαστικά η διαδικασία για τα συγκεκριμένα 90 ασθενοφόρα οχήματα.

Παρά την ανάληψη πρωτοβουλιών στις αρχές του 2015, από τον τότε Υπουργό Υγείας κο Κουρουπλή, καθώς έφερε το θέμα του διαγωνισμού των 186 ασθενοφόρων στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής (δείτε εδώ), δεν κατέστη εφικτή η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και για τις υπόλοιπες 5 περιφέρειες (Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας)  της χώρας.

Έτσι, προφανώς το τότε Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, δεν προχώρησε την διαδικασία για τις υπόλοιπες 5 περιφέρειες (δείτε εδώ) καθώς ή τιμή ανά ασθενοφόρο ήταν 8.250,00 ευρώ μεγαλύτερη (σε σχέση με τις πρώτες 8 περιφέρειες) και παραπέμπει στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων το θέμα με σκοπό την μείωση της τελικής τιμής.
Στις 24/11/2015 βγήκε η οριστική απόφαση του δικαστηρίου για την συμμετοχή ή όχι όλων των εταιρειών στις υπόλοιπες 5 περιφέρειες. Το Δ.Σ. δεν έλαβε καμία απόφαση (χρονικό περιθώριο  μέχρι τέλους του 2015 για το ΕΣΠΑ 2010-2014) και έτσι με δελτίο τύπου το Υπουργείο Υγείας (δείτε εδώ)
μεταφέρει την διαδικασία με επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις υπόλοιπες 5 περιφέρειες στο ΕΣΠΑ (2014-2020).


Π. ΠΟΛΑΚΗΣ
«Γυρνάμε σελίδα στην υγεία»: Ο Π. Πολάκης για τις πολιτικές της κυβέρνησης

«Γυρνάμε σελίδα στην υγεία με 150 εκ. ευρώ αύξηση του προϋπολογισμού των νοσοκομείων, προκηρύξεις 750 θέσεων μόνιμων γιατρών και δημιουργία 300 τοπικών δομών πρωτοβάθμιας υγείας με 4000 άτομα προσωπικό» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά την παράδοση 11 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα.
Την πολιτική του υπουργείου Υγείας, για ενίσχυση των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας, με πόρους από το ΕΣΠΑ και τη δημιουργία 300-350 τοπικών δομών υγείας με 4000 άτομα προσωπικό, ανέλυσε στα Ιωάννινα ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης.

Σε ομιλία του κατά την παράδοση 11 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, ο αν. υπουργός Υγείας, εξήγησε πως πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα του οποίου η λειτουργία θα συνεχιστεί με δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού. Ειδικότερα ο κ. Πολάκης ανέφερε πως «ετοιμάσαμε και ανασχεδιάσαμε τον προγραμματισμό της χρήσης των χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του ΕΣΠΑ προς όφελος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και όχι μόνο στον τομέα ψυχικής υγείας και των εξαρτήσεων. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης θα πάει στην μαζική ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας με τις τοπικές μονάδες Υγείας, όχι μόνο στις 4 πιλοτικές δομές που λέγαμε πρόσφατα, αλλά σε 300-350 σημεία σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους νομούς και Περιφέρειες της χώρας. Αυτό θα γίνει με την χρησιμοποίηση αυτών των χρημάτων - και είναι υποχρέωση της Πολιτείας μετά από δύο χρόνια, να αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός την λειτουργία αυτών των δομών, που θα έχουν αναπτυχθεί με περίπου 4000 άτομα προσωπικό».

Ο κ. Πολάκης υπογράμμισε πως στην υγεία, «γυρνάμε σελίδα - είναι πρώτιστη επιλογή της κυβέρνησης» και παρέθεσε τις πολιτικές που ακολουθούνται στο ζήτημα. Μάλιστα, τόνισε πως απόδειξη αποτελούν, η αύξηση κατά 150 εκατομμύρια ευρώ στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων τον περασμένο Σεπτέμβρη, και άλλα τόσα για φέτος - και συνέχισε: «Το αποδείξαμε βάζοντας σε ένα σύστημα που κατέρρεε αλλά τώρα ισορροπεί, 1200 επικουρικούς γιατρούς από τον Οκτώβρη μέχρι τον Απρίλη-Μάη. Δώσαμε παράταση θητείας σε άλλα 1100 άτομα προσωπικό. Προκηρύξαμε μετά από 8-9 χρόνια 750 θέσεις μόνιμων γιατρών». Σημείωσε μάλιστα, πως μέσα από την προκήρυξη έρχεται ένα «ελπιδοφόρο μήνυμα», καθώς οι μισές από τις αιτήσεις είναι από νεαρούς γιατρούς που είχαν αναζητήσει ευκαιρίες και μέλλον εκτός της χώρας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά μετά από 8-9 χρόνια, έγινε η προκήρυξη 985 ατόμων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, «που άρχισαν ήδη να έρχονται στα νοσοκομεία μετά από μια χαράδρα γραφειοκρατίας και κακομοιριάς και εγκρίσεων, η οποία έληξε τον Ιούνιο και από τότε έχουν αναλάβει υπηρεσία μέχρι σήμερα, περίπου 200 άτομα». Στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν προσληφθεί 149 νοσηλεύτριες και 50 γιατροί. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατηγόρησε εκ νέου την προηγούμενη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι επιχείρησε παράνομες μοριοδοτήσεις - και παράλληλα στηλίτευσε και τον ρόλο μερίδας μέσων ενημέρωσης στην υπόθεση.

Με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια του νοσοκομείου στην Σαντορίνη, είπε πως «ήταν έτοιμο άλλα κλειστό επί 5 χρόνια γιατί μία ιδιωτική κλινική και οι ιδεοληψίες των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν το άφηναν να λειτουργήσει».

Με την ευκαιρία της παράδοσης των ασθενοφόρων, ο κ. Πολάκης τόνισε πως το ΕΚΑΒ κάθε χρόνο, κάνει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και χρειάζεται διαρκή ανανέωση του στόλου του. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην ιστορία αγοράς των ασθενοφόρων και στηλίτευσε τις πρακτικές των παλαιότερων διοικήσεων σε ό,τι αφορά τους διαγωνισμούς, καταγγέλλοντας ότι οι πολύχρονες καθυστερήσεις ανανέωσης του στόλου των ασθενοφόρων, οφείλονταν στη «διαπραγμάτευση για τις μίζες».

Σχετικά, ο αν. υπουργός ανέφερε το παράδειγμα της αγοράς των ασθενοφόρων που παραδόθηκαν σήμερα, λέγοντας πως ο διαγωνισμός για την αγορά τους με ευθύνη του ΕΚΑΒ και σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, είχε ξεκινήσει την περίοδο 2007-2008, είχε κριθεί άκυρος δύο φορές, επαναπροκηρύχθηκε την περίοδο 2012-2013 και έφτασε τον Ιούνιο του 2015 να υπάρξει η κατακύρωση για τα 90 ασθενοφόρα με τιμή 48 χιλιάδες ευρώ το ένα, και τα άλλα 95 με μικρές διαφορές στις προδιαγραφές, έναντι 63 χιλιάδων ευρώ.

«Αυτός είναι ο λόγος που έβγαινε άκυρος ο διαγωνισμός τα προηγούμενα χρόνια. Εγώ δεν μασώ τα λόγια μου, θα το πω έτσι: Τον διαγωνισμό τον έκανε το ΕΚΑΒ και όχι οι Περιφέρειες, που έβαζαν τα χρήματα από τα περιφερειακά τους προγράμματα. Επειδή δεν τα έβρισκαν στην μίζα στο παρελθόν, τους πάσαραν 90 ασθενοφόρα με 48 χιλιάδες ευρώ και άλλα 95 ασθενοφόρα με τις ίδιες δυνατότητες με 63 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι πρόκειται για τα ίδια ασθενοφόρα που αγοράστηκαν έναντι 94 χιλιάδων ευρώ το 2004, για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. «Για να καταλάβετε τι έχει γίνει αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα και πώς φτάσαμε στην κακομοιριά που φτάσαμε», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια, ο κ. Πολάκης υπογράμμισε πως ήταν σαφής επιλογή της κυβέρνησης, μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού να ξεπεράσει γρήγορα τις δικαστικές εκκρεμότητες για τα 90 ασθενοφόρα, μέρος των οποίων παραδόθηκε σήμερα, ασκώντας αφενός πίεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο να κάνει έλεγχο των συμβάσεων μέσα σε 20 μέρες, και αφετέρου στις διαχειριστικές αρχές των Περιφερειών, ώστε να πληρωθούν οι προκαταβολές μέχρι τις 31-12-2015, για να προχωρήσει η αγορά.

Ο κ. Πολάκης είπε ότι το ΕΚΑΒ χρειάζεται βοήθεια και ενίσχυση σε πτητικά μέσα, πως επιχειρείται προσπάθεια επίλυσης των θεμάτων της επισκευής και συντήρησης ελικοπτέρων, και δρομολογείται η χρησιμοποίηση έξι ελικοπτέρων του Λιμενικού και δικινητηρίων Χιούι για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια τέτοιους καιρούς, να έχουμε υποδομές και να κάθονται. Είναι του ελληνικού κράτους, του ελληνικού λαού και μπαίνουν στην υπηρεσία του. Και θα υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στα υπουργεία, όχι καπετανάτα προκειμένου αυτό το πράγμα να υλοποιηθεί». Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, το απόγευμα επισκέφτηκε το νοσοκομείο της Άρτας.

Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: left.gr


Αντώνης Μπέζας : «Πολιτικός τυχοδιωκτισμός οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τα ασθενοφόρα ενώ η Κυβέρνηση εκτίθεται καθημερινά με τις φιέστες και τις κορδέλες».

Μιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη στην εκπομπή ‘’Στα σημεία των καιρών’’ ο Αντώνης Μπέζας απάντησε σε σκληρό τόνο στις  καταγγελίες  του Υφυπουργού Υγείας για μίζες στην αγορά ασθενοφόρων, ξεκαθαρίζοντας πως τα ασθενοφόρα δεν έχουν… χρώματα και δεν ανήκουν σε κόμματα και έδωσε στοιχεία για το σπάσιμο του διαγωνισμού, ενώ σχολίασε και την πορεία του Ε65 υποστηρίζοντας πως τέτοια έργα δεν γίνονται καθημερινά και γι΄αυτό παρεμβάσεις σαν κι εκείνη του Σταύρου Καλογιάννη πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ΄ όψη από τους υπευθύνους.«Είναι θετικό το γεγονός ότι ήλθαν  νέα ασθενοφόρα στην Ήπειρο. Τα ασθενοφόρα δεν έχουν χρώμα, δεν ανήκουν στου υπουργούς ή τις κυβερνήσεις αλλά στους πολίτες και αγοράστηκαν με  δημόσιους πόρους.  Ο στόλος του ΕΚΑΒ χρειάζεται όντως ανανέωση και η προμήθεια αυτών των ασθενοφόρων βοηθάει σημαντικά την αποστολή του.

Η κυβέρνηση όμως έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα   με  τα εγκαίνια παρωδία, στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης, στο αεροδρόμιο της Πάρου και στα ασθενοφόρα της Ηπείρου, που προσπαθεί να αντεπιτεθεί επικοινωνιακά με τις ατάκες του περιβόητου κ. Πολάκη για «μίζες και άλλα παρόμοια». Πρόκειται για ένα παραλήρημα  λαϊκισμού αίσχιστου είδους και για πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν  αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι αλλά για  να καλύψουν την ανεπάρκειά τους, επιρρίπτουν τις ευθύνες στους προηγούμενους ισχυριζόμενοι ότι εμείς  διαλύσαμε το κοινωνικό κράτος. Παράλληλα προσπαθούν να προκαλέσουν εντυπώσεις με αστήρικτες και αβάσιμες καταγγελίες.

Η πραγματικότητα είναι ότι εμείς σε  δύσκολες  εποχές για τη χώρα και σε  αντίξοες δημοσιονομικές συνθήκες, κρατήσαμε τον τομέα της υγείας όρθιο και προωθήσαμε πρωτόγνωρες  μεταρρυθμίσεις. Η πραγματικότητα επίσης είναι ότι  η κυβέρνηση, προκαλεί  και δεν λύνει προβλήματα στον χώρο της υγείας  και το μάρμαρο, όπως είναι φυσικό, το πληρώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διενεργήθηκε με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη οικονομική προσφορά, όταν είχα την ευθύνη του ΕΚΑΒ,  στις 25/7/2013 και αφορούσε την προμήθεια 167 νέων ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων με συνολικό προϋπολογισμό 13.590.000 ευρώ και με πόρους από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα της περιόδου 2007-2013.

Το σπάσιμο του διαγωνισμού σε δύο ομάδες ασθενοφόρων, δεν έγινε επειδή «τα έσπασαν μεταξύ τους για τις μίζες» όπως ισχυρίστηκε ο κ. Πολάκης αλλά γιατί  στις 26/3/2014, μετά από προσφυγή των εταιρειών που συμμετείχαν,  εκδόθηκαν σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που καθόριζαν ότι στους διαγωνισμούς κάποιων Περιφερειών δικαιούνται να συμμετέχουν ορισμένες εταιρείες και στους διαγωνισμούς άλλων Περιφερειών της χώρας δικαιούνται να συμμετέχουν άλλες εταιρείες.

Το τότε ΔΣ του ΕΚΑΒ με  απόφασή του στις 31/3/2014 έκανε, όπως όφειλε, αποδεκτό το διατακτικό των συγκεκριμένων αποφάσεων  και συμμορφώθηκε σπάζοντας τον διαγωνισμό. Στην πρώτη ομάδα 90 ασθενοφόρα  για 8 Περιφέρειες μεταξύ των οποίων και της Ηπείρου, και  στη δεύτερη ομάδα  77 ασθενοφόρα για τις υπόλοιπες Περιφέρειες και οι 19 κινητές ομάδες.  Τώρα αν  ο κ. Πολάκης ισχυρίζεται  ότι τα «έσπασαν  μεταξύ για τις μίζες» οι Δικαστές, ας ενημερώσει τον υπουργό Δικαιοσύνης!!!».

«Δεν μπορεί να συγκρίνονται ανόμοια πράγματα. Η τιμή ανά ασθενοφόρο το 2004 και η αντίστοιχη τιμή σήμερα. Δεν υπερασπίζομαι τους χειρισμούς  που ακολουθήθηκαν τότε για την προμήθεια των ασθενοφόρων γιατί δεν τους γνωρίζω, πολύ περισσότερο που έγιναν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Διαφορετικές όμως ήταν οι συνθήκες της οικονομίας  και οι τιμές των οχημάτων τότε και διαφορετικές σήμερα.

Το κυριότερο όμως δεν είναι αυτό. Το κυριότερο  είναι, και εδώ ψεύδεται ο κ. Πολάκης, ότι η τιμή των 48.650 ευρώ ανά ασθενοφόρο, με την οποία έγινε η προμήθεια των 90 ασθενοφόρων μεταξύ των οποίων και της Ηπείρου, κατοχυρώθηκε την περίοδο της δικής μας κυβέρνησης με την από 31/10/2014 απόφαση του τότε ΔΣ του ΕΚΑΒ.

Ποια χαμηλή  τιμή λοιπόν πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν η τιμή αυτή  εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΕΚΑΒ πριν τις εκλογές του 2015;».

«Έκπληκτη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τα όσα πρωτοφανή διαδραματίζονται στο χώρο της υγείας, τους τελευταίου μήνες. Ασθενείς κάνουν δωρεές υλικών στα νοσοκομεία. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Γιατροί, ιδιωτικές κλινικές, φυσιοθεραπευτές κλπ, για πρώτη φορά μένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας έχει εγκαταλειφτεί. Τμήματα δημόσιων νοσοκομείων κλείνουν για πρώτη φορά.

Η κυβέρνηση  κάθε μέρα εξαγγέλλει προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού και η μόνη προκήρυξη που τρέχει είναι οι 950 θέσεις της δικής μας κυβέρνησης, ενώ οι 187 νέοι διασώστες του ΕΚΑΒ προσλήφθηκαν από δικό μας διαγωνισμό που είχε ολοκληρωθεί στα τέλη του 2014. Υπάρχουν ελλείψεις κλινών στις ΜΕΘ λόγω κακών χειρισμών του ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ μια σειρά από νοσοκομεία δεν έχουν ακόμη διοικητές.

Αυτή η τραγική κατάσταση στην υγεία που προσπαθεί με τις επικοινωνιακές του ρουκέτες να αποκρύψει  ο κ. Πολάκης».

«Ο Ε65 είναι ένας βασικός οδικός  άξονας για την προοπτική της Ηπείρου. Μας ενδιαφέρει  να ολοκληρωθεί έγκαιρα και να συνδεθεί με την Εγνατία Οδό. Να συνδεθεί όμως στην Ήπειρο και όχι σε άλλη Περιφέρεια της χώρας.

Επειδή τέτοιου μεγέθους έργα μια φορά κατασκευάζονται, πρέπει κατά τη γνώμη μου να εξετασθεί σοβαρά από το αρμόδιο Υπουργείο η πρόταση  που παρουσίασε ο κ. Καλογιάννης για εναλλακτική χάραξη του βόρειου τμήματος του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου, ώστε να καταλήγει πιο κοντά στα Γιάννενα, πιο κοντά στη  Θεσπρωτία και την Κέρκυρα.

Αυτή είναι η  λογική και  υπεύθυνη νομίζω προσέγγιση  που οφείλουμε να ακολουθήσουμε ως ηπειρώτες στο θέμα που έχει προκύψει».Παύλος Πολάκης: Δείτε το Βίντεο
Αντώνης Μπέζας: Ακούστε τη συνέντευξη
Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews