ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/8/16

Παραμένει η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ στη Ζάκυνθο , αλλά “χάσαμε»” το καινούργιο ασθενοφόρο!

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Χωρίς νέο ασθενοφόρο παραμένει το ΕΚΑΒ Ζακύνθου, σε αντίθεση με άλλα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας που προμηθεύτηκαν πρόσφατα νέο και σύγχρονο εξοπλισμό και όπως όλα δείχνουν αυτό ήταν το…«τίμημα» που έπρεπε να … «πληρώσουμε» προκειμένου να παραμείνει στο νησί μας το ασθενοφόρο – κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, το οποίο παραλίγο να παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ Πατρών για να καλύψει τι αυξημένες ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά τις εντονότατες αντιδράσεις που προκάλεσε η προοπτική να φύγει από το νησί μας ένα όχημα που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο, αφού εξυπηρετεί τη διακομιδή βαριών περιστατικών, το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί η ευκαιρία απόκτησης ενός νέου οχήματος, το οποίο προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αλλά θα παραχωρηθεί τελικά στο ΕΚΑΒ Πατρών έστω και προσωρινά.

Μπορεί η επιχειρηματολογία της διοίκησης του ΕΚΑΒ Πατρών να είναι βάσιμη, καθώς είναι γεγονός ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες της Πάτρας καλούνται πολλάκις να εξυπηρετούν και τις ανάγκες των ασθενών του νησιού μας που διακομίζονται στη Δυτική Ελλάδα ή σε άλλα Νοσοκομεία που υπάρχουν ελεύθερες κλίνες σε ΜΕΘ και άλλες εξειδικευμένες μονάδες, αλλά το γεγονός ότι θα έπρεπε να «διαλέξουμε» ανάμεσα σε έναν πολύτιμο υφιστάμενο εξοπλισμό και ένα νέο όχημα, δεν μπορεί παρά να προκαλεί απογοήτευση, αφού το ΕΚΑΒ Ζακύνθου έχει επίσης πραγματική ανάγκη για ενίσχυση.

Η παραχώρηση του νέου ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Πάτρας παρουσιάστηκε ως προσωρινή λύση και η προοπτική είναι το όχημα να επιστρέψει στο ΕΚΑΒ Ζακύνθου, ωστόσο κάτι τέτοιο δε φαίνεται να συμβαίνει προς το παρόν.

Την απογοήτευσή του για τις παραπάνω εξελίξεις εξέφρασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευάγγελος Τσώλας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Το θέμα δεν ήταν να γίνει ανταλλαγή και δυστυχώς φτάσαμε να συζητάμε σε μια τέτοια βάση! Η κινητή μονάδα είναι απαραίτητη ακόμη – δυστυχώς- γιατί για όλα τα βαριά περιστατικά χρειάζεται να γίνει διακομιδή! Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κρατήσουμε και το καινούργιο ασθενοφόρο, το οποίο δικαιούται η Ζάκυνθος» δήλωσε ο κ. Τσώλας συμπληρώνοντας πως τα υφιστάμενα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι περασμένης τεχνολογίας και δεν έχουν καν κλιματισμό!

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι είδους συμφωνία έγινε! Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως τα περιστατικά είναι πάρα πολλά!» τόνισε.

Η Μ.Ε.Θ
Εν αναμονή της νέας προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ για την στελέχωση της ΜΕΘ ο κ. Τσώλας επανέλαβε πως όσο υπάρχει το κριτήριο της εξειδίκευσης, έστω και αν αυτό μειώθηκε στον ένα χρόνο, δε θα πρέπει να περιμένουμε κάλυψη θέσεων για τη Ζάκυνθο.
«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως αν δεν αλλάξουν οι όροι της προκήρυξης, δε θα υπάρχει ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων στη Ζάκυνθο» σημείωσε.

Προκήρυξη δύο νέων θέσεων
Τέλος, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων έγινε γνωστό πως μετά από απευθείας παρέμβαση του Συλλόγου και του Αντιπροέδρου ΠΟΕΔΙΝ στο Υπουργείο Υγείας, εξασφαλίστηκαν δύο επιπλέον θέσεις για προσλήψεις ενός ατόμου στο ακτινολογικό και ενός ακόμη στο μικροβιολογικό εργαστήριο.
Ήδη προβλέπεται η πρόσληψη δύο Π.Ε, δυο Τ.Ε και ενός Δ.Ε νοσηλευτών, ενός παιδαγωγού και ενός ψυχολόγου.
Η προκήρυξη αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβρη και ο διορισμός του προσωπικού μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σημειώνεται τέλος πως ήδη έχουν αναλάβει καθήκοντα τρεις νοσηλευτές και αναμένεται ακόμη ένας.


ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 πηγή: ermisnews.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Χουλιάρας Βασίλειος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews