ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/8/16

Πρόεδρος Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Λάρισας: «Απαραίτητη η λειτουργία τομέα ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα»

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews
Το τελευταίο τροχαίο ατύχημα που συνέβη στον περιφερειακό κόμβο των Φαρσάλων ήρθε να αναδείξει για άλλη μια φορά την έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρων ώστε να λειτουργήσει σε  24ωρη βάση το ασθενοφόρο των Φαρσάλων.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος των Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Λάρισας κ. Γιώργος Μπιρσίμης υποστήριξε τα εξής:
«Τα προβλήματά μας είναι τραγικά, είναι καθημερινότητα για μας, είναι διαχρονικά, δεν έχουν χρώμα., είμαστε «χρήσιμοι» και όχι «αρεστοί», γινόμαστε ενοχλητικοί, δεν έχουμε προσωπικές αντιπαραθέσεις, θέλουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα.
Όταν έχουμε πολυτραυματίες στο πεζοδρόμιο στα Φάρσαλα χρειάζεται πολύ ώρα να έρθει ασθενοφόρο από τη Λάρισα γιατί δεν έχει ικανό αριθμό πληρωμάτων για να καλύψει τις βάρδιες του νέου ασθενοφόρου.
Χθες έγινε τροχαίο έξω από την πόλη των Φαρσάλων, λειτούργησαν καλά τα πράγματα, τη ώρα του τροχαίου ήταν παρόν στο συμβάν ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, καλέσανε οδηγό εκτός βάρδιας του κέντρου υγείας, χρειάστηκε να κινηθεί η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και άλλα δύο ασθενοφόρα.
Μόνο η επαρχία της Ελασσόνας καλύπτεται σε 24ωρη βάση με πληρώματα εμείς είμαστε πιο απομονωμένοι από τις άλλες επαρχίες της Λάρισας, έχουμε κακό οδικό άξονα, έχουμε μεγάλο όγκο οχημάτων, είναι απαραίτητη η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα.
Εμείς ζητάμε τα αυτονόητα, να γίνει σταθμός ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα. Είναι πρόβλημα όλης της κοινωνίας, όταν πέφτουν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας η κοινωνική ανισότητα μεγαλώνει, αυτοί που έχουν ανάγκη να πάνε σε δημόσιο σύστημα είναι οι μη έχοντες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι».
Συντάκτης Ευάγγελος Μητρούσιας
πηγήwww.ert.gr


Δημιουργείται σταθμός του ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα – Στη Λάρισα την Τρίτη ο υποδιοικητής του ΕΚΑΒ
 22 Αυγούστου 2016, 16:34

Στη Λάρισα θα βρίσκεται αύριο ο υποδιοικητής του ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδης Μυλωνάς ο οποίος θα συναντηθεί με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου.
Μεταξύ άλλων, κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, ο κ. Μυλωνάς αναμένεται να ανακοινώσει τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews