ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/8/16

Το μεροκάματο του τρόμου - Ασθενής χτύπησε και δάγκωσε γιατρούς και νοσηλευτές!


Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Η ασφάλεια του διασώστη κατά την άσκηση των καθηκόντων του είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο απασχολεί το προσωπικό της υπηρεσίας μας. Οι διασώστες κατ’  επανάληψη, κατά την διακομιδή περιστατικών, γίνονται θύματα απρόκλητων επιθέσεων τόσο από ασθενείς όσο και από τον περίγυρο τους, διακινδυνεύοντας την ζωή και την σωματική τους ακεραιότητα.
Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο, σε συγκεκριμένες περιοχές, καθώς παρά τις επανειλημμένες αναφορές στο παρελθόν τόσο από την διοίκηση του ΕΚΑΒ όσο και από το σωματείο (μηνυτήριες αναφορές) δεν υπάρχει καμία προστασία από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα της πολιτείας.

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου ασθενής χτύπησε και δάγκωσε γιατρούς!

Το μεροκάματο του τρόμου
virus.com.gr

Αντιμέτωποι με κάθε λογής κίνδυνο βρίσκονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές κατά τη διάρκεια της εφημερίας – και όχι μόνο – στα γενικά νοσοκομεία, καθώς καλούνται να χειριστούν όλο και μεγαλύτερο αριθμό ασθενών. Ορισμένοι από αυτούς τους ασθενείς, μάλιστα, υπό άλλες συνθήκες θα διακομίζονταν για περίθαλψη σε ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Το σοβαρό αυτό θέμα ξαναφέρνει στο «φως» η βίαιη επίθεση ενός ασθενούς στο προσωπικό του ΤΕΠ κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής εφημερίας, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ο ασθενής που βρισκόταν σε κατάσταση διέγερσης, επιτέθηκε βίαια στους γιατρούς και στους νοσηλευτές που προσπάθησαν να τον εξετάσουν, εκσφενδονίζοντας διάφορα αντικείμενα που υπήρχαν στον χώρο όπως μεταλλικές βάσεις στήριξης ορού. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας νευρολόγος, καθώς και μία γιατρός στην οποία κατάφερε δάγκωμα. Από τη μανία του δεν γλύτωσαν ούτε οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να βοηθήσουν.

Στον ασθενή ασκήθηκε αυτεπάγγελτα δίωξη, ωστόσο, καθώς κρίθηκε ότι χρήζει νοσηλείας, εισήχθη στη Νευρολογική κλινική, όπου παραμένει φρουρούμενος.

Σχολιάζοντας το θέμα στο ΑΠΕ, ο Διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε: «Η διοίκηση του νοσοκομείου θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το προσωπικό. Δεν είναι δυνατό να γίνονται στόχος επιθέσεων του οποιουδήποτε οι γιατροί, οι νοσηλευτές και τα άλλα μέλη του προσωπικού, είτε είναι ο επιτιθέμενος υπό την επήρεια φαρμάκων, είτε είναι σοβαρά ασθενής». Ο ίδιος δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο  το νοσοκομείο να παρασταθεί ως πολιτικός ενάγων στη δίκη του ασθενούς.

Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

Πηγή: virus.com.gr


Αλεξανδρούπολη: Ασθενής σε νοσοκομείο χτύπησε γιατρούς και προσωπικό
iefimerida.gr

Ασθενής στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης χτύπησε και δάγκωσε γιατρούς!
Φρουρούμενος νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (Π.Γ.Ν.Α.) ασθενής, ο οποίος επετέθη χθες βράδυ σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε αστυνομικούς οι οποίοι κλήθηκαν σε βοήθεια μετά το βίαιο ξέσπασμά του.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Αδαμίδης, χθες τα μεσάνυχτα διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) άνδρας σε κατάσταση διέγερσης, ενδεχομένως υπό την επήρεια φαρμάκων (δεν έχουν βγει ακόμη τα αποτελέσματα των σχετικών εξετάσεων) με αδυναμία επικοινωνίας στην ελληνική γλώσσα καθώς φέρεται να είναι υπήκοος Αλβανίας.

Στην προσπάθεια των γιατρών και νοσηλευτών να τον εξετάσουν, επετέθη βίαια εκσφενδονίζοντας προς αυτούς διάφορα αντικείμενα που υπήρχαν στον χώρο, όπως οι μεταλλικές βάσεις στήριξης ορού.
Από την επίθεση τραυματίστηκε νευρολόγος τον οποίο επιχείρησε να χτυπήσει στο κεφάλι, ευτυχώς ελαφρά καθώς πρόλαβε να αποκρούσει το αντικείμενο της επίθεσης και μία γιατρός στην οποία κατάφερε δάγκωμα.
Η βιαιότητα του συλληφθέντος πλέον ασθενούς, συνεχίστηκε και κατά των αστυνομικών που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην κλήση σε βοήθεια του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Η διοίκηση του νοσοκομείου θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το προσωπικό. Δεν είναι δυνατό να γίνονται στόχος επιθέσεων του οποιουδήποτε οι γιατροί, οι νοσηλευτές και τα άλλα μέλη του προσωπικού, είτε είναι ο επιτιθέμενος υπό την επήρεια φαρμάκων, είτε είναι σοβαρά ασθενής. Οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους και στη συντριπτική πλειοψηφία τους την κάνουν πάρα πολύ καλά και δεν μπορεί να κινδυνεύουν», επεσήμανε ο διοικητής του ΠΓΝΑ συμπληρώνοντας πως «το νοσοκομείο θα εξετάσει σοβαρά την περίπτωση να παρασταθεί ως πολιτικός ενάγων στη δίκη».

Όσον αφορά στην κατάσταση υγείας του δράστη, σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, «χρήζει νοσηλείας, οπότε του ασκήθηκε μεν αυτεπάγγελτα δίωξη, παραπέμπεται στο αυτόφωρο αλλά ταυτόχρονα νοσηλεύεται –φρουρούμενος πλέον- στη νευρολογική κλινική γιατί προέχει η αντιμετώπιση των όποιων θεμάτων υγείας του και έπεται η δικαστική διαδικασία».

Σημειώνεται πως στο ΠΓΝΑ υπάρχει επί 24ωρου παρουσία υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό η έντασή του όμως υπερέβαινε σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη τις αρμοδιότητές τους καθώς δεν έχουν δικαίωμα άσκησης βίας ή συλλήψεων.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοσιεύτηκε 19/8/2016

Πηγή: iefimerida.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews