ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/8/16

ΕΣΚΕ ΕΚΑΒ: Τα ερασιτεχνικά επικοινωνιακά παιχνίδια της διοίκησης του ΕΚΑΒ εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού


ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

31-8-2016


Τα ερασιτεχνικά επικοινωνιακά παιχνίδια της διοίκησης του ΕΚΑΒ εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού

Οι ερασιτεχνικοί πειραματισμοί των μαθητευόμενων μάγων της διοίκησης του ΕΚΑΒ και των παρατρεχάμενων συμβούλων τους (πρώην συνδικαλιστών και παραταξιακών γυρολόγων για μια θέση υπευθύνου ανά την επικράτεια)  στις πλάτες των εργαζομένων και των πολιτών της χώρας, συνεχίζεται.
Το νέο ύφος και ήθος (αναίδεια, αυθάδεια, τρομοκρατία, απειλές, εκβιασμοί) είναι το κύριο στοιχείο τους. Χωρίς καμία ντροπή κοιτάζουν μόνο το κομματικό τους συμφέρον και την εδραίωση τους στα συνδικαλιστικά δρώμενα του ΕΚΑΒ προσπαθώντας να διχάσουν τους εργαζόμενους και κάθε συνδικαλιστικό όργανο-σωματείο που δεν υπακούει στις εντολές του αντιπρόεδρου Μ. Μυλωνά και των παρατρεχάμενων συμβούλων του.
Το παράδοξο αλλά και συνάμα επικίνδυνο είναι ότι θεωρούν τους εαυτούς τους αυθεντικούς εκφραστές του λαού, υπεράνω κάθε κριτικής και πιστεύουν πως όλες οι πράξεις τους εξαγνίζονται μόνο και μόνο επειδή φορούν, δήθεν, το φωτοστέφανο της αριστεράς, ξεχνώντας επιδεικτικά το παρελθόν τους.

Μην πιστεύετε αυτούς που πάντα ρίχνουν τις ευθύνες για ότι κακό υπάρχει στο κακό παρελθόν των άλλων και δεν αναλαμβάνουν ποτέ τις δικές τους ευθύνες.

Αντί να κάνουν σκληρή αυτοκριτική για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το ΕΚΑΒ, το οποίο διοικούν ενάμισι έτος, αν δεν το έχουν καταλάβει, κατηγορούν για την σημερινή κατάντια την αντιπολίτευση, τους μη υποστηρικτές τους, αλλά και όλους τους συνδικαλιστές!! Στην αγωνιά τους να παρουσιάσουν «έργο», καθώς μέχρι σήμερα δεν ασκούν διοίκηση στο ΕΚΑΒ αλλά κάνουν μόνο πολιτική, και αυτή κακή, για να στηρίξουν το κόμμα που τους ανέδειξε και την κυβέρνηση.
Καταφεύγουν έτσι, σε ένα επικοινωνιακό μπαράζ εξαγγελιών- ψηφοθηρικού σκοπού παιχνίδι, το οποίο δημιουργεί θετικές εντυπώσεις, για την κοινή γνώμη, αδιαφορώντας επιδεικτικά για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ξεχνώντας ότι κύριος σκοπός του ΕΚΑΒ είναι η παροχή υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.
Στόχος τους από την μία είναι η δημιουργία «έργου» για να στηρίξουν τον υπουργό Πολάκη  και την σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τον οποίο έχουν εντολή να προχωρήσουν σε «ρήξη» με τους κακούς συνδικαλιστές που δεν είναι του κόμματος (λόγια του αντιπροέδρου Μ. Μυλωνά), εν όψει ανασχηματισμού της κυβέρνησης και από την άλλη, η δημιουργία κλίματος για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους που επιθυμούν να μετακινηθούν στον τόπο συμφερόντων τους, εν όψει εκλογών στο Υ.Σ. του ΕΚΑΒ τον Νοέμβριο. Το «τάξιμο» από την διοίκηση και τους παρατρεχάμενους γυρολόγους έχει ήδη αρχίσει!
Από την μία κοροϊδεύουν τους αιτούντες μετάθεσης στους τόπους συμφερόντων τους (με τόσους Τομείς που ανοίγουν… θα έρθει και η σειρά μου να φύγω…) και από την άλλη κοροϊδεύουν τις τοπικές κοινωνίες!
Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που δεν κάνουν δεκτή την πρόταση της Ομοσπονδίας (ΠΟΠ ΕΚΑΒ) αλλά και του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ για την έκδοση προεδρικού διατάγματος κανονισμού μεταθέσεων. Όπως καταργήσανε στην πράξη καθώς δεν εφαρμόζουν την απόφαση για την μοριοδότηση κριτηρίων μετακινήσεων.

Αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ με ίδρυση νέων Τομέων-Βάσεων χωρίς κανένα σχεδιασμό!
Η περιβόητη αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, για αυτούς, είναι η ίδρυση νέων Τομέων-Βάσων του ΕΚΑΒ στην Κρήτη και στην Θεσσαλία (μέχρι σήμερα..) χωρίς κανένα σχεδιασμό. Στην υποδειγματική λειτουργία μέχρι σήμερα των δύο αυτών Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ, τα οποία πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ - 1 ασθενοφόρο ανά 25.000 κατοίκους, βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να παρουσιάσουν έργο, εγκαινιάζοντας νέες Βάσεις ΕΚΑΒ χωρίς όμως προσωπικό, τις οποίες «βαπτίζουν» Τομείς και καλούν τον υπουργό να τις εγκαινιάσει και να φωτογραφηθούν μαζί του. Αντί να στελεχώσουν τους υπάρχοντες, τις ελλείψεις των οποίων θα αναδείξουμε με στοιχεία, προχωράνε σε ίδρυση νέων για την δημιουργία εντυπώσεων.

Παραθέτουμε στοιχεία της αναδιοργάνωσης:

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΕΚΑΒ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΤΟΜΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ΤΟΜΕΑΣ ΜΟΙΡΩΝ)
Κ.Υ. Βιάννου-Βάση ΕΚΑΒ Βιάννου
Ιδρύεται Βάση του ΕΚΑΒ στην Βιάννο. Το ΕΚΑΒ θα καλύπτει τις κενές βάρδιες στο Κ.Υ. Βιάννου στο οποίο υπηρετούν 3 οδηγοί. Τα ασθενοφόρα θα φεύγουν από τον Τομέα Ηρακλείου, πράγμα που ήδη γίνεται καθώς όταν δεν υπάρχει ασθενοφόρο στο Κ.Υ. καλύπτει το ΕΚΑΒ. Καμία μετακίνηση υπαλλήλου δεν μπορεί να γίνει σε Βάση. Οι τρείς οδηγοί θα συνεχίζουν να διακομίζουν περιστατικά με συνοδεία προσωπικού από το Κ.Υ.
Συμπέρασμα: Για να στελεχωθεί σε 24ωρη βάση η νέα Βάση χρειάζονται 8 διασώστες από τον Τομέα Ηρακλείου. Ήδη μετακινούνται σε καθημερινή βάση για την κάλυψη του Τομέα Σητείας 4 ακόμη διασώστες.

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ-ΕΚΑΒ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΤΟΜΕΑΣ ΧΑΝΙΩΝ)
Τομέας ΕΚΑΒ Αποκορώνου
Ιδρύεται Τομέας Αποκορώνου-Σφακίων στον Καβρό χωρίς κανέναν υπάλληλο του ΕΚΑΒ!. Ένας Τομέας σε δύο δήμους! Το χειμώνα το ασθενοφόρο θα σταθμεύει στις Βρύσες στον Δήμο Σφακίων και το καλοκαίρι θα σταθμεύει στον Καβρό στον Δήμο Αποκόρωνα. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούνται και οι δύο δήμαρχοι! Καμία μετακίνηση υπαλλήλου του ΕΚΑΒ δεν έγινε στον νέο Τομέα. Όλες οι βάρδιες μέχρι σήμερα καλύπτονται από ασθενοφόρα των Τομέων Χανίων και Ρεθύμνου.
Συμπέρασμα: Για να στελεχωθεί σε 24ωρη βάση ο νέος Τομέας χρειάζονται 11 διασώστες. Στην προκήρυξη των 100 θέσεων (άγνωστο πότε θα υλοποιηθεί) υπάρχουν μόνο 3 διασώστες για τον ήδη αποδυναμωμένο Τομέα Χανίων.

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΕΚΑΒ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και ΤΟΜΕΑΣ ΣΟΦΑΔΩΝ)
Βάση ΕΚΑΒ Μουζακίου
Εξαγγέλλεται και εγκαινιάζεται Βάση του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. στο Μουζάκι. Τα ασθενοφόρα θα φεύγουν από τον Τομέα Καρδίτσας, πράγμα το οποίο ήδη γίνεται σε καθημερινή βάση καθώς στο Κ.Υ. υπηρετεί 1 οδηγός. Καμία μετακίνηση υπαλλήλου δεν μπορεί να γίνει σε Βάση.

Βάση ΕΚΑΒ Παλαμά
Εξαγγέλλεται Βάση του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. στο Παλαμά στο οποίο σήμερα υπηρετεί 1 οδηγός. Ο δήμαρχος Παλαμά εκφράζει τις ευχαριστίες του στον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ!! Καμία αναφορά για την στελέχωση της Βάσης. Το προφανές βέβαια είναι, η κάλυψη της, με καθημερινές μετακινήσεις από τον Τομέα ΕΚΑΒ Καρδίτσας. Ο αναπληρωτής υπουργός θα εγκαινιάσει τον νέο Τομέα (όπως αναφέρεται η Βάση) τον Σεπτέμβριο!!
Σημειώνεται ότι στον Τομέα ΕΚΑΒ Σοφάδων σήμερα υπηρετούν 4 διασώστες αντί για 11 διασώστες για να υπάρχει συνεχή 24ωρη κάλυψη. Οι κενές βάρδιες καλύπτονται από τον Τομέα Καρδίτσας.
Συμπέρασμα: Για να στελεχωθούν σε 24ωρη βάση οι δύο νέες Βάσεις και ο Τομέας Σοφάδων απαιτούνται τουλάχιστον 27 διασώστες. Αφού δεν θα γίνουν προσλήψεις (δεν υπάρχει καμία θέση στην κατανομή των 100 θέσεων) αλλά ούτε μεταθέσεις, σύμφωνα με την διοίκηση καθώς θεωρεί τον νομό υπερστελεχωμένο (λόγια του αντιπροέδρου Μ. Μυλωνά), θα μετακινούνται οι διασώστες από τον Τομέα ΕΚΑΒ Καρδίτσας (που σημαίνει ότι θα μείνει ακάλυπτη η πόλη της Καρδίτσας) ή θα στελεχωθούν τα ασθενοφόρα με οδηγούς ΟΤΑ και Πυροσβεστικού Σώματος.

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΕΚΑΒ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΤΟΜΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ και ΤΟΜΕΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ)
Βάση ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα
Εξαγγέλλεται Βάση του ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα. Στο Κ.Υ. υπάρχει 1 διασώστης του ΕΚΑΒ και κανένας οδηγός. Οι κενές βάρδιες σήμερα καλύπτονται από το ΕΚΑΒ Λάρισας.

Βάση ΕΚΑΒ στην Αγιά
Εξαγγέλλεται Βάση του ΕΚΑΒ στην Αγιά. Στο Κ.Υ. δεν υπάρχει κανένας οδηγός. Οι κενές βάρδιες σήμερα καλύπτονται από το ΕΚΑΒ Λάρισας. 
Συμπέρασμα: Για να στελεχωθούν σε 24ωρη βάση οι δύο νέες Βάσεις απαιτούνται τουλάχιστον 21 διασώστες οι οποίοι θα μετακινούνται από τον Τομέα ΕΚΑΒ Λάρισας.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ
Για να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν σε προσωπικό βασίζονται στην εφαρμογή της επικίνδυνης για την δημόσια υγεία «μαγικής συνταγής» στελέχωσης των Κ.Υ. και Τομέων ΕΚΑΒ με ανειδίκευτο προσωπικό, το οποίο δεν ανήκει καν στον οργανισμό, δηλαδή την στελέχωση των ασθενοφόρων με οδηγούς ΟΤΑ και Πυροσβεστικού Σώματος. 
Σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάστηκε και το φαινόμενο διακομιδών με ένα (1) μόνο πλήρωμα κατόπιν εντολής του υπευθύνου Τομέα.  Είμαστε σε «πόλεμο» είναι η γνωστή ατάκα και σε κάθε «πόλεμο» επιτρέπονται όλα!. Άραγε το επόμενο βήμα θα είναι η περιβόητη «διοικητική αναδιάρθρωση» του ΕΚΑΒ δηλαδή η διάλυση και ο διαμελισμός μας στις περιφέρειες και στους δήμους;
Βγάλε και συ δήμαρχε ένα ασθενοφόρο για τους δημότες σου… Μπορείς… Αρκεί μια 6ωρη εκπαίδευση και ένα ασθενοφόρο όχημα…

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
Αντί να απολογηθούνε για τα 96 ασθενοφόρα για τα οποία δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες και τα έχασαν, πραγματοποιούν τελετές παραλαβής-παράδοσης για τα 90 που είχαν κατακυρωθεί από το τέλος του 2014!
Πρόσφορο έδαφος για να παρουσιάσουν «έργο» βρήκαν και με τα 90 ασθενοφόρα του διαγωνισμού (σύνολο 186)  ο οποίος έτρεχε από τον Ιούλιο του 2013. Κατάφεραν να χάσουνε τις προθεσμίες για τα υπόλοιπα 96 ασθενοφόρα και αντί να απολογηθούνε για έναν διαγωνισμό που δεν ολοκλήρωσαν με δικιά τους ευθύνη, καθώς αυτοί διαχειρίστηκαν την δικαστική εμπλοκή για τα 96 χαμένα, πανηγυρίζουν οργανώνοντας τελετές παραλαβής-παράδοσης στις 8 περιφέρειες για τις οποίες ολοκληρώθηκε.
Στις υπόλοιπες 5 περιφέρειες (Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας) στις οποίες κατοικεί το 70% του πληθυσμού και εργάζεται το 70% των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ για τις οποίες δεν κατέστη εφικτή η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και θα συνεχίζουμε να επιχειρούμε με οχήματα των 900.000 χλμ,  μεταφέρανε την διαδικασία με επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ακόμη. Στην καλύτερη περίπτωση απαιτούνται τουλάχιστον δύο έτη για την παράδοση τους.
Αναρωτήθηκε κάποιος από τους λεγόμενους αυτοαποκαλούμενους «στρατηγούς» με ποια οχήματα (δεν υπάρχει κανένα εφεδρικό εδώ και μήνες) και ποιούς διασώστες (η συνολική δύναμη δεν καλύπτει τις υπάρχουσες ανάγκες) θα γίνει η «άμεση συμμετοχή και ο συντονισμός για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε περιπτώσεις μαζικών ατυχημάτων ή καταστροφών»  που αποτελεί σκοπό του ΕΚΑΒ;

Αυτές δεν είναι θετικές και πρακτικές παρεμβάσεις ουσίας (όπως έχουν το θράσος να αυτοπροβάλλονται)  αλλά κακή και επικίνδυνη διαχείριση ενός οργανισμού σε βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών του με σοβαρές επιπτώσεις στους πολίτες, στο βωμό του πολιτικού συμφέροντος και της καρέκλας εξουσίας από το ένα γραφείο στο άλλο!

Η ανάπτυξη του ΕΚΑΒ, κύριοι της διοίκησης και παρατρεχάμενοι αυτής, γίνεται με προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής, κλίματος συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους και ορθή διαχείριση των επιχορηγήσεων που λαμβάνονται από το υπουργείο. Η αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ που επικαλείστε εσείς δεν είναι πραγματική. Είναι εικονική και κρατάει όσο οι τελετές των εγκαινίων!

Κύριοι της διοίκησης που είστε περαστικοί από το ΕΚΑΒ: Το ΕΚΑΒ ανήκει στον ελληνικό λαό και υπηρετεί την κοινωνία. Δεν θα δεχθούμε καμία ανοχή στα μικροκομματικά σας συμφέροντα και στις προσωπικές σας στρατηγικές που υποθάλπουν το παρόν και το μέλλον του οργανισμού!Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Πηγή: Facebook ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews