ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/8/16

Δύο νέες αεροδιακομιδές από Χαλκιδική στην Θεσσαλονίκη

Η φωτογραφία είναι από το diasostis.com

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Facebook diasostis.com (31/7/2016)

diasostis.com Αεροδιακομιδή ΤΩΡΑ σε εξέλιξη με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και το Διασωστικό-Ιατρικό Team του ΕΚΑΒ στην Χαλκιδική. Κατευθύνεται στο Κ.Υ. Αγίου Νικολάου για νεαρό άντρα με ανισοκορία αγνώστου προσελεύσεως και με επαπειλούμενα ζωτικά.....!

Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για την εξέλιξη του περιστατικού θα έχουμε σύντομα και θα σας τις μεταφέρουμε....!

Η φωτογραφία είναι από το diasostis.com


diasostis.com ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Διασωληνωμένος υπό καταστολή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, βρίσκεται πλέον ο 30χρονος άνδρας που διακομίσθηκε με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής το μεσημέρι από την Χαλκιδική, αφού αντιμετωπίσθηκε επί τόπου (στο Κ.Υγείας Αγ.Νικολάου) από τον Διασώστη & την γιατρό του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και συνεχίζει να είναι υπό παρακολούθηση η διερεύνηση για τα αιτία που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση.
Αεροδιακομιδή 70χρονης με εγκεφαλική αιμορραγία στη Θεσσαλονίκη
praktoreio-macedonia.gr

Αεροδιακομιδή μίας 70χρονης γυναίκας, η οποία βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, από τον Πολύγυρο στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε το ελικόπτερο της πυροσβστικής το οποίο έχει παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ.

Η ηλικιωμένη έφερε χτύπημα στο κεφάλι από ατύχημα που είχε μέσα στο σπίτι της και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. “Υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία, διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία. Ήταν βαρύ περιστατικό. Κρίναμε ότι έπρεπε να διακομισθεί στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και μάλιστα άμεσα”, αναφέρει η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Χρυσή Ματσικούδη στο www.praktoreio-macedonia.gr.

Η 70χρονη, διασωληνωμένη, διεκομίσθη με το ελικόπτερο στο ΑΧΕΠΑ.

"Ήταν σε κωματώδη κατάσταση, σε τέτοια βαριά περιστατικά η αεροδιακομιδή μπορεί να είναι σωτήρια. Από το γήπεδο του Πολυγύρου έως την 113 Πτέρυγα Μάχης κάναμε 20 λεπτά” τονίζει η κ. Ματσικούδη και επισημαίνει ότι “χθες Σάββατο ήταν μέρα της μεγάλης εξόδου των εκδρομέων δεν θέλαμε να εγλωβίσουμε ένα ασθενοφόρο για δύο ολόκληρες ώρες, αντίθετα ήταν απαραίτητο να έχουμε διαθέσιμα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στους δρόμους της Χαλκιδικής".
Ε.Μπιμπίκου
Δημοσιεύτηκε 31/7/2016
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews