ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/8/16

Ζάκυνθος: Επιστρέφει το ασθενοφόρο - κινητή μονάδα, μετά τις αντιδράσεις


Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Ζάκυνθος: Επιστρέφει το ασθενοφόρο - κινητή μονάδα, μετά τις αντιδράσεις
thebest.gr

Στην ανάκληση της απόφασης του Διοικητή ΕΚΑΒ Πάτρας συμφωνα με την οποία έπρεπε να μεταφέρει στην αχαϊκή πρωτεύουσα το μοναδικό στην κατηγορία του ασθενοφόρο όχημα που είναι και κινητή μονάδα, κατάλληλη για να εξυπηρετήσει ασθενείς θύματα τροχαίων ή άλλων σοβαρότερων περιστατικών που είναι διασωληνωμένοι στο νησί της Ζακύνθου, οδήγησε η επικοινωνία που είχε μαζί του σήμερα (04.08.2016) το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος.

Όπως δήλωσε στην κάμερα του IONIAN και το συνάδελφο Νίκο Γιαπρακά ο κ. Μπαράκος «συνεννοήθηκα με τον Aντιπεριφερειάρχη κ. Νιοτόπουλο και αποφασίσαμε τελικά να επιστραφεί στη Ζάκυνθο, το αργότερο αύριο, το ασθενοφόρο-κινητή μονάδα, που ήδη βρίσκεται στην Πάτρα και το ΕΚΑΒ να πάρει στην Πάτρα το καινούργιο ασθενοφόρο της Ζακύνθου που δόθηκε μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια για καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο μάρκας Mercedes, που πραγματικά το ζήλεψα, αφού κάτι ανάλογο δεν υπάρχει στην Πάτρα με σύγχρονο εξοπλισμό, αλλά όχι τέτοιον που να θεωρείται κινητή μονάδα και να εξυπηρετεί βαριά περιστατικά. Όταν η Ζάκυνθος χρειαστεί το νέο ασθενοφόρο θα το παραλάβετε, άλλωστε ιδιοκτησιακά ανήκει σε εσάς».

Άσκησε, ωστόσο, και κριτική σε εκείνους που τις προηγούμενες ημέρες λογόκριναν την απόφασή του προσθέτοντας πως«έπραξα κάτι τέτοιο λόγω των αυξημένων αναγκών του ΕΚΑΒ στην περιοχή της ευθύνης μας, πράγματι ζήτησα να έρθει στην Πάτρα το ασθενοφόρο-κινητή μονάδα που χρησιμοποιούσε το ΕΚΑΒ στην Ζάκυνθο για να καλύψει τις ανάγκες αυτές. Λυπάμαι για όσους με τις δηλώσεις τους προκάλεσαν κλίμα ανησυχίας στους Ζακυνθινούς. Δεν μπορούν να μιλάνε και να απαιτούν λύσεις αυτοί που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο. Δεν επιτρέπεται να μιλάνε αυτοί, που εγώ επί χρόνια παρακαλούσα να βοηθήσουν για να βρεθεί έστω ένα δωμάτιο για την διαμονή ενός διασώστη, για να έρθει να βοηθήσει το καλοκαίρι το ΕΚΑΒ Ζακύνθου. Από τους φορείς στους οποίους απευθύνθηκα, μόνο ο κ. Νιοτόπουλος ενδιαφέρθηκε».


Πηγή: thebest.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. κορόιδα ζακυνθινοί,σας άφησαν την παλιά μονάδα και σας πήραν το καινούργιο. άμα το ξαναδείτε γράψτε μου.Σας πήρε η Πάτρα το καλό και εσείς σαν χάνοι καθήσατε και σας το άρπαξαν.Όταν σας χαλάσει το ασθενοφόρο που δουλεύετε αντί για το μερσεντές που σας πήραν θα πάρετε μην πω τι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews