ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/8/16

«Ποινές» στις πρόωρες συντάξεις – Τι ισχύει για το Δημόσιο (παραδείγματα)


Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

«Πρόστιμα» δύο ταχυτήτων σε όσους βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη προβλέπει το ασφαλιστικό με τη μεγαλύτερη ζημία να αφορά εκείνους που αποχωρούν από το Δημόσιο και λιγότερο όσους αποχωρούν από ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες και άλλα πρώην ειδικά ταμεία.
Η ποινή που επιβάλλεται στην έξοδο με μειωμένη σύνταξη είναι 6% για κάθε έτος της ηλικίας του ασφαλισμένου μέχρι να φτάσει το όριο για πλήρη σύνταξη και μέχρι 5 έτη, εξηγεί ο «Ελεύθερος Τύπος».
Δηλαδή αν κάποιος βγει στη σύνταξη στα 60 με όριο τα 67 η ποινή μείωσης της σύνταξης θα μετρήσει για 5 χρόνια και όχι για 7 κι έτσι θα είναι στο 30% και όχι στο 42%.
Όμως όσοι αποχωρούν από το Δημόσιο πρόωρα έχουν μείωση άνω του 30%. Έξτρα «πέναλτι» στη μειωμένη σύνταξη θα έχουν και όσοι πιάνουν την ηλικία συνταξιοδότησης μετά τις 19/8/2015, που φτάνει το 10%

Ειδικά στο Δημόσιο, σημειώνει η εφημερίδα, η ποινή αυτή υπολογίζεται και στα θεμελιωμένα δικαιώματα, δηλαδή και σε όσους είχαν συμπληρώσει την ηλικία εξόδου για μειωμένη μέχρι 18/8/2015 αλλά θα ασκήσουν το δικαίωμα της συνταξιοδότησής τους μετά τις 19/8/2015. Πρακτικά, μια γυναίκα δημόσια υπάλληλος που έχει θεμελιώσει δικαίωμα εξόδου με μειωμένη στο 56ο έτος και αποχωρήσει το 2016 θα έχει μείωση 6% για κάθε έτος της ηλικίας της που υπολείπεται από το νέο όριο ηλικίας πλήρους σύνταξης και χωρίς το πλαφόν των 5 ετών. Επίσης θα έχει και την έξτρα μείωση 10%.
Δείτε το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου:


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews