ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/8/16

Η Ανάπτυξη του ΕΚΑΒ ξεκινά από την Θεσσαλία....

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Σωρεία δημοσιευμάτων κατακλύζουν έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τις τελευταίες ημέρες με θέμα το ΕΚΑΒ και την ανάπτυξη του στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Τομέα ΕΚΑΒ Μουζακίου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, κου Δ. Παπαγγελή, ο Τομέας Μουζακίου θα είναι ένας μεικτός τομέας, ο οποίος θα στελεχωθεί για αρχή με πέντε (5) άτομα, τον υπάρχον οδηγό του Κέντρου Υγείας (1 άτομο) και άλλους τέσσερις (4) διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου από το ΕΚΑΒ Καρδίτσας.
Σύντομα είπε, θα έρθει ακόμη ένα άτομο, και σε βάθος χρόνου ευελπιστεί να στελεχωθούν και οι υπόλοιπες βάρδιες.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ 

Την επόμενη μέρα σειρά είχε ο Παλαμάς.
Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, με απόφαση του ΕΚΑΒ, μετά από αίτημα της Δημοτικής αρχής, ιδρύεται βάση ΕΚΑΒ στο Παλαμά.
Το ίδιο υποστήριξε με δημοσίευμα του και το (karditsaportal) αναφέροντας μάλιστα και την ημερομηνία που θα γίνουν τα εγκαίνια (15-9-2016) παρουσία του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


Ανοίγουν  Μονάδες ΕΚΑΒ στην Αγιά και στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ..   κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδης Μυλωνάς, με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας –Εύβοιας κ. Νέστορα Αντωνίου, παρουσία του διευθυντή ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Παπαγγελή και εκπροσώπων των εργαζομένων του οργανισμού στη Λάρισα, ανακοινώθηκε η πρόθεση της διοίκησης του ΕΚΑΒ και του Υπουργείου Υγείας να δημιουργήσει μονάδες του ΕΚΑΒ στην Αγιά και στα Φάρσαλα.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας για τους νέους Τομείς-Βάσεις του ΕΚΑΒ

Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων Θεσσαλίας με ανακοίνωση τους διαψεύδουν την  παρουσία τους στην συνάντηση και αναρωτιούνται γιατί δεν καλέστηκαν και από ποιους τελικά ενημερώνετε η διοίκηση  για τα προβλήματα της περιοχής αν όχι από τους ίδιους.. θέτουν επίσης ερωτήματα για το ποιος θα στελεχώσει τους νέους τομείς και εάν τελικά η διοίκηση σκοπεύει να εφαρμόσει την κάλυψη των θέσεων από οδηγούς ΟΤΑ και πυροσβέστες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


Νέο δημοσίευμα του (karditsaportal) κάνει λόγω για 8 ασθενοφόρα της 5ης ΥΠΕ τα οποία περνάνε από την ακινησία στο ΕΚΑΒ.
Τα δυο (2) εξ αυτών, σύμφωνα με το δημοσίευμα παραχωρήθηκαν στο  ΕΚΑΒ Καρδίτσας (Μουζάκι – Παλαμά)..
Για άλλα δυο (2) ασθενοφόρα (νέοι τομείς) κάνει λόγο το ίδιο δημοσίευμα (Αγιά και Φάρσαλα) οπότε από τα οχτώ (8) ασθενοφόρα της 5ης ΥΠΕ, σύμφωνα πάντα με τα πρόσφατα δημοσιεύματα, αξιοποιούνται μέχρι στιγμής τα τέσσερα(4) ασθενοφόρα.
Τα άλλα τέσσερα;
Να περιμένουμε σύντομα και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις από την διοίκηση του ΕΚΑΒ, ή το δημοσίευμα αναφέρετε στα τέσσερα (4) ασθενοφόρα τα οποία παραχωρήθηκαν στο ΕΚΑΒ τον Νοέμβριο του 2015 και αφορούσαν την Καλαμπάκα, Πύλη, Ελασσόνα και Γόννους;


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Διαβάστε επίσης για προηγούμενη παραχώρηση της  5ης ΥΠΕ ΕΔΩ


Άξιο απορίας πάντως παραμένει το ποιος τελικά θα στελεχώσει τους Νέους τομείς σε Λάρισα και Καρδίτσα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Ιωάννη Γούλα, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες.
Συγκεκριμένα.. για την Λάρισα.
Στο Κέντρο Υγειάς Φαρσάλων υπάρχει ένας διασώστης.
Στην Αγιά Κανένας.
Στο Κέντρο Υγείας Γόνων κανένας.
Μιλάμε δηλαδή για απουσία 30 τουλάχιστον διασώστων.

Στην περιοχή της Καρδίτσας..
Το Ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, ξεκίνησε την λειτουργία του με 4 διασώστες (που από κάπου αλλού θα λείψουν).
Οι Σοφάδες υπολειτουργούν και αυτοί με 4 διασώστες.
Στον Παλαμά δεν υπάρχει κανείς.   
Μιλάμε για απουσία 22 τουλάχιστον διασωστών.

Στην περιοχή των Τρικάλων τώρα..
Εκτός από το Κέντρο Υγείας Πύλης το οποίο λειτουργεί θα λέγαμε ικανοποιητικά, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας μένει κλειστό τις μισές βάρδιες και το κέντρο υγείας Φαρκαδώνας υπολειτουργεί και αυτό λόγω έλλειψης προσωπικού.
Έλλειψη σε τουλάχιστον 15+ διασώστες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους εργαζομένους βρίσκονται εκεί με μετακινήσεις λόγω εκλογής τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση... πράγμα που σημαίνει ότι εάν δεν επανεκλεγούν θα πρέπει να επιστρέψουν στον τόπο διορισμού τους αφήνοντας τους τομείς που εργάζονται τώρα άδειους.

Δείτε σχετικό Βίντεο:


Το να καλυφθούν οι υπάρχουσες ελλείψεις (πάνω από 60 θέσεις), από μετακινήσεις- μεταθέσεις υπαλλήλων του ΕΚΑΒ που κατάγονται από την Θεσσαλία και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρων για εκεί, θα ήταν ένα ιδανικό σενάριο.
Δυστυχώς η διοίκηση δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο, μιας και οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος που έχει ανακοινώσει για μετακίνηση από άλλες περιοχές προς την Θεσσαλία αφορά μόνο την Ελλασόνα και για άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό διασωστών.

Ενώ στην τελευταία πρόσκληση ενδιαφέροντος που ανακοινώθηκε, δεν υπάρχει καμιά θέση για το ΕΚΑΒ Λάρισας.

Όσο για τις θέσεις που θα καλυφθούν προσωρινά από συμβασιούχους διασώστες μέσω ΚΕΛΠΝΟ, δεν ξεπερνούν τις τρεις (3) για την περιοχή της Θεσσαλίας.

Αν αναλογιστούμε ότι η κυβέρνηση, κατόπιν δήλωσης της, αδυνατεί να κάνει νέες προσλήψεις διασωστών πέραν των 100 (για τους οποίος ακόμη δεν έχει εκδοθεί η προκήρυξη και όπως είπαμε δεν υπάρχει καμία θέση για την Θεσσαλία!), άρα αδυνατεί  να καλύψει και τα κενά του ΕΚΑΒ με ειδικευμένο προσωπικό.. αυτό που της απομένει στην τελική, είναι το άρθρο 78 του νόμου 4368 περί στελέχωσης ασθενοφόρων, το οποίο δίνει την δυνατότητα στους οδηγούς ΟΤΑ και του Πυροσβέστες να ανέβουν  πάνω στα ασθενοφόρα....
Εξαναγκάζοντας στην ουσία, μη ειδικευμένο προσωπικό, να απασχοληθεί σε ένα ξένο προς αυτούς αντικείμενο το οποίο και φυσικά δεν αφορά μόνο την οδήγηση αλλά κατά βάση την παροχή εξειδικευμένης προνοσοκομειακής φροντίδας προς τον πάσχοντα.

Τελικά η υποτιθέμενη προσπάθεια ανάπτυξης του ΕΚΑΒ μπάζει από παντού νερά..
Εάν είναι έτσι.... 
Δεν είναι πραγματική... Δεν είναι Ανάπτυξη αλλά Υποβάθμιση... και αφορά ένα καθαρά επικοινωνιακό, ψηφοθηρικού σκοπού παιχνίδι, που παίζει η κυβέρνηση στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, αδιαφορώντας επιδεικτικά για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών!

Θα το δούμε πολύ σύντομα..

Προσωπικά.. Δεν με πείθουν..

Για το  ΕΚΑΒNews : Χουλιάρας Βασίλειος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews