ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/8/16

ΠΟΠ ΕΚΑΒ: Προβλήματα σε Χαλκιδική - Αιγίνιο - Ημαθία και κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων-Τραγική η κατάσταση του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη την χώρα, Βίντεο ΣΚΑΪ


Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews


Συνέντευξη ο Γ. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ Χρήστος Βεντούλης και ο Αν. Γραμματέας Ανέστης Κουκουρίκος στο ΣΚΑΪ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο δήμαρχος Δεσκάτης έγινε οδηγός ασθενοφόρου για να κάνει την διακομιδή ενός τραυματισμένου μοτοσικλετιστή

Στην Κεντρική Μακεδονία τα ασθενοφόρα για να κάνουν διακομιδές αλλάζουν τρείς νομούς μέχρι ο ασθενής να φτάσει στο νοσοκομείο. Ασθενοφόρο ξεκίνησε από την Βέροια για να πάει στο Αιγίνιο Πιερίας για να να διακομίσει περιστατικό στην Θεσσαλονίκη!!

Στην Χαλκιδική έχουμε διακομιδές σε καρότσες αγροτικών οχημάτων. Μόνο 4 ασθενοφόρα σε όλο τον νομό Χαλκιδικής! Και από τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν κενές βάρδιες!!

Δύσκολες οι διακομιδές από τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Κινδυνεύουν οι διασώστες!!

Δείτε την συνέντευξη σέρνοντας τον κέρσορα στο 1:04:00Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

6 σχόλια :

 1. Το σωματείο της Αθήνα λέει ότι είναι πλήρης η Πιερία, τώρα για Ημαθία... όταν γινόταν το υπηρεσιακό για να φύγουν μεταθέσεις προς Νάουσα, μπήκαν μέσα οι αρχισυνδικαλιστες και κάνανε κατάληψη στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η συνεδρίαση. Έτσι στερησαν από τους πολίτες μιας ολόκληρης πόλης το δικαίωμα να έχουν ασθενοφόρο. Ζητώ ο συνδικαλισμος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάπου μπερδεύεσαι αγαπητέ μου..
   Ελπίζω όχι σκόπιμα..

   Το σωματείο της Αθήνας εκλέγετε από τους συναδέλφους που είναι εγγεγραμμένοι ως μέλη του, για να υπερασπίζετε τα συμφέροντα τους.
   Σε καμιά περίπτωση δεν ενεργεί αυθαίρετα..
   Σε καμιά περίπτωση, δεν αντικαθιστά τα υπόλοιπα σωματεία του ΕΚΑΒ.
   Και φυσικά Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν αντικαθιστά την ΔΙΟΙΚΗΣΗ..

   Το εάν έχει λοιπόν επαρκές προσωπικό η Πιερία , η Ημαθία, η Νάουσα και όλα τα υπόλοιπα παραρτήματα , το γνωρίζει πρώτα η Διοίκηση και μετά το τοπικό Σωματείο της περιοχής.

   Εμείς σαν Σωματείο Αθηνών γνωρίζουμε τις δικές μας ελλείψεις, τις οποίες και εσύ ο ίδιος γνωρίζεις ότι είναι τρομακτικές..
   Κάτω από το πρίσμα λοιπόν των δικών μας ελλείψεων..
   Και δεδομένου ότι η διοίκηση δεν εφάρμοσε αξιοκρατικές διαδικασίες..
   Η Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων πήρε την απόφαση, η οποία και είναι βάση καταστατικού , δεσμευτική για το Δ.Σ. του σωματείου, να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (η οποία απόφαση σε πληροφορώ ότι πάρθηκε μέσα στο αμφιθέατρο με πλειοψηφία και με μόνο έναν αρνητικό ψήφο)

   Πολλοί από αυτούς που ψήφησαν θετικά ήταν συνάδελφοι οι οποίο ζητούν μετάθεση εδώ και χρόνια..

   Δεν ξέρω τι σου έχουν τάξει..
   Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω τα εξής:

   Γιατί η διοίκηση δεν επανέλαβε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο εφόσον είχε τόσο αγωνιά να καλύψει τις συγκεκριμένες περιοχές;
   Φοβήθηκε τους συνδικαλιστές που την άλλη ημέρα τιμώρησε με διώξεις;
   Δηλαδή δεν φοβήθηκε να τους διώξει , αλλά φοβήθηκε να επαναλάβει το Υπηρεσιακό;

   Γιατί εφόσον ήθελε τόσο πολύ η διοίκηση να ενισχύσει τις συγκεκριμένες περιοχές δεν μετακίνησε εσένα και κάποιους άλλους με απόφαση προέδρου την οποία και δεν μπορεί να μπλοκάρει το Σωματείο;

   Εφόσον η Αθήνα έχει τόσο πολύ πλεονάζων προσωπικό..
   Και κακώς το Σωματείο Διαμαρτυρήθηκε για τις μετακινήσεις που με Μη Αξιοκρατικά Κριτήρια ήθελε να κάνει η Διοίκηση.. μέσα στο καλοκαίρι.
   Γιατί έρχεται τώρα το ΚΕΛΠΝΟ και ανακοινώνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για 12 συμβασιούχους διασώστες στην Αττική;
   Εφόσον είμαστε τόσοι πολλοί γιατί θέλουν να μας φέρουν και άλλους;

   Καταλαβαίνεις αγαπητέ μου ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζεις..
   Σέβομαι το πρόβλημα σου αλλά οφείλεις να σεβαστείς και εσύ τα προβλήματα των υπολοίπων συναδέλφων σου..


   Αν ήθελε η διοίκηση να σε διώξει θα το είχε κάνει..
   Αν ήθελε η διοίκηση να ενισχύσει τους τομείς θα το είχε κάνει..
   Αν ήθελε η διοίκηση να φτιάξει τα πράγματα θα το είχε κάνει..
   Ας σταματήσουμε λοιπόν να διαλαλούμε ότι για όλα φταίει το σωματείο και ας κοιτάξουμε και εμείς λίγο την καμπούρα μας, γιατί δεν μπορεί.. κάπου φταίμε και εμείς..
   Όταν δεχόμαστε να μας χαϊδεύουν τα αυτιά και να μας εκμεταλλεύονται.. δεν φταίει κανείς άλλος παρά εμείς οι ίδιοι..

   Αξιοκρατία λοιπόν.. και σεβασμός στους συναδέλφους..
   Όχι να βγάζουμε το μάτι ο ένας του αλλουνού για το ποιος θα φύγει πρώτος..
   Και αυτοί που θα μείνουν πίσω τι θα γίνουν;

   Νέες Προσλήψεις ΤΩΡΑ..
   Η Μόνη Λύση..
   Να έρθουν όλες στην Αθήνα ώστε να μπορέσεις και εσύ και εγώ να πάμε κάποια στιγμή στον τόπο μας..

   Και εν κατακλείδι όταν μιλάμε για ενίσχυση.. να μιλάμε για πραγματική ενίσχυση..
   Και όχι για ανακάτεμα της τράπουλας και όποιον πάρει ο χάρος..

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ ελπίζω να είσαι συνάδελφος κανονικός, σε πληροφορώ ότι σταμάτησα να μπερδευομαι όταν έμαθα να περπαταω...οσο για το "σκοπιμα" ξέρεις ποιος είμαι και ότι δεν ανηκα και δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό χώρο. Δεν υπήρξα πολιτικός στρατιώτης κανενός, γι αυτό και είμαι αμεταθετος ενώ το 95% της σειράς μου βρίσκεται στον τόπο συμφερόντων του.
   Το σωματείο της Αθήνας τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε ως κύριο στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων αλλά το να κάνει πολιτικές και προσωπικές εξυπηρετησεις μέσω μεταθεσεων(τα δικά μας παιδιά). Παλαιότερα το σωματείο Αθηνών αντικαθιστουσε τη διοίκηση σε θέματα μεταθεσεων, μάλιστα ο πρόεδρος ρωτούσε τον αρχισυνδικαλιστη του σωματείου αν του επιτρέπει να διώξει μετάθεση. Έχω προσωπική εμπειρία και ΑΠΟΔΕΊΞΕΙΣ!!! Η αλήθεια είναι ότι η Αθήνα έχει ελληψεις αλλά παρ' όλα αυτά εξυπηρετεί τα περιστατικά έστω και με καθυστέρηση.Σε αντίθεση η Νάουσα είναι μια ολόκληρη πόλη χωρίς ασθενοφόρο. Νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις ότι είναι μεγέθη μη συγκρισιμα βάση απλής λογικής.
   Όσον αφορά την λεγόμενη "Γενική συνέλευση", για πες μας πόσα μέλη έχει εγγεγραμμένα το σωματείο και πόσα ήταν στην γενική συνέλευση ώστε να έχει απαρτεια και να είναι το αποτέλεσμα δεσμευτικο???
   Όσο για το ταξιμο να είσαι σίγουρος ότι δεν μου έχει τάξει κάνεις τίποτα. Όταν πρωτοδιοριστηκα μου ταζανε οι συνδικαλιστες και οι παρασυνδικαλιστες όπως και όλους εκείνα τα χρόνια. Τελικά εξυπηρετησαν τον κομματικό τους στρατό και να μην πω τι άλλο... πιστεύω πως τα ξέρεις το ίδιο καλά με εμένα.
   Επίσης γνωρίζεις ότι αν εδιωχνε η διοίκηση άτομα με εντολή προέδρου θα έπεφτε το σωματείο να κατασπαραξει τον πρόεδρο και θα τον κατηγορουσε για αδιαφανεις διαδικασίες και πολιτικές εξυπηρετησεις.
   Για την κατάντια της Αθήνας καλό είναι να ανατρεξουμε σε παλαιότερες διοίκησεις του ΕΚΑΒ και του σωματείου της Αθήνας, που εσπρωχνε σωρειδον μεταθέσεις ημετερων.
   Στο μόνο που φταίω είναι το ότι δεν είχα πολιτικό μέσω ή κάτι άλλο... για να φύγω. Αλλά και να το είχα δεν θα το χρησιμοποιουσα, έχω μάθει από το σπίτι μου να τιμαω τα παντελόνια μου και να περπαταω ίσια. Αρκετούς σκυφτους έχουμε...
   Ο κομπος έχει σπάσει το χτενι, οικογένειες έχουν υποφέρει και έχουν διαλυθεί και αυτοί που τα προξενισαν όλα περνάνε καλά. Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν και πληρώνουμε το τίμημα των πράξεων μας. Καλό είναι να προσέχουμε τι κάνουμε και ίδιος οι σαπιοι.

   Διαγραφή
 2. Φοβερη η λυση που προτεινες xbillis. Ολες οι προσληψεις Αθηνα; Με λιγα λογια μονο οι συναδελφοι στην Αθηνα δικαιουνται μεταθεση. Για ολους τους υπολοιπους δεν αξιζει να ασχοληθειτε παρατηστε τους στα νησια μια ζωη. Το σκεφτηκες μονος σου ή μαζευτηκατε ολοι στην Αθηνα και το αποφασισατε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο διάλογος υπάρχει για να βρίσκουμε την βέλτιστη λύση.
   Εσύ τι ακριβώς προτείνεις;
   Σε ακούω!

   Διαγραφή
 3. προτεινω να δημοσιευτουν οι θεσεις που απαιτουν αμεση καλυψη,να γινει εκδηλωση ενδιαφεροντος για μεταθεσεις,να γινουν οι μεταθεσεις με απολυτη διαφανια και επειτα να βγει η προκυρηξη με τις θεσεις που εμειναν ακαλυπτες.θεωρω οτι ειναι πιο δικαιο απο το να βγουν ολες οι θεσεις Αθηνα και να εχουν δικαιωμα μονο οι συναδελφοι της αθηνας να παρουν μεταθεση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews