ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/8/16

Tο «μαρτύριο» των Καλαβρύτων-Γιατί πρέπει άμεσα το ΕΚΑΒ να δώσει λύση με τα πληρώματα των ασθενοφόρων


Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Tο «μαρτύριο» των Καλαβρύτων-Γιατί πρέπει άμεσα το ΕΚΑΒ να δώσει λύση με τους οδηγούς των ασθενοφόρων
gnomip.gr

H πρόσφατη περιπέτεια του γνωστού Καλαβρυτινού Γιώργου Τσενέ και η οδύσσεια του, μέχρι να βρεθεί ασθενοφόρο και να μεταφερθεί, τελικά, στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, επαναφέρει στο προσκήνιο τις ελλείψεις στο χώρο της δημόσιας υγείας και τις εκκρεμότητες που χρονίζουν στο μείζον θέμα των διακομιδών.

Το Νοσοκομείο Καλαβρύτων διέθετε δύο ασθενοφόρα με τέσσερις οδηγούς, που ανάλογα με τα περιστατικά εξυπηρετούσαν την περιοχή, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα, καθώς ο οδηγός που τα μετέφερε , συνοδεύονταν από γιατρό ή τραυματιοφορέα. Τα εμπόδια ξεκίνησαν από τη στιγμή, που οι τέσσερις οδηγοί «μετακινήθηκαν» στο ΕΚΑΒ, που δημιούργησε, Τομέα στα Καλάβρυτα. Η νομοθεσία του ΕΚΑΒ, προβλέπει ότι σε κάθε βάρδια ασθενοφόρου πρέπει να υπάρχουν δύο οδηγοί, γεγονός που ουσιαστικά «απογυμνώνει» τις  υπηρεσίες. «Με την πρακτική αυτή από τις 21 βάρδιες την εβδομάδα, καλύπτονται μόνο οι 10, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται», τόνισε στην «Π.Γ.»,. ο Διοικητικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, Λεωνίδας Βασιλόπουλος  και πρόσθεσε: «Τις υπόλοιπες 11 βάρδιες, σε περίπτωση που απαιτηθεί διακομιδή,  ζητείται ασθενοφόρο, είτε από την Κλειτορία, είτε από την Ακράτα, που σημαίνει ότι χρειάζεται πάνω από μία ώρα για να φτάσει στον προορισμό του, στα Καλάβρυτα»

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Πρόσφατα (Ιούνιος)  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο νοσοκομείο Καλαβρύτων με την παρουσία του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννη Γ. Μπασκόζου.

Μετά την ενημέρωση που έγινε από τον Διοικητή της 6ης YΠΕ Γ.Γιαννόπουλο για τον νέο νοσοκομειακό χάρτη όπως διαμορφώνεται στον Δήμο Καλαβρύτων και τις παρατηρήσεις του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας, συζητήθηκε και το πρόβλημα με το ΕΚΑΒ που δυστυχώς για τα χαρακτηριστικά που έχει ο δήμος (δυσπρόσιτη ορεινή περιοχή- 2ος μεγαλύτερος δήμος σε έκταση στην Ελλάδα) δεν παρέχεται η σωστή αντιμετώπιση των περιστατικών που προκύπτουν. O Γενικός Γραμματέας, μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι το θέμα αυτό  θα συζητηθεί με τους αρμόδιους στο πλαίσιο της εξαίρεσης από τον γενικό προγραμματισμό του ΕΚΑΒ δυσπρόσιτων και νησιωτικών περιοχών.

ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π.Γ.». από τον Φεβρουάριο του 2016, η 6η ΔΥΠΕ έχει απευθύνει αίτημα στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, στην Αθήνα, για εξαίρεση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων για την υποχρεωτική επάνδρωση ασθενοφόρων με δύο οδηγούς, αλλά ακόμη περιμένει απάντηση. Ουσιαστικά η λύση μπορεί να δοθεί, άμεσα, εφόσον το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, επιτρέψει στους 4 οδηγούς να επανέλθουν υπό την «καθοδήγηση» του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, για να διευκολυνθούν σημαντικά οι βάρδιες που μένουν ακάλυπτες.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ

Όπως έγραψε και χθες η «Π.Γ.» παρέμβαση για το θέμα και γενικότερα για τις ελλείψεις ασθενοφόρων έκανε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, καταγγέλλοντας διάλυση του ΕΣΥ και κάνοντας αναφορά και στο περιστατικό με την ταλαιπωρία του κ. Τσενέ, ο οποίος με τέσσερα κατάγματα, διάνυσε μεγάλες αποστάσεις μέχρι να διακομισθεί στην Ορθοπεδική Κλινική του Γ.Κ.Ν. Πατρών «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ Κ. ΓΡΑΨΑ

Πηγή: gnomip.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews