ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/8/16

Κόλαφος η πραγματικότητα για το ΕΣΥ στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 13/08/2016 09:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/08/2016 19:56

Χθες, δημοσιεύτηκε ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ότι η 69χρονη που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, τις προηγούμενες ημέρες, από τη θαλάσσια περιοχή της Μεθώνης, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πύλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Τα πράγματα, όμως, δεν φαίνεται να είναι όπως θέλει να τα περιγράφει το υπουργείο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν τηλεφώνησαν στο Κέντρο Υγείας Πύλου για το γεγονός και ζήτησαν ένα ασθενοφόρο, τους απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, αφού, αυτό βρίσκεται στα Φιλιατρά!
 Δηλαδή, μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Μεσσηνίας μένει ακάλυπτη. Ασφαλώς, δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη περιοχή, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα. Στο Νομό τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα σε θέματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα μοιάζει πολύ περισσότερο με την πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία). Υπενθυμίζουμε, ότι εκεί γινόταν λόγος, για πλήρη κατάρρευση των δομών του ΕΣΥ.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «καμουφλάρει» την κατάσταση του ΕΣΥ και εγκαινιάζει νοσοκομεία που λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας. Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση για επικέντρωση στο «φαίνεσθαι». «Κάνει όμως μία τρύπα στο νερό», γράφει δηκτικά η ανακοίνωση..
«Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ είναι υπό διάλυση, και σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν για την καταστροφή του ΕΣΥ», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, συμπληρώνοντας ότι τα tweets των υπουργών Υγείας δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα του ΕΣΥ.

«Οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο καλούνται να αγοράζουν τα υλικά που θα καταναλώσουν. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ συντηρούνται με εράνους, δωρεές- προσφορές τοπικών φορέων καθ’ ό,τι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ. Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη διαλύθηκε. Οι πολίτες από την τσέπη τους πληρώνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν χρησιμεύει σε τίποτα πια το βιβλιάριο ασθενείας, αν και πληρώνουμε αδρά για υγειονομική περίθαλψη. Τα Κέντρα Υγείας μαζεύουν τα συντρίμμια τους και το προσωπικό μετακινείται για να καλύψει τα τεράστια κενά σε άλλες Πρωτοβάθμιες Μονάδες ή τα Νοσοκομεία".

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

πηγήwww.tharrosnews.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews