ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/8/16

Επείγουσα η ανάγκη για διάθεση ασθενοφόρων στην περιοχή της Τριφυλίας και της Πυλίας

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Α.Χρονάς: Επείγουσα η ανάγκη για διάθεση ασθενοφόρων στην περιοχή της Τριφυλίας και της Πυλίας
gargalianoionline.gr

Επιστολή του Άγγελου Χρονά για την διάθεση ασθενοφόρων στην περιοχή της Τριφυλίας και της Πυλίας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, ίσως και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου,  αναμένεται να γίνει η παράδοση 10 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών στις Περιφερειακές Ενότητες Πελοποννήσου.

Η προμήθεια γίνεται βάσει της ένταξης του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 10 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

Τα 10 ασθενοφόρα θα αποτελέσουν «μία ανακούφιση» για τις πολύ μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Παρά την διάθεση, όμως,  των ασθενοφόρων, οι ανάγκες  παραμένουν τεράστιες στη Μεσσηνία, αφού ο στόλος των ήδη υπαρχόντων ασθενοφόρων είναι παλιός και ελάχιστος, κυρίως στην περιοχή της Τριφυλίας και της Πυλίας, περιοχές που αναπτύσσονται, όπως και όλη άλλωστε η Μεσσηνία, ραγδαία και σε τουριστικό επίπεδο,  όπως μου τόνισαν σε συζητήσεις, που είχα κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων.

Μία έλλειψη που καθίσταται επικίνδυνη όσο και αν θεωρηθεί πως κινδυνολογούμε. Και αυτό γιατί αν παρουσιαστούν δύο σοβαρά περιστατικά την ίδια ώρα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Αυτό που μπορώ,  από την δική μου πλευρά,  να διαβεβαιώσω τους Μεσσήνιους πολίτες  είναι πως παρακολουθώ την πορεία της παράδοσης των ασθενοφόρων και βάσει των δυνατοτήτων που μου προσφέρει η θέση την οποία κατέχω, θα προσπαθήσω να υπάρξει και νέα προμήθεια ασθενοφόρων, ίσως μέσω κάποιου άλλου προγράμματος, ώστε να νιώθουν πιο ασφαλείς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μεσσηνίας.

Πρέπει όμως να επισημάνουμε και τις ευθύνες της Πολιτείας, που είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια για την υγεία στη χώρα, η οποία οφείλει να ενσκήψει στα προβλήματα που υπάρχουν και να μεριμνήσει για την κάλυψη των αναγκών τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και βέβαια σε ασθενοφόρα και για την περιοχή μας. Δεν μπορεί ένα ευνομούμενο Κράτος να αφήνει στο έλεος του Θεού περιοχές που είναι παραγωγικές και τουριστικές και συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Άγγελος Χρονάς
Ειδ. Χειρουργός
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Εντεταλμένος για θέματα υγείας στην Π.Ε ΜεσσηνίαςΔείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews