ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/8/16

Αεροδιακομιδές από τη Μυτιλήνη και Ρόδο για ΜΕΘ Παίδων


Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Αεροδιακομιδή από τη Μυτιλήνη για ένα μωρό που γεννήθηκε μετά από 34 εβδομάδες κύησης, μόλις 3 ωρών!
hamogelo.gr

Το κείμενο γράφτηκε από το πλήρωμα των διασωστών στο Τμήμα Στήριξης Παιδιών με προβλήματα υγείας του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Πριν λίγες μέρες, λάβαμε κλήση από το ΕΚΑΒ για την επείγουσα μεταφορά ενός μωρού που γεννήθηκε μετά από 34 εβδομάδες, μόλις 3 ωρών, από το Βοστάνειο νοσοκομείο της Μυτιλήνης προς νοσοκομείο στην Αθήνα.

Θα πρέπει να πούμε, γιατί δεν είναι αυτονόητο, ότι για να γίνει όλη αυτή η διαδικασία της διακομιδής και να κρατηθεί το μωρό σταθερό, όπως πάντα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό το μαιευτικό τμήμα η νεογνολόγος ΙΑΤΡΟΣ και το νοσηλευτικό προσωπικό και φυσικά όλοι οι άλλοι φορείς που συμβάλουν, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ και ΕΚΑΒ που δίνει τις εντολές.

Απλά αναφέραμε την γιγαντιαία προσπάθεια του χαμόγελου να υπηρετεί τους θεσμούς και όλους όσους συμβάλουν στην υγεία των παιδιών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την κινητή ιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά (ασθενοφόρο) και το εξειδικευμένο προσωπικό ανέλαβε την ασφαλή μεταφορά του μωρού μετά από κλήση του ΕΚΑΒ, διασωληνομένου σε θερμοκοιτίδα λόγω των σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, με την συμπαράσταση των νεογνολόγων και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης όπου περίμενε ένα C130 και με συνοδεία γιατρού παρέλαβαν το μωρό στη θερμοκοιτίδα.

Ας ευχηθούμε στο μωρό να ξεπεράσει σύντομα τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και να βρεθεί και πάλι στο σπίτι του με την οικογένειά του!

2/8/2016


Πηγή: hamogelo.gr


Από τη Ρόδο στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ

Με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας

Αεροδιακομιδή για ένα νεογνό από τη Ρόδο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου στήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι γιατροί έκριναν λόγω της κατάστασης της υγείας του νεογέννητου αναγκαία τη μεταφορά του στο Ηράκλειο.

Έτσι αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε το βρέφος από τη Ρόδο και το μετέφερε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και στη συνέχεια διακομίσθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων.

Δημοσιεύτηκε 7/8/2016

Πηγή: ekriti.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews