ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/8/16

Ένα ακόμη ασθενοφόρο στο ΚΥ Βιάννου - Δρομολογείται η ίδρυση βάσης του ΕΚΑΒ


Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Παραδόθηκε σήμερα Πέμπτη 11-08-2016 από το ΕΚΑΒ Κρήτης στη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με την έγκριση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, ένα ασθενοφόρο όχημα από τον υπάρχοντα στόλο του ΕΚΑΒ Κρήτης, το οποίο θα μεταφερθεί άμεσα και θα σταθμεύσει μόνιμα στο Κ.Υ. Άνω Βιάννου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εφεδρικό για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ., ως αμεσότερος τρόπος κάλυψης της περιοχής.

Το ασθενοφόρο θα λειτουργεί με το προσωπικό του Κ.Υ. για τον εκμηδενισμό καθυστερήσεων σε περιπτώσεις βλάβης του ήδη υπάρχοντος ασθενοφόρου, όπως είχε αποφασιστεί στη συνάντηση της Διοίκησης 7ης ΥΠΕ Κρήτης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Νίκο Γιαννακουδάκη και το Δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη.

Στο μεταξύ, δρομολογείται η ίδρυση βάσης του ΕΚΑΒ εντός του Κ.Υ. Άνω Βιάννου με ένα ασθενοφόρο και προσωπικό του ΕΚΑΒ, προκειμένου να υπάρχει κάλυψη επί 24ώρου, όλες τις μέρες της εβδομάδας και για όλα τα περιστατικά που απαιτούν άμεση διακομιδή, της περιοχής του νότιου Ηρακλείου, που επίσης είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση της Διοίκησης 7ης ΥΠΕ Κρήτης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Νίκο Γιαννακουδάκη και το Δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη.

Τους τελευταίους μήνες υλοποιείται μια τεράστια προσπάθεια σταθεροποίησης του συστήματος υγείας  στο πλαίσιο της κεντρικής  πολιτικής επιλογής στήριξης του δημόσιου χαρακτήρα του.  Αυτή εκφράζεται με τις 186 προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων οχημάτων (25 για την Κρήτη) και το μεγάλο αριθμό προσλήψεων στο ΕΣΥ, πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια.

Ειδικότερα για το Κ.Υ. Άνω Βιάννου αναμένεται η πρόσληψη μέχρι το Σεπτέμβριο  ενός (1) επικουρικού με ειδικότητα πληρώματος ασθενοφόρου, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα εγκρίνεται η προκήρυξη ενός (1) μόνιμου καθώς και άλλων επτά (7) ατόμων με την ίδια ειδικότητα για όλα τα Κ.Υ. της Κρήτης καθώς και η παραχώρηση από το ΕΚΑΒ άλλων 5 ασθενοφόρων σε Κ.Υ. που δε διαθέτουν ασθενοφόρο ή αυτό που διαθέτουν είναι προβληματικό.

Με αυτό τον τρόπο επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα κάλυψης με ασθενοφόρο του νότιου Ηρακλείου με δραματικές πολλές φορές συνέπειες. Η ειλικρινής και γόνιμη συνεργασία ΕΚΑΒ-ΔΥΠΕ-Υπουργείου Υγείας-Τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση. 

Πηγή: flashnews.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Παλια λεγαμε Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα τωρα θα λεμε Ελλαδα δεν ειναι μονο η Κρητη.Ολα εχουν ενα οριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews