ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/8/16

Κιλκίς: Μετανάστες «κατέλαβαν» ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ - Γ. Γραμματέας ΠΟΠ ΕΚΑΒ: Με επέμβαση του στρατού γλύτωσαν οι ασθενείς και οι διασώστες


Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

«Πειρατεία» σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ επιχείρησαν να κάνουν μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς

Συνέντευξη ο Γ. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ Χρήστος Βεντούλης
Κιλκίς: Μετανάστες «κατέλαβαν» ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρουν άλλο μετανάστη
protothema.gr

Στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας

Κατέβασαν το πλήρωμα του ασθενοφόρου, προκάλεσαν υλικές ζημιές στο όχημα και τελικά χρειάστηκε η επέμβαση του στρατού για να γλιτώσουν οι διασώστες και οι δύο ασθενείς που βρίσκονταν ήδη μέσα

«Πειρατεία» σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ επιχείρησαν να κάνουν μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς και μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση των στρατιωτικών που είναι υπεύθυνοι του χώρου προκειμένου να γλιτώσουν οι διασώστες αλλά και οι δύο ασθενείς που βρίσκονταν μέσα στο ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της τοπικής ομοσπονδίας εργαζομένων του ΕΚΑΒ στον ΣΚΑΪ όλα ξεκίνησαν όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο κέντρο φιλοξενίας μεταφέροντας ήδη δύο άλλα περιστατικά.

Οι συγγενείς του προς διακομιδή μετανάστη ζήτησαν να μεταφερθούν μαζί του με το ασθενοφόρο γεγονός που δεν μπορούσε να γίνει όπως τους εξήγησαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Η άρνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μεταναστών που, σύμφωνα με την καταγγελία, πέταξαν έξω απο το όχημα τους διασώστες, στράβωσαν το κλειδί του οχήματος και προκάλεσαν ζημιά στο τιμόνι του προκαλώντας την ακινητοποίηση του ασθενοφόρου. Κατά τις ίδιες καταγγελίες οι μετανάστες κάποια στιγμή άρχισαν να κουνούν το ασθενοφόρο ενώ μέσα βρίσκονταν οι άλλοι δύο ασθενείς.

Τελικά χρειάστηκε η παρέμβαση των στρατιωτικών που έχουν την ευθύνη του κέντρου φιλοξενίας προκειμένου να γλιτώσουν οι διασώστες και οι άλλοι δύο ασθενείς που βρέθηκαν σε κατάσταση σοκ.Ο Γ. Γραμματέας της ΠΟΠ  ΕΚΑΒ Χρήστος Βεντούλης


Γραμματέας εργαζομένων ΕΚΑΒ: Με επέμβαση του στρατού γλύτωσαν οι ασθενείς και οι διασώστες
protothema.gr, Λίνα Κεκέση 02/08/2016, 17:35

Μίλησε στο protothema.gr

Η κατάληψη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ από πρόσφυγες που δεν ήθελαν να χωριστούν με τον άρρωστο συγγενή τους - Λύγισαν το κλειδί και άρχισαν να κουνούν το ασθενοφόρο, λέει ο Χρήστος Βεντούλης γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ

«Κατάληψη» σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κιλκίς αποπειράθηκαν να κάνουν μετανάστες του κέντρου φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, όταν συγγενείς ασθενούς, πίστεψαν πως θα χωριστούν. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η άμεση επέμβαση στρατιωτικών.

Όλα ξεκίνησαν όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο κέντρο φιλοξενίας μεταφέροντας ήδη δύο άλλα περιστατικά. Οι συγγενείς του προς διακομιδή μετανάστη, ζήτησαν να μεταφερθούν μαζί του με το ασθενοφόρο, γεγονός που δεν μπορούσε να γίνει, όπως τους εξήγησαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Η άρνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μεταναστών που, σύμφωνα με την καταγγελία, πέταξαν έξω απο το όχημα τους διασώστες, στράβωσαν το κλειδί του οχήματος και προκάλεσαν ζημιά στο τιμόνι του προκαλώντας την ακινητοποίηση του ασθενοφόρου.

Όπως είπε στο protothema.gr ο Χρήστος Βεντούλης, γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, τα περιστατικά «πειρατείας» ήταν δύο, σε δύο διαφορετικά hotspots στο Κιλκίς. «Όπως και στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο περιστατικό στη Νέα Καβάλα οι συγγενείς επιτέθηκαν στο ασθενοφόρο και στο πλήρωμα του γιατί ήθελαν να μπουν μέσα όλοι μαζί. Ήταν περίπου 10 άτομα, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο. Λύγισαν το κλειδί του ασθενοφόρου για να μην φύγει και δεν τους πάρει όλους μαζί». Όπως λέει ο κ. Βεντούλης μέσα στο ασθενοφόρο υπήρχε ασθενής ο οποίος τρομοκρατήθηκε από το συμβάν, αφού σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κάποια στιγμή οι μετανάστες άρχισαν να κουνούν το όχημα και τότε χρειάστηκε η επέμβαση των στρατιωτικών που έχουν την ευθύνη του κέντρου φιλοξενίας, προκειμένου να γλιτώσουν και οι ασθενείς και οι διασώστες.

«Να επισημάνω ότι το ασθενοφόρο είχε ήδη μέσα έναν άλλον ασθενή και ο άνθρωπος σοκαρίστηκε. Οι πρόσφυγες επειδή πιστεύουν ότι θα διασπαστούν, ότι θα χωριστούν όταν κάποιος πάθει κάτι μπαίνουν όλοι μαζί, όλη η οικογένεια και οι συγγενείς μέσα στο ασθενοφόρο. Δυστυχώς η αστυνομία δεν επεμβαίνει και δυστυχώς το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μόνοι τους».

Τέτοιου είδους περιστατικά είναι σύνηθες φαινόμενο στα κέντρα κράτησης της βορείου Ελλάδος και χάρη στην επέμβαση του στρατού αποφεύγονται τα χειρότερα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοιο περιστατικό. Είναι συνηθισμένο για εμάς. Ζητάμε να λειτουργούμε ασφαλείς στους χώρους συγκέντρωσης προσφύγων. Να μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια τη δουλειά μας . Πράγμα που δεν συμβαίνει».

Πηγή: protothema.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΑΤΗ ΝΑ Σ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ !!!!!!!!

    ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝ Κ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΘΗΚΑΝ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews