ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/8/16

Δελτίο τύπου-Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ: Επικοινωνιακές κορώνες ο «πόλεμος» των Υπουργών Υγείας κατά των εργολάβων


Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την εκδικητική και άνευ αιτιολόγησης απόλυση στην οποία προέβη η εργολαβική εταιρεία «Αριάνθη» σε εργαζόμενο της καθαριότητας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», την Πέμπτη 18/8/2016.

Οι εργολάβοι απολύουν και Διοικητές «εκλεκτοί» του κ. Πολάκη «νίπτουν τας χείρας τους»Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την εκδικητική και άνευ αιτιολόγησης απόλυση στην οποία προέβη η εργολαβική εταιρεία «Αριάνθη» σε εργαζόμενο της καθαριότητας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», την Πέμπτη 18/8/2016.
Καταγγέλλει επίσης τη στάση του Διοικητή του Νοσοκομείου ο οποίος , σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΚΑ, προκειμένου να παρέμβει στην εργολαβική εταιρεία για ανάκληση της απόλυσης, αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρέμβαση.
Ο κος Διοικητής ισχυρίστηκε μάλιστα «αναρμόδιος» να παρέμβει στην εταιρεία, αποποιούμενος έτσι ακόμα και το θεσμικό αλλά και τον πολιτικό του ρόλο αφού ο ίδιος είναι τοποθετημένος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Με τη στάση του αυτή, ο κος Διοικητής «κλείνει» αντικειμενικά το μάτι στην ασυδοσία, τον εργασιακό μεσαίωνα και στην τρομοκράτηση των εργαζομένων από τους εργολάβους. Οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, άραγε, τον καλύπτουν;
Συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ επικοινώνησαν με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου από την πρώτη στιγμή της απόλυσης και τους ενημέρωσαν, ζητώντας ταυτόχρονα συνάντηση με τους υπουργούς.
Από πλευράς του υπουργείου τηρείται «σιγή ιχθύος».
Η ΠΟΕΔΗΝ αναμένει την απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας στο αίτημα συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ για συνάντηση των συνδικάτων (ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ-ΕΚΑ) με τους υπουργούς, με σκοπό την παρέμβασή τους για την ανάκληση της απόλυσης.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να παρέμβει ώστε να ανακληθεί η απόφαση της εταιρείας.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι ευθύνες για την ασυδοσία των εργολάβων θα βαρύνουν τους κους Υπουργούς και τα «μεγάλα λόγια» του κου Πολάκη για τον «πόλεμο» κατά των εργολάβων που «πίνουν το αίμα των εργαζομένων» δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά επικοινωνιακές κορώνες.
Η ΠΟΕΔΗΝ απαιτεί άμεσα την εκδίωξη των εργολάβων από τα Νοσοκομεία, τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, την σύσταση οργανικών θέσεων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες και την κάλυψή τους με μόνιμο προσωπικό.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ     ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.grΟι εργολάβοι απολύουν και Διοικητές «εκλεκτοί» του κ. Πολάκη «νίπτουν τας χείρας τους»
ygeionomikoi.gr

Σε αναιτιολόγητη και εκδικητική απόλυση εργαζόμενου στον τομέα της καθαριότητας προχώρησε η εργολαβική εταιρεία «Αριάνθη» στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»  προκειμένου να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας.

Σήμερα το πρωί αρνήθηκε στον εργαζόμενο - ο οποίος επέστρεψε από την κανονική του άδεια- να αναλάβει εργασία ενώ την ίδια ώρα είχε «φροντίσει» να τον αντικαταστήσει με άλλον εργαζόμενο. Αρνήθηκε μάλιστα να αιτιολογήσει την απόλυση σε εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ και του ΕΚΑ, που έκαναν παρέμβαση στην εκπρόσωπο της εταιρείας  στο Νοσοκομείο.

Εκπρόσωποι του τοπικού Σωματείου, της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας έκαναν παρέμβαση στο Διοικητή του Νοσοκομείου ζητώντας του να παρέμβει στην εργολαβική εταιρεία ώστε να ανακληθεί η απόλυση και να απαιτήσει να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλλει η «Αριάνθη».

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου κος Λυριντζής, που έχει διοριστεί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αρνήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία.

Στις αιτιάσεις των συνδικαλιστών ότι ο θεσμικός του ρόλος επιβάλλει την παρέμβασή του για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ο κος Διοικητής επέμεινε μέχρι τέλους στην «ουδετερότητά του» λέγοντας ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να υπάρχει καθημερινά στο Νοσοκομείο ο αριθμός των εργαζομένων που έχει συμφωνηθεί με την εταιρεία.

Στην ουσία, με αυτή του τη στάση ο διορισμένος Διοικητής ανέχεται το κλίμα τρομοκρατίας και ασυδοσίας που επιχειρεί να επιβάλλει  η εργολαβική εταιρεία μέσα στο Νοσοκομείο που ο ίδιος ηγείται.

Καταγγελία για το θέμα καθώς και για μη καταβολή του επιδόματος αδείας, έγινε στην επιθεώρηση εργασίας από τον εργαζόμενο, παρουσία εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν από την ΑΔΕΔΥ, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και ζητήθηκε αυθημερόν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας για την άμεση ανάκληση της απόλυσης. Ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, πήρε τη διαβεβαίωση ότι θα ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία και στη συνέχεια θα ενημερωθεί η ΑΔΕΔΥ για την δυνατότητα της συνάντησης.

Μέχρι αυτή την ώρα…  απόγευμα Πέμπτης παρά το γεγονός ότι το αίτημα για συνάντηση από την ΑΔΕΔΥ έχει τεθεί από το πρωί «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» και από τη μεριά του Υπουργείου!

Μπορεί ο κ. Πολάκης να δηλώνει πολέμιος και «διώκτης» των εργολάβων όμως οι διορισμένοι από αυτόν Διοικητές είτε δεν έχουν αντίστοιχες εντολές είτε ίσως γνωρίζουν καλύτερα ότι η μνημονιακή γραμμή που ανέλαβαν να υλοποιήσουν είναι διαφορετική και την υλοποιούν κατά γράμμα.

Αυτή την ώρα η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας έστω και για την «τιμή των όπλων» καλείται να παρέμβει και να:

- επιβάλλει την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του εργαζόμενου και το σταμάτημα του κλίματος τρομοκρατίας

-     να «επαναφέρει στην τάξη» το Διοικητή του Νοσοκομείου «Σωτηρία» που λειτουργεί ως Πόντιος Πιλάτος

Το λέμε αυτό γιατί σε αντίθετη περίπτωση ο πόλεμος που υποτίθεται ότι έχει κηρύξει κατά των εργολάβων φαίνεται καθαρά ότι γίνεται με άσφαιρα πυρά.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου 2016


Πηγή: ygeionomikoi.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews