ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/8/16

Υπό αντίξοες συνθήκες επιχειρούν οι διασώστες του ΕΚΑΒ-Έτσι μεταφέρουν τους καρδιοπαθείς στα χωριά των Ιωαννίνων


Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Υπό αντίξοες συνθήκες επιχειρούν οι διασώστες του ΕΚΑΒ

Έτσι μεταφέρουν τους καρδιοπαθείς στα χωριά των Ιωαννίνων (φωτο)
ipeirotika.gr

Ένα ακόμη περιστατικό στα ακριτικά χωριά των Ιωαννίνων αποδεικνύει αφενός την εγκατάλειψη και την αδιαφορία για τους λιγοστούς κατοίκους που απομένουν, αφετέρου ότι το σύστημα υγείας της χώρας βασίζεται κατά πολύ στους πρόθυμους εργαζόμενους που κάνουν αγώνα για τους ασθενείς.

Πριν από λίγες μέρες μια ηλικιωμένη καρδιοπαθής στο χωριό Δημόκορη Πωγωνίου χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων. Το ασθενοφόρο ήρθε μεν άμεσα αλλά οι τραυματιοφορείς και η ασθενής έπρεπε να ζήσουν στιγμές Ράλι Ακρόπολης καθώς δρόμος του χωριού που μένουν οικογένειες δε θυμίζει σε τίποτα Ελλάδα του 2016. Κοτρόνες, ερείπια από τοίχους και δέντρα που γέρνουν κλείνοντας το δρόμο δεν επιτρέπουν στα οχήματα να περάσουν χωρίς πρόβλημα, ενώ για τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά το πέρασμα είναι ακατόρθωτο.

Έτσι όταν κλήθηκε το ασθενοφόρο αναγκάστηκε να σταματήσει σε απόσταση περίπου 100 μέτρων και να πάει με το φορείο μέσα από τις πέτρες να πάρει ασθενή και μάλιστα καρδιοπαθή με τους τραυματιοφορείς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποφύγουν λακούβες και τραντάγματα. Μάλιστα για τον συγκεκριμένο δρόμο έχει γίνει ήδη αίτηση από το 2015 και επανειλημμένα παράπονα στο Δήμο Πωγωνίου καθώς στο δρόμο υπάρχει κι άλλος καρδιοπαθής πρόσφατα χειρουργημένος. Βέβαια όχι μόνο δεν δόθηκε απάντηση στην αίτηση όπως ορίζει ο νόμος αλλά αγνοήθηκε επιδείκτικα δείχνοντας την αδιαφορία των τοπικών αρχών για τα ακριτικά χωριά. Είναι εξάλλου λίγες οι ψήφοι εκεί. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε όταν έφερε την ασθενή πίσω στο σπίτι όπου έπρεπε να αντιμετωπιστεί και το γεγονός ότι το ασθενοφόρο "έσβηνε" συνεχώς. Και πάλι οι διασώστες σε θερμοκρασίες "φωτιά" έπρεπε να κάνουν την δουλειά τους υπό αντίξοες συνθήκες.Πηγή: ipeirotika.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews