ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/8/16

Ερώτηση Ηγουμενίδη για τους νέους τομείς του ΕΚΑΒ στην Κρήτη


Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Θα συζητηθεί σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη σχετικά με τη δημιουργία νέων τομέων ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. Ο Νίκος Ηγουμενίδης θα αναφερθεί σε θέματα Υγείας του Νομού Ηρακλείου και της Κρήτης. Την ερώτηση θα απαντήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του Υπουργείου Υγείας και του προγραμματισμένου σχεδιασμού της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (υπ’ αριθ. 9660/21-7-2015 έγγραφο της 7ης ΥΠΕ)  έχει δρομολογηθεί η δημιουργία νέων τομέων ΕΚΑΒ στη Κρήτη. Ο σχετικός σχεδιασμός ακολουθεί τις σημερινές και τις επικείμενες αλλαγές στην κατανομή του πληθυσμού, τα οικιστικά κριτήρια, το υφιστάμενο και υπό κατασκευή οδικό δίκτυο του νησιού αλλά και την αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη, αξιοποιώντας τη μόνη ασφαλή μέθοδο σχεδιασμού και το μόνο ακριβές και διαθέσιμο επιστημονικό εργαλείο, δηλαδή το Χάρτη Υγείας της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, στο Νομό Ηρακλείου έχει σχεδιαστεί η δημιουργία ενός νέου Τομέα ΕΚΑΒ στη θέση «Μάρθα», του Δ. Βιάννου, ο οποίος θα εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης των Κ.Υ. Άνω Βιάννου, Αρχανών-Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος. Στο Νομό Χανίων προβλέπεται η δημιουργία μόνιμου Τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή «Καβρός» που θα εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά που παρουσιάζονται στην περιοχή ευθύνης του Κ.Υ. Βάμου του Δ. Αποκορώνου και ενός μόνιμου Τομέα στην Πλατανιά Χανίων, που θα εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης των Κ.Υ. Κισσάμου και Κ.Υ. Κανδάνου, του Δ. Πλατανιά Χανίων. Τέλος, στο Νομό Ρεθύμνου προβλέπεται η δημιουργία ενός νέου Τομέα ΕΚΑΒ στη θέση «Παλέ» του Δ. Αγ. Βασιλείου που θα εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά που παρουσιάζονται στις περιοχές Πλακιάς, Σπήλι και Αγία Φωτεινή περιοχή ευθύνης των Κ.Υ. Σπηλίου και Κ.Υ. Αγίας Φωτεινής, του Δ. Αγίου Βασιλείου και του Δήμου Αμαρίου αντίστοιχα.

Επειδή ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης μας είναι η οικοδόμηση ενός δημόσιου και δωρεάν Συστήματος Υγείας ισότιμης πρόσβασης και καθολικής κάλυψης του λαού μας.
Επειδή η ενίσχυση του ΕΚΑΒ είναι η αιχμή του δόρατος για τη προνοσοκομειακή φροντίδα για τη κάλυψη των νησιωτικών περιφερειών και των ορεινών περιοχών.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Ποιες ενέργειες έχουν σήμερα πραγματοποιηθεί και προγραμματιστεί ανά νομό της Κρήτης σχετικά με τον παραπάνω σχεδιασμό;
2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των νέων Τομέων ΕΚΑΒ;

O ερωτών βουλευτής
Νικόλαος Ηγουμενίδης

Πηγή: ekriti.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews